Πολιτισμός

18 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Τα κινηματογραφικά διαμάντια που θα σε συντροφεύσουν το βράδυ του Σαββάτου.

Parallaxi
18-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-903304
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Οι Τελευταίες Διακοπές (1950) σε σκηνοθεσία Henry Cass

Ένας ήπιος, απλοϊκός και αποτυχημένος άνθρωπος πληροφορείται από τον γιατρό του ότι έχει προσβληθεί από μια θανατηφόρα ασθένεια και ότι έχει μόνο ένα μήνα ζωής. Αποφασίζει να ξοδέψει τις οικονομίες του σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο. Πηγαίνει σε έναν ράφτη που του εξηγεί τα ρούχα που χρειάζεται. Στην αρχή τα βρίσκει όλα αυτά πολύ δύσκαμπτα και όχι ευχάριστα, αλλά μια σειρά από τυχαίες επαφές του προσφέρουν διάφορες ελκυστικές δουλειές (τις οποίες φυσικά δεν μπορεί να δεχτεί) και απολαμβάνει τη νέα του ζωή και τον νέο του εαυτό. Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και ένας γιατρός που είναι πεπεισμένος ότι πρέπει να έχει γίνει λάθος διάγνωση.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 24/09 στις 23.00

Καπετάνιος Για Κλάματα (1961) σε σκηνοθεσία Κώστα Χατζηχρήστου & Αποστόλου Τεγόπουλου

a-hopeless-captain-1961-2.jpg

Ο Σίμος Παπαφίγκος είναι δόκιμος ανθυποπλοίαρχος στο φορτηγό πλοίο ενός ανεκδιήγητου και μέθυσου καπετάνιου. Με τη βοήθεια του καλόκαρδου λοστρόμου Φουρτούνα, δέχεται να κάνει μια σοβαρή εξυπηρέτηση στον υποπλοίαρχο Μάνο Σαρρή. Αυτός πρέπει να παντρευτεί την αδελφή ενός πρώην συναδέλφου του, τη Μάρω, την οποία επειδή δεν έχει δει ποτέ του θεωρεί μεγάλη στα χρόνια και άσχημη. Επισκέπτεται την υποψήφια νύφη, έχοντας την αποστολή να απαλλάξει τον υποπλοίαρχό του απ’ αυτή την υποχρέωση, όταν όμως διαπιστώνει ότι πρόκειται για μια νέα και ωραία κοπέλα, βάζει τα δυνατά του να την κρατήσει για τον εαυτό του.

*ERT WORLD, Σάββατο 24/09 στη 01.00

Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα (2014) σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ & Λικ Νταρντέν

Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.

*ΒΟΥΛΗ TV, Σάββατο 24/09 στις 23.00

Ο Νεράιδος (2010) σε σκηνοθεσία Μάικλ Λέμπεκ

Ο Ντέρεκ Τόμσον είναι ένας σκληροτράχηλος παίκτης του χόκεϊ, γνωστός ως “Η Νεράιδα των δοντιών”, λόγω της συνήθειας του να αφήνει τους αντιπάλους του χωρίς δόντια μετά από κάθε αγώνα. Όταν όμως κάνει το λάθος να “πειράξει” ένα δόντι που δεν θα έπρεπε, θα επέμβουν οι πραγματικές νεράιδες αυτή τη φορά, οι οποίες αποφασίζουν να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά μεταμορφώνοντας τον σκληρό και άκαρδο Ντέρεκ σε νεράιδα με φτερά και μαγικό ραβδί! Κάτι που αναμένεται να τον δυσκολέψει πολύ στους αγώνες και όχι μόνο.

*OPEN BEYOND, Σάββατο 24/09 στις 21.00

Εγκληματίες Πρώτης Τάξεως (2019) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Εκμεταλλευόμενος την ανάγκη μερικών ξεπεσμένων αριστοκρατών της βρετανικής ελίτ για άμεσο χρήμα, ένας ταλαντούχος όσο και πονηρός Αμερικανός αποφασίζει να δημιουργήσει μια… αυτοκρατορία απαγορευμένων ουσιών μέσα στα κτήματα τους. Όταν όμως στη συνέχεια προσπαθήσει όλα αυτά να τα πουλήσει σε τρίτους, μια σειρά από προδοσίες, δολοφονίες, δολοπλοκίες και εκβιασμούς θα δημιουργήσουν το απόλυτο χάος…

*OPEN BEYOND, Σάββατο 24/09 στις 23.15

Ο Άφθαρτος (2000) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ο Ντέιβιντ Νταν, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, που εργάζεται ως φύλακας σε ένα στάδιο, θα είναι ο μόνος επιζών από ένα τραγικό δυστύχημα σε τρένο. Ο ίδιος καταφέρνει ως εκ θαύματος όχι μόνο να βγει ζωντανός, αλλά και χωρίς κανένα τραυματισμό. Μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο ένας μυστηριώδης άντρας, αναλαμβάνει να του εξηγήσει τι κρύβεται πίσω από το άφθαρτο σώμα του.

*OPEN BEYOND, Σάββατο 24/09 στη 01.30

Ο Τρομερός Gaturro (2010) σε σκηνοθεσία Γκουστάβο Κόβα

Ο μικρός Γκατούρρο, αν και δεν διαθέτει κάποιο χαρακτηριστικό ταλέντο, είναι σίγουρος πως μία μέρα θα γίνει διάσημος! Παρόλο που κάποια στιγμή καταφέρνει να γίνει μεγάλο τηλεοπτικό αστέρι, δεν θα αισθανθεί ευτυχισμένος, αν δεν κατακτήσει την καρδιά της γοητευτικής Αγκάθα, για να ζήσει μαζί της τον μεγάλο έρωτα της ζωής του ή τουλάχιστον μιας από αυτές τις επτά που διαθέτει!

*OPEN BEYOND, Σάββατο 24/09 στις 03.30

Συλλέκτης Οστών (1999) σε σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

‘Ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους του Μανχάταν. Τα ανατριχιαστικά ίχνη που αφήνει σε κάθε τόπο του εγκλήματος μοιάζουν να έχουν κρυφή σημασία και δεν διευκολύνουν τις έρευνες της αστυνομίας. Ποιος μπορεί άραγε να κατανοήσει τα μηνύματα που στέλνει ο δολοφόνος; Ποιος είναι αρκετά ικανός για να “παίξει” μαζί του; Ο Λίνκολν Ράιμ είναι ίσως ο καλύτερος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης και ένας σπουδαίος εγκληματολόγος. ‘Ένας τραυματισμός, όμως, εν ώρα υπηρεσίας, τον αφήνει ανάπηρο και έτσι χάνει σιγά σιγά τη θέληση για ζωή. Η Αμίλια Ντόναχι είναι μια ικανή νεαρή αστυνομικός, που οι ικανότητές της πέφτουν στην αντίληψη του Ράιμ και εντυπωσιασμένος από τη δουλειά της, της προτείνει να συνεργαστούν εάν θέλουν να προλάβουν το επόμενο χτύπημα του δολοφόνου. Καθώς οι έρευνες προχωρούν, ο Ράιμ και η Αμίλια συνειδητοποιούν πως ο δολοφόνος δρα με βάση ένα νοσηρό σχέδιο, που βρίσκεται μονάχα στο ξεκίνημά του…

*MEGA, Σάββατο 24/09 στις 23.00

Διπλή Δύναμη (1997) σε σκηνοθεσία Τσούι Χαρκ

Ο καλύτερος άνδρας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που έχει αποσυρθεί και απολαμβάνει τη ζωή κοντά στην όμορφη γυναίκα του, επανέρχεται στην ενεργό δράση για να βοηθήσει στη σύλληψη του πιό επικίνδυνου τρομοκράτη στον κόσμο. Πρόκειται για την καλύτερη ταινία με τον Ζαν-Κλοντ Βαντάμ, που έχουμε δει μέχρι σήμερα. ‘Ενα ολότελα παλαβό σενάριο, το οποίο και περιλαμβάνει: έναν τρομοκράτη ονόματι Σταύρος, ένα μυστικό πράκτορα που το μόνο που θέλει είναι να γίνει πατέρας, έναν πανκ έμπορο όπλων που εμφανίζεται κάθε φορά με διαφορετικό χρώμα μαλλί, ένα νησί φυλακή για μυστικούς πράκτορες που έπεσαν σε δυσμένεια και, μερικά φλεγόμενα κτίρια… όπως το Κολοσσαίον!

*MEGA, Σάββατο 24/09 στη 01.30

Ένοχο Μυστικό (2000) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Η σύζυγος ενός επιτυχημένου καθηγητή πανεπιστημίου αρχίζει να παρατηρεί διάφορα ανεξήγητα φαινόμενα στο σπίτι της. Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις που δίνει για όλα όσα συμβαίνουν: ή το σπίτι είναι στοιχειωμένο ή εκείνη αρχίζει να τρελαίνεται. Μήπως όμως η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου αλλού, και έχει σχέση με ένα σκοτεινό, ένοχο μυστικό;

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 24/09 στις 23.15

Χωρίς Οίκτο (2013) σε σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Ο Τζόι Τζόουνς, ένας τσακισμένος ψυχολογικά πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων, ζει πλέον ως άστεγος για να αποφύγει το στρατοδικείο. Κινούμενος μέσα στα βάθη του λονδρέζικου υποκόσμου, μια μέρα του δίνεται η ευκαιρία να γίνει κάποιος άλλος: κλέβει την ταυτότητα ενός άλλου ανθρώπου και μεταμορφώνεται σε έναν άγγελο εκδίκησης.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 24/09 στις 02.00

Sicario: Ο Εκτελεστής (2015) σε σκηνοθεσία Ντένις Βιλλενέβ

Η πράκτορας του FBI Κέιτ Μέισερ, αφού κατάφερε να καταξιωθεί σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας. Στρατολογημένη από το μυστηριώδη Ματ Γκρέιβερ, εντάσσεται σε μια ομάδα κατά του κλιμακούμενου πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών. Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάντρο, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

*ALPHA, Σάββατο 24/09 στις 00.15

Χοντρός Και Λιγνός (2018) σε σκηνοθεσία Τζον Σ. Μπέιρντ

Η αληθινή ιστορία του διασημότερου κωμικού διδύμου του Χόλυγουντ, του Όλιβερ Χάρντι και του Σταν Λόρελ ή αλλιώς του «Χοντρού και του Λιγνού». Πως μετά από την εποχή του μεγάλου θριάμβου τους, δίνουν προσπαθούν να αναβιώσουν την φθίνουσα καριέρα τους με μια εξοντωτική θεατρική περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία, ελπίζοντας σε μια θριαμβευτική επιστροφή στο Χόλυγουντ.

*ALPHA, Σάββατο 24/09 στις 02.45

Φερδινάνδος (2017) σε σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνια

Η ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά αλλάζει όταν θεωρούν πως είναι ένα επικίνδυνο κτήνος και τον αιχμαλωτίζουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένεια του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους! Ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως ποτέ δε μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατα του!

*STAR, Σάββατο 24/09 στις 21.00

Quantum Of Solace (2008) σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Ο Τζέιμς Μποντ έχει δει μπροστά στα μάτια του να πεθαίνει η γυναίκα που αγαπούσε, η Βέσπερ Λιντ. Μια γυναίκα που θυσιάστηκε για εκείνον, αν και πρώτα φρόντισε να τον προδώσει. Δεν μπορεί να αφήσει τα πράγματα έτσι: είναι επιτακτικό για εκείνον να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει. Επιστρέφει δυναμικά αποφασισμένος να αποκαλύψει τον «εγκέφαλο» πίσω από τη σκοτεινή οργάνωση του Μίστερ Γουάιτ. Ο Μποντ και η Μ ανακρίνουν τον Μίστερ Γουάιτ και οι πληροφορίες, που καταφέρνουν να του αποσπάσουν, τους κατευθύνουν στην Αϊτή. Δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί πως πίσω από τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται η εταιρία Quantum, μια εταιρία με πολύ σκοτεινά σχέδια. Η Quantum ήταν εκείνη που εκβίαζε τη Βέσπερ προκειμένου να βγάλει από τη μέση τον Μποντ. Βιτρίνα της Quantum είναι η μη κερδοσκοπική και με οικολογικές ανησυχίες εταιρία «Πράσινος Πλανήτης» ενώ ιθύνων νους δεν είναι άλλος από τον Ντόμινικ Γκριν.

*STAR, Σάββατο 24/09 στις 23.15

Να Ζήσουμε Να Τον Θυμόμαστε (2014) σε σκηνοθεσία Σον Λέβι

Όταν ο πατέρας τους πεθαίνει, τέσσερα αδέλφια, ταλαιπωρημένα από τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους, αναγκάζονται να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι και να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη με την υπερβολικά διαχυτική τους μητέρα αλλά και συζύγους και φίλους, πρώην, νυν και επίδοξους. Αντιμέτωποι με τη ζωή τους και τις αλλοτριωμένες σχέσεις τους με ανθρώπους, που τους γνωρίζουν και τους αγαπούν πιο πολύ από κάθε άλλον, τελικά τα αδέλφια επανασυνδέονται μεταξύ τους μέσα από ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα και βρίσκουν τελικά τη λύτρωση και τη συγχώρεση, που μόνο οι οικογενειακοί δεσμοί μπορούν να προσφέρουν… 

*STAR, Σάββατο 24/09 στη 01.30

Το Ανθρωπάκι (1969) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ο Ευτύχιος, έμπορος υφασμάτων, παντρεύεται μια υπάλληλό του, την Κική. Στην Κική όμως είχε βλέψεις και ο χασάπης της γειτονιάς, ο Παναγιώτης, ο οποίος και εξακολουθεί να την αγαπά παρά τον γάμο της. Ο Παναγιώτης αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Κική. Ο Ευτύχιος όμως αντιδρά και μόνο στην ιδέα ότι θα μπορούσε να την αγκαλιάζει και να τη φιλάει κάποιος άλλος, επειδή το απαιτεί το σενάριο. Παρά τη ζήλια του και μπροστά στην επιμονή της Κικής, ο Ευτύχιος πείθεται και συμφωνεί ακόμα και να κρατηθεί κρυφός ο γάμος τους, για να μη γίνει εμπόδιο στην καριέρα της. Από εδώ και πέρα, όμως, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται.

*ΑΝΤ1, Σάββατο 24/09 στις 20.00

Βασικό Ένστικτο (1992) σε σκηνοθεσία Πολ Βερχόβεν

Ένας πρώην σταρ της ροκ, βρίσκεται στο σπίτι του άγρια δολοφονημένος. Ο ντετέκτιβ Νικ Κάραν που αναλαμβάνει την υπόθεση πιστεύει ότι η δολοφόνος είναι η Κάθριν Τράμελ, μια όμορφη και σέξι συγγραφέας που στο τελευταίο της βιβλίο είχε περιγράψει μια παρόμοια δολοφονία . Ένα περίεργο παιχνίδι ξεκινάει ανάμεσα στο ντετέκτιβ και τη συγγραφέα. Ο Νικ είναι αποφασισμένος να αποδείξει την ενοχή της Κάθριν, ενώ παράλληλα νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη προς αυτήν. Όταν αρχίζει να ερευνά το παρελθόν της, θα ανακαλύψει νέα επιβαρυντικά στοιχεία…. Κι ενώ το παιχνίδι συνεχίζεται, ένας καινούργιος φόνος έρχεται να επισπεύσει τις εξελίξεις.

*ΑΝΤ1, Σάββατο 24/09 στις 00.15

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα