Μουσική

7 ολοκαίνουργια τραγούδια και 5 άλμπουμ να ακούσεις σήμερα, Σάββατο!

Άκουσε τα όλα ένα προς ένα.

Parallaxi
7-ολοκαίνουργια-τραγούδια-και-5-άλμπουμ-918014
Parallaxi

12 ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες έρχονται για να σου κρατήσουν συντροφιά αυτό το Σαββατοκύριακο. Γι΄ αυτό πάρε το κινητό στο χέρι ή άνοιξε τον υπολογιστή και βάλε να παίζουν όλες οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και άλμπουμ. Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα:

Τραγούδια

«Το τραγούδι των πουλιών» – Στέλλα Αρβανίτη / Μαριάννα Παπαθανασίου

stella-arvaniti1.jpg

Κυκλοφόρησε “το τραγούδι των πουλιών” της συγγραφέως στιχουργού και ποιήτριας Στέλλας Αρβανίτη ,βασισμένο στο ομώνυμο βραβευμένο #παραμύθι “το κυπαρίσσι που έγερνε”. Τραγούδι : η ταλαντούχα Μαριάννα Παπαθανασίου Μουσική ενορχήστρωση ο δημιουργικός Σπύρος Κολαΐτης.

“Άδικο είναι στη ζωή να νικούν οι δυνατοί…

«Make My Summer Wild» – Alex Louizos Feat Helena Rayson

alex-louizos-feat-helena-rayson-make-my-summer-wild-cover-press.jpg

O παραγωγός και remixer Alex Louizos, 8 χρόνια μετά το remix για τους OtherView και τον Chris Willis επιστρέφει με ολόφρεσκο κομμάτι με τίτλο Make my Summer Wild. Στα φωνητικά είναι η Helena Rayson που κάνει το ντεμπούτο της υπογράφοντας και τους στίχους του κομματιού. To Single έχει ήδη support από πολλούς djs, μεταξύ αυτών και από τον Mario Papas (resident dj στο Nammos Dubai)

«Ενετικό κάστρο» – Σωτήρης & Βασιλική

enetiko-kastro-3000x3000b.jpg

Το μουσικό σχήμα «Σωτήρης & Βασιλική» πριν τέσσερις μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι του, «Παραδησιακό» και από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι δεν πρόκειται για άλλο ένα μουσικό σχήμα, αλλά για μια δυνατή μουσική είσοδο καλλιτεχνών με αγάπη, γνώση, ενθουσιασμό, υψηλή αισθητική και πολύ μεγάλη διάθεση να προσφέρουν όμορφα τραγούδια. Ο τρόπος που το κοινό το αγκάλιασε είναι η απόδειξη. Έτσι το μουσικό σχήμα «Σωτήρης & Βασιλική», επανέρχεται δισκογραφικά με το δεύτερο τραγούδι του για το 2022, με τον τίτλο «Ενετικό κάστρο». Μια μαγική, ονειρική μπαλάντα που θα συντροφεύσει τις καλοκαιρινές μας στιγμές και όχι μόνο.

Οι ιδιαίτεροι στίχοι του Δημήτρη Σολδάτου, αγκαλιά με την αισθαντική μουσική και την τρυφερή ερμηνεία του Σωτήρη Παπαστάμου, με συνταξιδιώτες κιθάρες και φυσαρμόνικες, μας προτείνουν να αφεθούμε για λίγα λεπτά στον προκλητικό ερωτισμό αυτού του πανέμορφου τραγουδιού. Την δημιουργία αυτή ολοκληρώνουν ένα γεμάτο κίνηση και φαντασία Lyric Video και ένας πρωτότυπος, καθηλωτικός πίνακας της ζωγράφου Αργυρούλας Σίμου, που ντύνει το εξώφυλλο του single.

Φαίνεται να επιλέγουν πολύ προσεκτικά τους στίχους των τραγουδιών τους και για αυτό μας λένε: «Το τραγούδι θέλει στίχο. Καλό στίχο. Που να έχει σάρκα, αίμα, βλέμμα, χείλη… Η μουσική είναι ο δρόμος που φτιάχνει ο συνθέτης, για να μπορέσουν οι στίχοι, αγκαλιά με την ψυχή του ερμηνευτή, να συναντήσουν τους ακροατές, για να μοιραστούν τη μαγεία της τέχνης».

To «Ενετικό κάστρο» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

«Λεοπάρ γάτες» – ολίνα και Nalyssa Green

leopar-gates.png

Yπάρχουν φορές που φανταζόμαστε πώς θα ήταν αν ένας έρωτάς μας αναγγενιόταν κι όλα γίνονταν αλλιώς. Αυτό το όραμα πήρε τη μορφή ενός τραγουδιού με όνομα λεοπάρ γάτες του οποίου τη μουσική και τους στίχους έγραψε ο Giorgos Vernardakis και το τραγούδησαν η Olga Nikolaidou και η Nalyssa Green.

Το βίντεο που συνοδεύει τη μουσική διαδραματίζεται σε έναν μαγικό, φαντασιακό κόσμο, όπου δύο απόκοσμα όντα ζουν χώρια κι ονειρεύονται μαζί. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι της ολίνας, ενώ τα κοστούμια ταξίδεψαν από τον πολύχρωμο κόσμο της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου Bunny στον μαγικό κόσμο των λεοπάρ αιλουροειδών.

«Με ένα νεύμα» – Φρύνη Θετάκη

fryni-thetaki.jpg

Η Φρύνη Θετάκη παρουσιάζει το νέο της τραγούδι “Με ένα νεύμα”, φρέσκο και επίκαιρο. Οι στίχοι του τραγουδιού, πλαισιωμένοι από έντεχνο ήχο με παραδοσιακά στοιχεία, μιλάνε για το πώς βιώνει κάποιος τον εγκλωβισμό του σε δύσκολες καταστάσεις και πώς αλλάζει μέσα του, όταν, απελευθερωμένος πια, χαμογελά ξανά.

«A Hundred Ways (The Words of the Poets)» – Dimitris Mezes

a-hundred-ways-cover-edit-1200.jpg

“Εμπνέομαι από τους ήχους των Nick Cave, Bob Dylan, Leonard Cohen και της Marianne Faithfull. Είμαι ευγνώμων για τη φιλία μου με τον Oleg Chaly, αλλά και την γνωριμία μου με την υπέροχη Ελίνα Τασιούλα (T.I.A), όπου η συνεργασία μου μαζί τους, έφερε ένα ακόμα μοναδικό έργο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καταπληκτικούς μουσικούς που δούλεψαν με αγάπη και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι. Υποχρεωμένος στον μηχανικό ήχου Γιάννη Μαυρίδη και το Cue Productions για την αμέριστη συνεισφορά του στο έργο. Την αγάπη μου και καλή ακρόαση!”

«Το έργο» – Βούλα Σαββίδη

voula-savvidi.jpg

Μετά από μια μεγάλη και επιλεκτική σιωπή, η μεγάλη ερμηνεύτρια του Μάνου Χατζιδάκι στον δίσκο «Τα πέριξ» είπε ότι τώρα, είναι η ώρα να πει καινούργια τραγούδια.

Η συγκίνηση αλλά και η χαρά μας είναι μεγάλη. Αυτή η μοναδική, ιδιαίτερη και βαθιά φωνή, έρχεται με ένα νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουνίου από τον Μετρονόμο, σε μουσική του αγαπημένου της Τάσου Γκρους και στίχους του Βαγγέλη Βελώνια, της Μαρίας Τσιμικλή, αλλά και ένα τραγούδι σε στίχους της ίδιας της Βούλας Σαββίδη.

Το τραγούδι «Το έργο» είναι προπομπός του ομώνυμου άλμπουμ. Το έργο της ζωής μας.

Αυτό που παίζεται στο δρόμο, στα βάθη του μυαλού μας, στην οθόνη του κόσμου.

ΑΛΜΠΟΥΜ

«Ένωση» – Βασίλης Πάντσιος

enosi.jpg

“ΕΝΩΣΗ” είναι το νέο άλμπουμ του τραγουδοποιού Βασίλη Παντσιου που επικεντρώνεται σαν θέμα στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων. Στα φυσικά αλλά και τα μεταφυσικά στοιχεία που ενώνουν τα άτομα τις κοινωνίες και ολόκληρο τον κόσμο.

Ακόμα και μέσα σε σκοτεινές εποχές διχασμού πάντα υπάρχει αυτή η ισχυρή συγκολλητική ουσία, αυτή η αόρατη μαγική κλωστή, που φέρνει πιο κοντά τα σώματα και τις ψυχές και ξεπερνά κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές, πολιτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις.

“Ένωση” είναι η μεγάλη πνευματική ανάγκη να ζεις να επικοινωνείς να συμβιώνεις ειρηνικά με τον συνάνθρωπό σου. Να ξεπερνάτε μαζί τα δύσκολα στον αγώνα της ζωής, να μοιράζεστε τις χαρές μα και τις λύπες και να προχωράτε στο μέλλον με ελπίδα

«The Charm of Darkness» – Μαρία Πανοσιάν

maria-panosian.jpg

Η Γαλλοαρμενοκύπρια μουσικοσυνθέτης, τραγουδίστρια, παραγωγός και Dj Μαρία Πανοσιάν επιστρέφει με νέο άλμπουμ με τον τίτλο “The Charm of Darkness” που κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο.

Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά ολοκληρωμένο άλμπουμ της με επτά καινούργιες δικές της ορχηστρικές συνθέσεις. Ένα άλμπουμ που θα μπορούσε να αποτελέσει το soundtrack μιας ταινίας. Πέντε μίνιμαλ συνθέσεις με πρωταγωνιστές το πιάνο της Μαρίας Πανοσιάν και το τσέλο της Ιλιάνας Κορέτση, στο ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ η μουσικοσυνθέτης ντύνει με ηλεκτρονικούς ήχους και synth τις μελωδίες της και στο φινάλε έρχεται το ‘’Dialogue in between’’ – το κομμάτι που στάθηκε η αφορμή και έγινε η αφετηρία για αυτό το άλμπουμ με ήχους πνευστών, εγχόρδων και ηλεκτρονικών ήχων.

Το The Charm of Darkness αποτελεί ένα ταξίδι συναισθημάτων απο το σκοτάδι στο φως μέχρι την ολοκλήρωση. Το εξώφυλλο του άλμπουμ ζωγράφισε η Κύπρια εικαστικός Χαριτίνη Κυριάκου και τη γραφιστική επιμέλεια είχε η Άννι Δαμιανού.

«Live» – 200GR

200grlive.jpg

Οι 2002 GR, το αγαπημένο συγκρότημα με τις μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες, κυκλοφορούν το πρώτο τους live album που περιέχει 17 μεγάλες επιτυχίες όπως «Είπες Πως», «Δεν Είσαι Έρωτας Εσύ», «Τι Να Σου Προσφέρω», «Όλα Είναι Μάταια», «Αυτή Η Αγάπη», «Φυγή» και πολλα άλλα.

Ο Ηλίας Ασβεστόπουλος διατηρεί αναλλοίωτη την φωνή του και το στυλ του. Ακούστε δυνατά όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Κυκλοφορεί από την Alpha Records σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα.

«Ρόδο μου κόκκινο» – Εύα Φάμπα

rodo-moy-kokkino.jpg

O μουσικός κόσμος γνωρίζει την Εύα Φάμπα σαν μια εξαιρετική ερμηνεύτρια της κλασικής κιθάρας με σημαντική δισκογραφία και μεγάλη διεθνή καριέρα. Ο Μετρονόμος την παρουσιάζει για πρώτη φορά ως συνθέτρια με το άλμπουμ ‘’Ρόδο μου κόκκινο’’ που περιλαμβάνει έντεκα νέα τραγούδια σε ποίηση τεσσάρων σύγχρονων Ελλήνων ποιητών: Βέρας Βασιλείου-Πέτσα, Γιώργου Μπίμη, Μαριάνθης Αλειφεροπούλου-Χαλβατζή και Φιλιώς Μόρφη. Έντεκα νέα τραγούδια που εστιάζουν στον άνθρωπο, τις αγωνίες του, τους προβληματισμούς του, τα ‘’θέλω’’ και τις διεκδικήσεις του, την μετανάστευση, τον πόλεμο, τον έρωτα. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Βασίλης Γισδάκης, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Μαριλίζα Λούντζη, Στέλιος Μαγαλιός, Γιώργος Μαυροειδής, Μανώλης Μητσάκος και Θανάσης Χουλιαράς. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, αλλά και η Εύα Φάμπα και ο Νίκος Χαριζάνος. Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Τάκης Βαρελάς.

«Φωτοστέφανα σβησμένα» – Στάθης Γκότσης & Δημήτρης Λέντζος

fotostefana-svismena.jpg

Τα «Φωτοστέφανα σβησμένα» είναι ένας κύκλος έντεχνων λαϊκών τραγουδιών, που «εκμεταλλεύονται» την μεγάλη ερμηνευτική γκάμα του Παντελή Θεοχαρίδη, με ενορχηστρώσεις που επιτυγχάνουν υψηλή ομοιογένεια και ενιαία αισθητική προσέγγιση. Η μουσική είναι του Στάθη Γκότση και οι στίχοι του Δημήτρη Λέντζου και κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο. Την ενορχήστρωση έκανε ο συνθέτης του έργου και συμμετέχει ορχήστρα από κορυφαίους Έλληνες μουσικούς. Το έργο, που δουλεύτηκε με περισσή φροντίδα από το 2012 μέχρι και την ηχογράφησή του το 2019, αποτελεί συνέχεια στο παλιό επιτυχημένο πρότυπο «ένας συνθέτης, ένας στιχουργός, ένας ερμηνευτής» και είναι η δεύτερη ολοκληρωμένη συνεργασία των ιδίων δημιουργών μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους «Τα έργα της καρδιάς» (Μετρονόμος 2011).

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα