Agenda

11 ωραίες ιδέες για σήμερα το βράδυ στην πόλη!

Aπό ειδικές προβολές μέχρι συναυλίες και live! Έχεις επιλογές για να περάσεις μοναδικά την Τρίτη το βράδυ στην πόλη!

Parallaxi
11-ωραίες-ιδέες-για-σήμερα-το-βράδυ-στην-927652
Parallaxi

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσεις μοναδικά το βράδυ σου στην πόλη!

Avant Premiere της ελληνικής ταινίας “Animal” στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Την επίσημη πρεμιέρα του Animal της Σοφίας Εξάρχου, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, της πρώτης ελληνικής ταινίας που απέσπασε τον Χρυσό Αλέξανδρο εδώ και τριάντα χρόνια. Στην προβολή θα παρευρεθεί η ελληνίδα δημιουργός, η οποία θα προλογίσει την ταινία και θα συνομιλήσει με το κοινό (αίθουσα Ολύμπιον).

*Τρίτη 6/2, στις 20:00, στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Ο Πάνος Βλάχος στο WE

Ο πολυτάλαντος Πάνος Βλάχος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στον πολυχώρο WE με ένα μουσικό πρόγραμμα από τον καινούργιο του δίσκο, επιλογές από αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια και όχι μόνο, σε ένα απρογραμμάτιστο αυτοσχέδιο πάρτυ.

*Τρίτη 6/2, στις 21:30, στο WE

To ψυχόδραμα στην ψυχική υγεία

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ψυχική υγεία δεν προϋποθέτει μόνο την απουσία κάποιας ψυχικής διαταραχής αλλά ορίζεται ως κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας, όπου το άτομο μπορεί να ζει και να εργάζεται µε άνεση μέσα στην κοινότητα και να ικανοποιείται από τα προσωπικά του χαρακτηριστικά επιτεύγματα. Από την πρώτη στιγμή της γέννησης μας, συνδεόμαστε με την αίσθηση μας, την ψυχή μας και καθώς πορευόμαστε μέσα από την εκπλήρωση αναγκών μας δημιουργείται η ψυχική μας υγεία.

Η Ενδομήτρια Ζωή, η πρώτη αίσθηση σύνδεσης με άνθρωπο, ο Τοκετός (η γέννηση μας) η πρώτη μας σύνδεση με την μετάβαση, η Νεογέννητη και Βρεφική μας ηλικία η πρώτη μας επαφή με την εκπλήρωση των σωματικών, συναισθηματικών και ψυχικών αναγκών, η Παιδική ηλικία η συνέχεια της εκπλήρωσης των αναγκών μας, η Εφηβική ηλικία η ανάγκη να εξερευνήσουμε και να ζωγραφίσουμε την ταυτότητα μας, η Ενήλικη ζωή η ανάγκη μας για δημιουργία. Το Ψυχόδραμα αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον ψυχίατρο J.L. Moreno και αποτέλεσε την πρώτη αναγνωρισμένη μέθοδο ομαδικής ψυχοθεραπείας, η οποία εφαρμόζεται σε περισσότερες από 100 χώρες (Munandar, 2022). Έχει τις ρίζες του στο θέατρο, την ψυχολογία και την κοινωνιολογία εστιάζοντας στη μοναδικότητα του ατόμου, βασίζεται στις αρχές της δημιουργικότητας και του αυθορμητισμού, συνδυάζει την κοινωνιομετρία, τη δυναμική της ομάδας και τη θεωρία των ρόλων προκειμένου να προκαλέσει γνωστικές, συναισθηματικές και συμπεριφορές αντιδράσεις, όπου τα άτομα μοιράζονται τις ιδέες τους, τις εσωτερικές τους δυνάμεις και αναζητούν μεθόδους αντιμετώπισης

*Τρίτη 6/2, 18:30, πολυχώρος Ροή, Σουρή 4& Αιγαίου 13

Cine Kyklos Alcarras

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 20.00, σας προσκαλούμε στην προβολή της βραβευμένης με Χρυσή Άρκτο ταινίας του 2022, ‘’Οι Ροδακινιές του Αλκαράς’’, ένα τρυφερό δράμα με ειλικρίνεια ντοκιμαντέρ. Η ζωή μιας οικογένειας ροδακινοπαραγωγών αλλάζει ριζικά όταν ο νέος ιδιοκτήτης της γης τους αποφασίζει να πουλήσει τα χωράφια για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά. Για πρώτη φορά, το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο και προκαλούνται ρήξεις στις σχέσεις τους, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν πολύ περισσότερα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους.

*Τρίτη 6 Φεβρουαρίου | 20.00 – 22.00, Alcarràs | Οι Ροδακινιές του Αλκαράς | Sonia Castelo | 120’ | 2022 | Ισπανία, Ιταλία Κύκλος | Αγίας Σοφίας 105 – Πλατεία Κουλέ Καφέ – Άνω Πόλη, είσοδος ελεύθερη

Cult Comfy Προβολές: Before Sunrise (1995) – ΠΑ.ΜΑΚ

Η Cult συνεχίζει τον κύκλο προβολών comfy ταινιών για τρίτη εβδομάδα με μία άκρως ρομαντική ταινία του Richard Linklater!
Before Sunrise(1995), dir. Richard Linklater. Μία τυχαία συνάντηση σ’ ένα τραίνο οδηγεί τους -εώς τότε- άγνωστους μεταξύ τους χαρακτήρες, να περάσουν μία μέρα στους δρόμους της Βιέννης. Μία περιπέτεια που είναι καταδικασμένη να λήξει πριν την ανατολή και πιθανότατα να είναι η τελευταία τους.

*Τρίτη 6/5, CULT | Ώρα: 21.09 | Αμφιθέατρο 3 ΠΑ.ΜΑΚ

Παρουσίαση του Ημερολογίου του ΙΜΜΑ για το 2024 “Πόλεις του Μακεδονικού Αγώνα”

Το Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Ημερολογίου του ΙΜΜΑ για το 2024 με τίτλο «Πόλεις του Μακεδονικού Αγώνα», την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

*Τρίτη 6/5, ώρα 18:30, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Ρεμπέτικα στην Πανσέληνο

Την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου, τα ηνία της διασκέδασης αναλαμβάνουν ο Ηρακλής κι ο Χάρης, δίνοντας τη δική τους ροκ χροιά, σ’ αυτήν την κατά τ’ άλλα ρεμπέτικη βραδιά! Ηρακλής Δαΐτσης και Χάρης Κατόπης.

*Τρίτη 6/5, Τοσίτσα 3, Μπιτ Παζάρ, Θεσσαλονίκη, στις 20:00

Ailafar Live Acoustic at Stones Rock Bar

Ένα ακουστικό live στο Stones Rock Bar! Εκεί που κάθε φορά έχουμε περάσει τέλεια και θα περάσουμε ακόμα μία! Διότι έχουμε ετοιμάσει ένα δυνατό list βγαλμένο απο τα αξεπέραστα 80’s και 90’s αλλά και απο τα 4 μας άλμπουμ με πολλές εκπλήξεις!

*Τρίτη 6/5, Stones Rock Bar, 21:30

Xάρης Αντωνιάδης Acoustic Live

O Χάρης Αντωνιάδης σε ένα Acoustic Live στο καφενείο Πρίγκηπος

*Τρίτη 6/5, Καφενείο Πρίγκηπος, 21:15, είσοδος 3 ευρώ

Θεατρικές Παραστάσεις

Τα λουλούδια στην κυρία στο θέατρο Αυλαία

Σε ένα μικρό διαμέρισμα, της Θεσσαλονίκης του σήμερα, συγκατοικούν τρεις νέοι. Ο Γρηγόρης, ένα ρομαντικό πλουσιόπαιδο, ο οποίος έχοντας εγκαταλείψει τους γονείς του και την περιουσία τους, αποκομμένος από τον έξω κόσμο, βιοπορίζεται φτιάχνοντας… κλουβιά. Ο Νικήτας συνομήλικος και παιδικός του φίλος, barman σε περιθωριακό nightclub. Και ο μικρότερος της παρέας, ο Ανέστης, ένας αινιγματικός, συνεσταλμένος σπουδαστής. Και οι τρεις τους παρακολουθούν εδώ και καιρό τη νεαρή κοπέλα στο απέναντι διαμέρισμα, την καρδιά της οποίας και διεκδικεί ο καθένας για τον εαυτό του. Έτσι, αποφασίζουν να την καλέσουν σπίτι τους, με αφορμή τα γενέθλια του Γρηγόρη, στέλνοντάς της μία πρόσκληση με λουλούδια. Όσο οι μέρες πλησιάζουν, η αγωνία του ερχομού της προκαλεί μεταξύ τους κωμικοτραγικές καταστάσεις. Η πολυπόθητη βραδιά φτάνει. Όλοι σε “θέσεις μάχης”, έτοιμοι να την υποδεχτούν, όταν…

*Tρίτη 6/2, Θέατρο Αυλαία, 21:00

“The three million dollar lunch”

Μετά το «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Κεχαΐδη-Χαβιαρά που παρουσίασαν πέρσι, οι Drama Queens επιστρέφουν στο Θέατρο Τ με μία…ακριβή κωμωδία που σατιρίζει τις συνέπειες της σπατάλης τροφίμων, ένα σημαντικό πρόβλημα της εποχής μας που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για το πρωτότυπο έργο “The three million dollar lunch” («Γεύμα τριών εκατομμυρίων δολαρίων») του Fred Carmichael, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.

*Τρίτη 6/2, Θέατρο Τ, 21:00

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα