Agenda

2310 Festival: Ζήσε τη γειτονιά σου και την ιστορία της

Εικόνα: Κωστής Στεφανίδης Κάθε γειτονιά, κάθε σημείο της πόλης έχει την δική του ιστορία, τα μικρά αλλά σημαντικά μυστικά του, τους χαρακτήρες του αλλά και τις ιδιαιτερότητές του, τις μνήμες και το παρόν του. Αυτά προσπαθεί να αναδείξει η Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το κάνει με ένα νέο φεστιβάλ σε συνεργασία […]

Parallaxi
2310-festival-ζήσε-τη-γειτονιά-σου-και-την-ιστορί-41184
Parallaxi
5.jpg

Εικόνα: Κωστής Στεφανίδης

Κάθε γειτονιά, κάθε σημείο της πόλης έχει την δική του ιστορία, τα μικρά αλλά σημαντικά μυστικά του, τους χαρακτήρες του αλλά και τις ιδιαιτερότητές του, τις μνήμες και το παρόν του. Αυτά προσπαθεί να αναδείξει η Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το κάνει με ένα νέο φεστιβάλ σε συνεργασία με τους ίδιους τους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων Τριανδρίας, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένας νέος συμμετοχικός και συνεργατικός θεσμός.

Η θεσμοθετημένη εκδήλωση που πραγματοποιούνταν τα τελευταία 5 χρόνια, με τίτλο «Μουσικές και δράσεις στα Μνημεία της πόλης», για το 2015 διευρύνεται. Μετονομάζεται σε «2310 fest – Ζήσε τη γειτονιά σου και την ιστορία της» και τοποθετείται στα πρώτα σαββατοκύριακα του Ιουνίου. Οι γόνιμες συναντήσεις, η συνδιαλλαγή, η συμμετοχικότητα και η ανθρώπινη επικοινωνία θα υπογραμμίζουν τις εκδηλώσεις.

 

 

Σκοπός είναι η διοργάνωση μιας γιορτής, στο πλαίσιο της οποίας κάτοικοι, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εμπλακούν σε δράσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα προέρχονται από τους ίδιους.

Με το φεστιβάλ, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της κάθε επιλεγμένης γειτονιάς θα μπορέσουν να συνδεθούν ενεργά με τα μνημεία και την ιστορία της περιοχής τους, ώστε να κατανοήσουν ακόμα περισσότερο την σπουδαιότητα τους και να διαφυλάξουν την κληρονομιά τους. Θα έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν τη μακρά πολιτιστική παράδοση και ιστορία της Θεσσαλονίκης αλλά και τη γόνιμη συνέχεια αυτής της παράδοσης μέσα από τις δημιουργικές προτάσεις τους. Στόχος του «2310 fest-Ζήσε την γειτονιά σου και την ιστορία της» είναι βέβαια και να προσφέρει προσιτά γεγονότα πολιτιστικής αξίας, που σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, αποτελούν ανάγκη και αντίδοτο, αλλά και να λειτουργήσει ως καταλύτης για την γνωριμία και επικοινωνία των κατοίκων της κάθε γειτονιάς.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Τριανδρίας (στην Αρχαία Αγορά το πρόγραμμα επιμελήθηκε επιτροπή κατοίκων της γειτονιάς) στα παρακάτω σημεία:

– Αρχαία Αγορά (13-14 Ιουνίου) – 2η Κοινότητα: Ληταία Πύλη – Άγιοι Απόστολοι (14 Ιουνίου) – 3η Κοινότητα: Πλατεία Ρομφέη (13-14 Ιουνίου) – 4η Κοινότητα: Πλατεία Αγίου Θεράποντα (6 – 7 Ιουνίου) – 5η Κοινότητα: Πλατεία Καούδη (6 – 7 Ιουνίου) – Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας: Αύλειος χώρος 1ου Δημοτικού σχολείου (6 Ιουνίου)

Η συμμετοχή και η είσοδος στο σύνολο των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2310 Festival.

 

 

 

*6-14/6, Είσοδος: Ελεύθερη

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα