Agenda

3+1 events γαστρονομίας που δεν πρέπει να χάσετε τον Σεπτέμβρη

Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου έρχεται πολλά υποσχόμενος για τη γαστρονομία.

Parallaxi
31-events-γαστρονομίας-που-δεν-πρέπει-να-χάσε-811019
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Ο Σεπτέμβριος παραδοσιακά αποτελεί μια άτυπη νέα αρχή και μια ευκαιρία να εντάξουμε στη ζωή μας καινούργιες συνήθειες, δοκιμάζοντας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, νέα πράγματα. Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου έρχεται πολλά υποσχόμενος για τη γαστρονομία, με 3+1 events που δε πρέπει να χάσετε.

Sushi Night: Ένας Ιάπωνας στη Μεσόγειο. Με Συνδυασμούς από την ελληνική Παράδοση

Συνδυάζονται το σούσι και η ελληνική Παράδοση σε ένα πιάτο; Χάρη στο εστιατόριο Thria και τον chef του, Δημήτρη Τασιούλα, οι δυο αυτοί φαινομενικά άγνωστοι «κόσμοι» μπορούν να ενωθούν. Ο ίδιος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα Shushi Menu βασισμένο σε υλικά και συνταγές από την Ελληνική Παράδοση.

Τι θα περιλαμβάνει:

SIDE DISHES

Σαλάτα με τρυφερά φύλλα, βινεγκρετ από εσπεριδοειδή, τόνο κιτρινόπτερο και αχλάδι ποσέ. 14

Ομελέτα ατμού με πεταλίδες και γυαλιστερές 15

Σκουμπρί ψημένο σε παλαιωμένο ξυδι Δράμας , με ταρτάρ από ντομάτα ψητή και νερο από αγγούρι 15

MAKI ROLLS URAMAKI -(INSIDE OUT) BEACH ROLL (Μπλέ καβούρι θεσσαλονίκης /αλμύρα/κρίταμος / Σουσάμι) 15

RAINBOW MEDITERRANEAN ROLL (Βασιλικό καβούρι /Κολιός/Τόνος / Λαβράκι/φρούτα της θάλασσας και φυκια) 21

SMOKED ELL ROLL 17 (Καπνιστό χέλι χαλκιδικης/παντζάρι σε 2 υφες/ σύγκλινο μάνης) HOSOMAKI

BAKALIAROS ROLL (Φρέσκος Μπακαλιάρος, μους αμυγδάλου, πίκλα από φρεσκο κρεμμυδάκι /Αυγά Χελιδονόψαρου) 17

VEGGIES ROLL TOURLOU (Μελιτζάνα/Κολοκυθάκι/Πιπεριά/κρέμα τυριού/Ρόκα /Σχοινοπρασο) 11

SPICY TUNA ROLL (Πικάντικος Τόνος /Pop corn Αμάρανθου, Αγγούρι) 14

SHRIMP ROLL (Γαριδα τηγανιτή/ μαγιονέζα σχοινόπρασο/αλμυρη μαρμελάδα φράουλα/ Καπνιστή σάλτσα) 16

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Τόνος Αγιορείτικος με κρέμα από αγγινάρες ψημένες στη σχάρα και τσιπς από ρίζα λαγόχορτου 24

NIGIRI THE GREEK (2 τμχ) με Τόνο 9 € Μπαρμπούνι 8 € Χελι 8 € Καπνιστό Σκουμπρί 7 € Μοσχαρίσιο μάγουλο 9 €

ΠΟΙΚΙΛΙΑ SASHIMI (Τόνος /Λαυράκι /Σφυριδα / Καραβιδες ) 25€ Sashimi Τόνος 10 € Sashimi Σφυριδα 12€ Sashimi Λαυράκι 8 € Sashimi Καραβιδας 18 €

*Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου από τις 19:00. Thria (Μαρίας Κάλλας 1), Τηλέφωνο κρατήσεων 2310 821120

Italian Nights με μοναδικές γεύσεις στο Hyatt Regency Thessaloniki

Το εστιατόριο Αμβροσία σας μεταφέρει στη μαγειρική σκηνή της Ιταλίας, από την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου έως 19 Σεπτεμβρίου 2021. Ο executive chef Απόστολος Αλτάνης με την συμμετοχή του πρεσβευτή της Ιταλικής κουζίνας Pascuale Lebo του Mare e Monti, σας ταξιδεύουνε στην Ιταλια και σας προσκαλούνε να γνωρίσετε την παράδοση της κουζίνας της.

Πιστοί στη farm-to-table φιλοσοφία και με μεγάλη αγάπη για τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, το Hyatt Regency Thessaloniki δήμιουργησε ένα μοναδικό μενού με γεύσεις και αρώματα από Ιταλία.

Απο το απόγευμα και μετά κλασσικά, νόστιμα ιταλικά πιάτα σερβίρονται στην ανοιχτή κουζίνα του Αμβροσία. Μπορεί κανείς να απολαύσει ένα ριζότο με γκοργκοντζόλα και αχλάδι ή ένα χειροποίητο ραβιόλι με ρικότα και σπανάκι αρωματισμένα με βούτυρο φασκόμηλου.

Ενώ από τη θεματική βραδιά δεν μπορεί να απουσιάζει η αυθεντική τηγανιτή πίτσα, γεμιστή με ρικότα, σαλάμι Νάπολης, μορταδέλα και μοτσαρέλα.

*Παρασκευή 10 έως και Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, Hyatt Regency Thessaloniki (13ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας), Τηλέφωνο επικοινωνίας  2310 401234

«Ένα ταξίδι στη Μεσόγειο» στα ξενοδοχεία της MarBella Collection

Ο διεθνούς φήμης chef Γιάννης Κιόρογλου έρχεται στα ξενοδοχεία της MarBella Collection στις 10 και 12 Σεπτεμβρίου στο διεθνές γαστρονομικό φεστιβάλ «Greek Chefs Abroad: A Culinary Series». Στόχος του φεστιβάλ φέτος, μέσα απ’ όλες αυτές τις γαστρονομικές αναζητήσεις, η επιστροφή σε μια ουσιαστική γαστρονομία, σε μια τέχνη του ευ ζην που συνδυάζει την υψηλή μαγειρική με την απόλαυση της γεύσης.

Οι συμμετέχοντες Chef ήρθαν προσκεκλημένοι της MarBella Collection στο ξεχωριστό Adults Only Boutique Hotel MarBella Nido στην Κέρκυρα καθώς και στο νέο μέλος του Ομίλου, MarBella Elix, που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο στην παραλία Καραβοστάσι, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μεταφέροντας τις γαστρονομικές εμπνεύσεις τους στις κουζίνες των ξενοδοχείων ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά ελληνικά και μεσογειακά μενού με ένα twist επηρεασμένο από τις διεθνείς τάσεις, όμως πάντα με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Γιάννης Κιόρογλου

Ο διεθνούς φήμης καταξιωμένος Chef, Γιάννης Κιόρογλου, θα φιλοξενηθεί στα Pop UP Gourmet Events στις 10 και 12 Σεπτεμβρίου, με ένα μενού πέντε πιάτων που θα πραγματοποιηθούν τόσο στα εστιατόρια Appagio και Pearl Fine Dining των ξενοδοχείων MarBella Nido και MarBella Elix. Εμπνευσμένο από διαφορετικές Μεσογειακές κουζίνες, ο Γιάννης Κιόρογλου θα σχεδιάσει ένα μενού το οποίο θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες σε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλη τη Μεσόγειο. Τα μοναδικά κρασιά του ιστορικού κτήματος Κατώγι Αβέρωφ θα συνοδεύσουν αρμονικά το μενού της βραδιάς στο ξενοδοχείο MarBella Elix. Με καταγωγή από την Αθήνα, ο Γιάννης Κιόρογλου ξεκίνησε την μαγειρική του καριέρα στο στρατό όπου ανακάλυψε την αγάπη του να μαγειρεύει για το ευρύ κοινό. Από τότε, ο Κιόρογλου εργάστηκε σε διακεκριμένα εστιατόρια στην Ιταλία, τη Σλοβενία, την Ισπανία με αστέρια Michelin, αναπτύσσοντας ισχυρή κατανόηση της μεσογειακής κουζίνας που αποτελεί τη βάση της μαγειρικής του έκφρασης. Από το 2013 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Chef de Cuisine στο εστιατόριο La Guérite στις Κάννες Γαλλία, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Consulting σεφ σε πλειάδα εστιατορίων σε όλο τον κόσμο. Ο Γιάννης παρουσιάζει την παραδοσιακή ζεστή Ελληνική Φιλοξενία ως το κύριο συστατικό σε όλες τις συνταγές του συνδυασμένο με υλικά και έντονες γεύσεις κορυφαίας ποιότητας.

Με τον Γιάννη Κιόρογλου ολοκληρώνεται φέτος ο κύκλος των Greek Chefs Abroad που πραγματοποιήθηκαν στα ξενοδοχεία της MarBella Collection. Σπουδαίοι Έλληνες Chef από το εξωτερικό συμμετείχαν και με απλά υλικά συνέθεσαν ένα εκλεπτυσμένο γαστρονομικό ταξίδι.

Κινούμενοι στο τρίπτυχο «παράδοση, οικολογική συνείδηση/αειφόρος ανάπτυξη και μέλλον» ταξίδεψαν τους επισκέπτες στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, προσδιορίζοντας σαφώς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές τους.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα γαστρονομικά event θα βρείτε στο σύνδεσμο https://www.marbella.gr/events/

*Από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, Adults Only Boutique Hotel MarBella Nido, Αγ. Ιωάννης Περιστερών, Κέρκυρα (τηλέφωνο επικοινωνίας 2661 076452) και MarBella Elix, Παραλία Καραβοστάσι, Πέρδικα Θεσπρωτίας (τηλέφωνο επικοινωνίας  2661 071183)

Τα «ΒορΟινά» επιστρέφουν στο Λιμάνι

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΒΟΡΟΙΝΑ

Η αγαπημένη οινική εκδήλωση, «ΒορΟινά» επιστρέφει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, στην Προβλήτα 1 του ΟΛΘ.

Στα τραπέζια γευσιγνωσίας*, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει λευκούς και ροζέ οίνους των μελών της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», από τις κορυφαίες οινοποιίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Επιπλέον, για ακόμη περισσότερη «ΒορΟινή» απόλαυση, στην εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητα γευσιγνωσίας ξεχωριστά, αφρωδών και γλυκών οίνων, ρετσίνας και αμπελοοινικών αποσταγμάτων. Όμως, λόγω του λευκού και ροζέ χαρακτήρα, αλλά και μιας χαρούμενης νότας, τα «ΒορΟινά» φέτος προτείνουν κανόνα ένδυσης (dress code) με «κάτι λευκό, κάτι ροζέ»! Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες επισκέπτες στην εκδήλωση (αλλά και το προσωπικό) θα πρέπει να φορούν εμφανώς κάτι λευκό ή/και κάτι ροζέ, ρούχο ή αξεσουάρ!

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι με κράτηση και προπληρωμή. Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος, στα 200 άτομα. Το κόστος για την είσοδο ανέρχεται στο ποσό των 12€ το άτομο με δώρο το συλλεκτικό ποτήρι των ΒορΟινών. Ωράριο εκδήλωσης: 19:00 – 23:00 (με δυνατότητα επιλογής στις 19:00 – 21:00 ή στις 21:00 – 23:00). Για περισσότερες πληροφορίες και τη δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο: https://forms.gle/ipvcU7UUxDW5rrYr6 ή τα ΝΕΑ στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα