Agenda

Τρέξε νύχτα για καλό σκοπό!

Η μαζικότερη αθλητική διοργάνωση της πόλης, ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., επιστρέφει για 5η χρονιά στην πόλη!

Parallaxi
τρέξε-νύχτα-για-καλό-σκοπό-131910
Parallaxi

1f_01

Η μαζικότερη αθλητική διοργάνωση της πόλης, ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., επιστρέφει για 5η χρονιά στην πόλη!

Φέτος μάλιστα, η διοργάνωση αποκτά μια προσθήκη στον τίτλο της, καθώς η Protergia και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης ενώνουν την ενέργειά τους στο μεγαλύτερο νυχτερινό αθλητικό γεγονός της χώρας. Η Protergia στέκεται στο πλευρό της αθλητικής διοργάνωσης ως ονομαστικός χορηγός, η οποία υπό το όνομα πλέον «Protergia – 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης», θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

1f_02

Πρόκειται για μία διοργάνωση σημαντικής κοινωνικής προσφοράς δεδομένου ότι μέρος των εσόδων συμμετοχής προσφέρονται για την οικονομική ενίσχυση κοινωνικών φορέων, ιδρυμάτων και οργανώσεων, που επιτελούν κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Παράλληλα με το κοινωνικό πρόσωπο, το αθλητικό αυτό γεγονός διαθέτει έντονο πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και τουριστικό χαρακτήρα, συγκεντρώνοντας συμμετέχοντες δρομείς αλλά και επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης έχουν ενταχθεί 50 ιδρύματα και οργανώσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς τους φορείς θα έχουν τη δική τους ομάδα δρομέων (running team) και για κάθε εγγραφή θα λάβουν μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής το ποσό των 5 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελούν.

_MG_0228

Το μεγαλύτερο νυχτερινό αθλητικό γεγονός της χώρας απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, αγκαλιάζοντας και τα άτομα με αναπηρίες, που κάθε χρόνο στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό με τη συμμετοχή τους. Επίσης, πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού δήλωσαν φέτος συμμετοχή και έκλεισαν θέση στην εκκίνηση είτε του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ., είτε του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.. Ανάμεσά τους, οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κώστας Τριγκώνης, ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης, η Ολυμπιονίκης του στίβου Πόπη Ουζούνη και η Ολυμπιονίκης του μπάσκετ Πόλυ Σαρέγκου.

Και δεν παραλείπουμε τον συνολικό εντυπωσιακό αριθμό των συμμετοχών στην διοργάνωση, καθώς οι εγγραφές στον «Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης» έκλεισαν στις 16 Σεπτεμβρίου με 21.500 δρομείς, κάνοντάς τον το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, αλλά και τον μαζικότερο αγώνα δρόμου όλων των εποχών στη Βόρεια Ελλάδα.

photo1808-01

Στους ήδη εγγεγραμμένους, θα προστεθούν επιπλέον 1.500 δρομείς, οι οποίοι θα αποκτήσουν μία από τις θέσεις που θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO κατά το διήμερο Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, τις ώρες 10:00 – 19:00. Διευκρινίζεται ότι οι δρομείς που θα εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής την ύστατη στιγμή, θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, εκτός του αναμνηστικού T-shirt.

Από το Κέντρο Εγγραφών, στη ΔΕΘ -HELEXPO, οι ήδη εγγεγραμμένοι δρομείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό τους, κατά το διήμερο Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και Παρασκευή 7 Οκτωβρίου. Επιπλέον, θα παραμείνει ανοιχτό και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, αποκλειστικά και μόνο για όσους δρομείς εκτός Θεσσαλονίκης δεν θα έχουν παραλάβει νωρίτερα τον εξοπλισμό τους.

ΧΑΡΤΗΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Η εκκίνηση των 21,1 χλμ. θα δοθεί στις 18:45, με τη δύση του ήλιου, στο Λιμάνι. Η διαδρομή θα εκτείνεται έως το τέλος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου τις Γ’ Σεπτεμβρίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή και Πολυτεχνείου, για να τερματίσουν οι συμμετέχοντες κινούμενοι επί της Λεωφόρου Νίκης, μπροστά στον Λευκό Πύργο. Η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. θα δοθεί από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 21:15. Η διαδρομή των 5 χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο.

DCIM104GOPRO

O «Protergia – 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης» διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

1f_03

*Σάββατο 8 Οκτωβρίου, Εκκίνηση στο Λιμάνι, Ώρες: 18:45–22:45

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα