Τρία εξαιρετικά γαστρονομικά events στην πόλη
Η σούπερ γαστρονομική ατζέντα της εβδομάδας
Τρία νέα γαστρονομικά events έρχονται για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του φαγητού. Εμείς σου συγκεντρώσαμε τρεις εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα. Γι’ αυτό σημείωσε τις ημερομηνίες στο πρόγραμμα σου και απόλαυσε την γαστρονομία στα καλύτερα της!
Italian Pasta Week by Navona Restaurant
Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών πλησιάζει και το Navona Restaurant σας περιμένει με τέσσερις διαφορετικές επιλογές από πιάτα ζυμαρικών, εμπνευσμένα από διάφορες περιοχές της Ιταλίας, για μια ολόκληρη εβδομάδα!
Από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου μπορείτε να απολαύσετε τη μακαρονάδα της αρεσκείας σας. Η μαγεία των ιταλικών γεύσεων στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!
Made in Italy – Served In Navona
Menu
11€ PASTA ALLA NORMA Ζυμαρικό ριγκατόνι, ρικότα, μελιτζάνα, φρέσκια σάλτσα ντομάτας, βασιλικός
13€ ALLA GENOVESE Καντέλε, μοσχαράκι, πεκορίνο Ρομάνο, κρασί τρεμπιάνο
14€ PASTA CON LA BOTTARGA Ζυμαρικά σπαγγέτι, αυγοτάραχο, μαϊντανός
10€ TAGLIATELLE AL PESTO Ζυμαρικά ταλιατέλες, πέστο βασιλικού, παλαιωμένη παρμεζάνα
*Από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου έως Κυριακή 24 Οκτωβρίου στο Navona Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πληροφορίες & Κρατήσεις: 2310 897 444
3 βραβευμένοι Chef δημιουργούν Bao για καλό σκοπό
Ο φετινός χειμώνας για το Thess Bao ξεκινάει τόσο δυναμικά και θα είναι γεμάτος εκπλήξεις! Τρεις από τους πιο δημιουργικούς και βραβευμένους σεφ τις ελληνικής γαστρονομικής σκηνής μαγειρεύουν τα δικά τους BAO BUN για το Τhess bao για καλό σκοπό. Έτσι λοιπόν ο Άνταμ Κοντοβάς, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο Γκίκας Ξενάκης θα μαγειρέψουν για το Ίδρυμα μέριμνα για το παιδί. Για ένα ολόκληρο μήνα θα έχουμε την χαρά να δοκιμάζουμε τις δημιουργίες τους.
BAHN- MI Bao Bun (Άνταμ Κοντοβάς)
Ψητό κοτόπουλο/ πίκλες/ φρέσκα μυρωδικά και μαγιονέζα Miso
Κροκέτα Πάπιας Bao Bun (Αλέξανδρος Τσιοτίνης)
Μαγειρεμένη με gastrique πορτοκαλιού/ μαγιονέζα πορτοκάλι & ψητά pack choi
Σουτζουκάκια ψητά Bao Bun (Γκίκας Ξενάκης)
Ζυμωμένα παραδοσιακά/ σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης/ γιαούρτι & Kimchi λάχανα
*Από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, Καλαποθάκη 3 και Λώρη Μαργαρίτη 11
Εκατό χρόνια Χαμόδρακας-Σπουδαίο wine and dine pairing
Είναι περίπου ένας αιώνας που οι γεύσεις, οι ιστορίες, οι παραδόσεις, οι συνταγές, οι άνθρωποι… ορίζουν τον «Χαμόδρακα». Είναι αυτός ο λόγος που αυτή η χρονιά θα είναι αφιερωμένη στην πραγματική απόλαυση και την αληθινή επαφή που τόσο μας έλειψε.
Μια βραδιά γεμάτη από οίνους των Κτημάτων Moschopolis Winery και Aslanis Family Winery έρχεται την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στον «Χαμόδρακα», για να μας θυμίσει την μαγεία των τοπικών οίνων και κυρίως το μεράκι των τοπικών παραγωγών.
Ειδικό μενού θα φιλοξενηθεί στους καταλόγους του «Χαμόδρακα», ενώ πληροφορίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των κρασιών θα κάνουν τον γύρο των τραπεζιών, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε τον τόπο μας μέσα σε ένα ποτήρι, πάνω σε ένα πιάτο.
Κόστος μενού με κρασί: 35 € / άτομο, Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310447943, Επιμέλεια κρασιών: Anestis Haitidis , Οινολόγος με τη συνεργασία το WineHouse #Hamodrakas #100years #dinewithwinemaker #seafood #wine
*Χαμόδρακας, Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά, τηλ 231 044 7943