Πέντε νόστιμες ιστορίες φαγητού στη Θεσσαλονίκη!

Η Θεσσαλονίκη σας έχει ετοιμάσει πέντε όμορφες ιστορίες φαγητού!

Parallaxi
πέντε-νόστιμες-ιστορίες-φαγητού-στη-θ-191973
Parallaxi

Η Θεσσαλονίκη έχει ετοιμάσει από αυτή τη βδομάδα και μέχρι και την επόμενη πέντε όμορφες ιστορίες φαγητού που σας περιμένουν με γευστικές δοκιμές, σεμινάρια, επιδείξεις και απλά απόλαυση μοναδικών γεύσεων!

Στον 28ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας La Chef Levi

lachefΗ φημισμένη La Chef Levi, η μόνη ελληνική σχολή αποκλειστικά εξειδικευμένη σε δύο ειδικότητες, Μαγειρική και Αρτοζαχαροπλαστική όπως και κάθε χρόνο από το 1989 διοργανώνει τον ετήσιο διαγωνισμό Γαστρονομίας. Κατά τον 28ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας οι σπουδαστές της Σχολής παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους σε Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική με πολλές νέες γεύσεις, καινοτομία και φαντασία. Διακεκριμένοι Chef, επαγγελματίες και επώνυμοι του χώρου θα βραβεύσουν τους νικητές. Θα ακολουθήσει γιορτή με μουσική και μπουφέ με εδέσματα που θα έχουν παρασκευάσει οι μαθητές της σχολής με την καθοδήγηση των Σεφ.

*Τετάρτη 26 Απριλίου, Ώρα: 18.00, La Chef Levi,  Τσιμισκή 31, Είσοδος Ελεύθερη.

Στο 1ο Thessaloniki Street Food Festival

street-food-1

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται για δύο μέρες μια ανοιχτή γιορτή της τέχνης του φαγητού δρόμου. Πατώντας στο παράδειγμα πόλεων όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Μεξικό και το Βερολίνο, πρόκειται για το πρώτο Street Food Festival της Θεσσαλονίκης. Από πίσω βρίσκεται η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki, μια όμορφη πρωτοβουλία τριών φίλων που ένιωσαν την ανάγκη να εκφραστούν μέσω της αγάπης τους για την τέχνη της μαγειρικής και την μουσική. Η ομάδα θα στήσει το πρώτο φεστιβάλ φαγητού δρόμου της πόλης στον ανοιχτό χώρο του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε τα πάντα εδώ

*Σάββατο 29- Κυριακή 30 Απριλίου, Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Είσοδος ελεύθερη

Με Περουβιανό brunch στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency

peru

Ένα μοναδικό περουβιανό brunch θα έχει την τύχη να απολαύσει όποιος βρεθεί την Κυριακή 30 Απριλίου στο Hyatt Regency όπου ο chef Bruno Santa Cruz θα σας ταξιδέψει στις εξωτικές γεύσεις του Περού. Επιπλέον θα είναι διαθέσιμο a la carte το Περουβιανό μενού από 28 Απριλίου έως 1 Μαΐου. Ο Chef Bruno Santa Cruz γεννήθηκε στη Λίμα του Περού και ενώθηκε με την οικογένεια της Hyatt ως Chef de Cuisine το 2015. Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το αυθεντικό περουβιανό ceviche!

*Κυριακή 30 Απριλίου, Ώρα: 13.30-17.00, Η τιμή του είναι €45 ανά άτομο, Πολιτική παιδιών: 0-6 ετών χωρίς χρέωση, 6-12 ετών 50% έκπτωση. Για περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις καλέστε στο 2310 401295.

Burger Academy στο Cooking Workshop

burger

Είμαστε βέβαιοι πως έχετε ξαναφτιάξει burger. Αλλά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Αυτό το σεμινάριο δεν είναι για να μάθετε πώς να φτιάχνετε απλά burger. Είναι ένα σεμινάριο για να ανέβετε επίπεδο και να δημιουργήσετε το δικό σας gourmet burger, εφάμιλλο των καλύτερων σεφ, με φρέσκα ψωμάκια, σπιτικές τηγανητές πατάτες και τα σωστά καρυκεύματα και σος.

Σε αυτό το σεμινάριο με τον chef Παναγιώτη Δεληθανάση, θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να δημιουργήσετε τα πιο ζουμερά και γευστικά «burgers», στο σπίτι. Θα ξεκινήσουμε με τη σωστή επιλογή κρέατος και θα σας καθοδηγήσουμε βήμα-βήμα στη δημιουργία του πιο εκπληκτικού burger, ακριβώς όπως οι επαγγελματίες. Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται ένα βιβλίο συνταγών, βεβαίωση συμμετοχής και η γευσιγνωσία των συνταγών με το πέρας του σεμιναρίου.

*3 Μαΐου 2017, Κατούνη 28, Ώρα: 20:30, Διάρκεια: 2.5 ώρες, Τμήμα 40 ατόμων, Κόστος συμμετοχής :45€, Εγγραφές εδώ

Στα Σφαγεία για μια έκθεση προϊόντων ελιάς, μελιού, delicatessen κι όχι μόνο!

gourmet olive

Η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition ανοίγει για δεύτερη χρονιά τις πύλες της. Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως η οικοδέσποινα του σημαντικότερου γεγονότος προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, αρτυμάτων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης. Το κοινό της πόλης και οι επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν εκλεκτά προϊόντα, να γίνουν επαγγελματίες γευσιγνώστες για μια ημέρα, να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να απολαύσουν ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Παράλληλα, ο Στέλιος Παρλιάρος έρχεται για ‘Γλυκές Αλχημείες’ στη Gourmet Exhibition 2017, στο Lab’attoir, σε μια μοναδική ευκαιρία για δύο ευφάνταστες γλυκές μαγειρικές επιδείξεις, εμπνευσμένες από τα προϊόντα των εκθετών της Gourmet, την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 16.00. Η είσοδος στις “Γλυκές Αλχημείες” θα είναι δωρεάν, με το εισιτήριό σας στην έκθεση Gourmet Exhibition 2017 που είναι 5€ για μία ημέρα και 12€ για όλο το τριήμερο 5-7/5/17. Για τη συμμετοχή σας στείλτε email στο events@gourmetoliveexhibition.com με θέμα ‘Στέλιος Παρλιάρος’.

Στο επιβλητικό χώρο πρωτοποριακού σχεδιασμού των παλαιών σφαγείων στη Θεσσαλονίκη, LAB’ATTOIR, σας περιμένει στις 5-6-7 Μαΐου 2017 για ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι.

*5 έως 7 Μαΐου 2017, Lab’attoir, Εισιτήριο ημέρας: 5 ευρώ, τριημέρου 12 ευρώ, www.gourmetoliveexhibition.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα