Από σήμερα η Θεσσαλονίκη δοκιμάζει κρασιά!
Τα Βοροινά μας πάνε σε γευστικές περιηγήσεις στην πόλη!
Αυτόν τον Σεπτέμβριο, γιορτάζουμε την εποχή του τρύγου, και περιμένοντας «Τα ΒορΟινά» το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ακολουθούμε τις «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δοκιμάζοντας τα καλύτερα κρασιά. Οι γευστικές εκδηλώσεις που μας έχει ετοιμάσει η αγαπημένη διοργάνωση εν αναμονή της, μας πάει σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπως εστιατόρια, wine bar, café και κάβες, για να γιορτάσουμε με οίνο!
«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2004 όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Έκτοτε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.
Μέχρι την κεντρική εκδήλωση του προγράμματος στις 24 Σεπτεμβρίου, στην πόλη μας περιμένουν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, κάθετες και οριζόντιες γευστικές δοκιμές, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους νέων και παλαιωμένων εσοδειών, food & wine dines, απολαυστικά pairings, wine cocktails, party, κινηματογράφος, προτάσεις για περισσότερη οινική απόλαυση και κυρίως πολλές συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ατελείωτων οινικών περιηγήσεων.
Από τη Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, περιπλανηθείτε έχοντας οδηγό το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα προηγηθούν της κεντρικής γνωστής και αγαπημένης εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά», επιλέγοντας τις δικές σας οινικές διαδρομές, χωρίς να ξεχάσετε να κάνετε κράτηση όπου είναι απαραίτητο.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει ετοιμαστεί!
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9
Μπακάλ
Καποδιστρίου 9 & Πάικου, στη Βαλαωρίτου, Τ. 2310 515881
Ο λευκός «Δογματικός 2015» και η ερυθρή «Νάουσα 2013» από το οινοποιείο Vaeni Naoussa, στο παντοπωλείο «Μπακάλ» και στο εστιατόριο «Ελιά Λεμόνι», σε ποτήρι ή φιάλη, με το δεύτερο κερασμένο … για διπλή απόλαυση! Διάρκεια: 12-23 Σεπτεμβρίου.
Μπακάλ
«Ελληνικά & Επώνυμα»
Το οινοποιείο Μετόχι Μυλοπόταμου (Αγίου Όρους) και το Μπακάλ (με την υπογραφή του Ελιά Λεμόνι) σας προσκαλούν σε μία παρουσίαση των κρασιών του κτήματος, συνοδεία Ελληνικών & Επώνυμων προϊόντων που θα βρείτε στο ράφι του Μπακάλ.
Ο οινοποιός και αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους Μοναχός Επιφάνιος, από το οινοποιείο Μετόχι Μυλοποτάμου, σε συνεργασία με την ομάδα του Μπακάλ και την υπογραφή του εστιατορίου Ελιά Λεμόνι, συνδυάζουν όλες τις ετικέτες του κτήματος με «Ελληνικά & Επώνυμα» προϊόντα του Μπακάλ, ιδιαίτερα τυριά, σπάνια αλλαντικά & κρέατα καθώς και μοναδικές μαρμελάδες από όλη την ελληνική επικράτεια με σκοπό την ανάδειξη τους.
Ώρα έναρξης 20:30, Κρατήσεις στο τ. 2310 515881.
Urania
Πάικου &Καποδιστρίου (Περιοχή Βαλαωρίτου), Τ. 2315527999
Cocktail of the Week
Την εβδομάδα 12 με 18 Σεπτεμβρίου το Urania υπογράφει 2 ξεχωριστά Wine Cocktails με τα new entries του Κτήματος Πόρτο Καρράς, White Soul & Ruby Heart. Αναζητήστε τα ως “Cocktail of the Week”. Διάρκεια: 12-18 Σεπτεμβρίου.
Orizontes Roof Garden – Electra Palace Thessaloniki
Πλατεία Αριστοτέλους 9 – Τ. 2310 294000
ΒορΟινά Cocktails! Τέσσερα ξεχωριστά κρασιά, τέσσερα εμπνευσμένα cocktails και η καλύτερη θέα της πόλης από το ωραιότερο μπαλκόνι της:
- Αφρώδες – LefterisGlinavosBrut 2015
- Λευκό – Κτήμα Άλφα Μαλαγουζιά2015
- Ροζέ – Κτήμα Δύο Φίλοι Μοσχόμαυρο 2015
- Ερυθρό – Merlot Κτήμα Χατζηγεωργίου 2012
Τιμή cocktail: 8€, Διάρκεια: 12-18 Σεπτεμβρίου.
Comunale
Παύλου Μελά 36 & Παλ. Πατρών Γερμανού, Τ. 2310 220 914
Let’s Wine με το Κτήμα Πόρτο Καρράς!
Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Comunale, συνοδεύουμε τα ιδιαίτερα πιάτα του με κρασί από το αγαπημένο Κτήμα Πόρτο Καρράς και απολαμβάνουμε τη δεύτερη επιλογή μας δωρεάν, σε φιάλη ή ποτήρι. Διάρκεια: 12-23 Σεπτεμβρίου.
Wine House
Τζων Κέννεντυ 7, Πυλαία – Τ. 2310 454187
Wines of North Greece Original – Ιστορικές ετικέτες 20ετίας
Παρουσίαση και γευσιγνωσία οίνων που αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε, 20 χρόνια τώρα! Τους οίνους θα συνοδεύσουν ταιριάζοντας τις γεύσεις, επιλεγμένα εδέσματα από το The Prince Brasserie.
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό – Φίλυρο. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ώρα έναρξης 20:00, Τιμή κατ’ άτομο: 10 €, Κρατήσεις στα τ. 2310 454187 και 2310 281617.
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9
Cava Αμπατζής
Αριστοτέλους 12, Εύοσμος, Τ. 2310 387400
The Afters! Γλυκείς οίνοι και αμπελοοινικά αποστάγματα: γευσιγνωσία και ιστορίες με την παρουσία του γνωστού οινοποιού και αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Τους γλυκούς οίνους και τα αποστάγματα θα συνοδεύσουν χειροποίητα σοκολατάκια «Αγαπητός».
Ώρα έναρξης 20:00, Τιμή κατ’ άτομο: 10€, Κρατήσεις στα τ. 2310 387400 και 2310 281617. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Let’s Wine με το Κτήμα Πόρτο Καρράς
Το Κτήμα Πόρτο Καρράς και η Cava 11 σας προσκαλούν σε ένα «ταξίδι» στα γευστικά μονοπάτια και αρώματα του ποιοτικού κρασιού. Θα δοκιμαστούν αγαπημένες παλιές και νέες ετικέτες και ένας τυχερός θα κερδίσει μία φιάλη Magnum.
Ώρα 19:00
Cava 11
Ι. Πασσαλίδη 145, Καλαμαριά, Τ. 2310 455770
ΠΕΜΠΤΗ 15/9
Salto espresso & wine bar
Καρόλου Ντηλ 6, Τ. 2310 222206
Απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας κρασιά από το Κτήμα Παυλίδη σε ειδική τιμή και τα συνοδεύουμε με γεύσεις που τους ταιριάζουν!
Bientot wine
Μαρκεντάου 5 – Τ. 2310 253781
Νάουσα Wine Class: Κάθετη γευστική δοκιμή της Οινοποιίας Έλινος. Οι χρονιές 2007, 2009, 2010 και 2015 προς δοκιμή με επιλογή τυριών από το MiaFeta – FetaBar.
Ώρα έναρξης 20:00, Τιμή κατ’ άτομο: 15€. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις στο τ. 2310 253781
Thria restaurant
ΜαρίαΚάλλας 1 – T. 2310 821120
Retsina Masterclass από το οινοποιείο Κεχρής
Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της παραγωγής και της απόλαυσης της ποιοτικής ρετσίνας, δοκιμάζουμε τρεις διαφορετικές εκφράσεις της και μαθαίνουμε στην πράξη πως ταιριάζει με επιλεγμένες δημιουργίες της νέας ελληνικής κουζίνας.
Ώρα 19:00 – 21:00, Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2310 751283.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9
Το Παλιό Χαμάμ
Μητρ. Γενναδίου 11 & Εγνατίας – Τ. 2310 222460
Let’s Wine Cocktail
Στην ατμοσφαιρική βεράντα του Παλιού Χαμάμ, απολαμβάνουμε την πόλη μέσα από μια άλλη εποχή. Το ειδυλλιακό τοπίο που διαμορφώνουν οι τρούλοι του Χαμάμ σε συνδυασμό με ένα δροσερό WineCocktail με κρασί από το Κτήμα Πόρτο Καρράς, δίνουν στα βράδια μας ιδιαίτερη βαρύτητα. Διάρκεια: 16-19 Σεπτεμβρίου.
Depot Des Vins
Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη, Φοίνικας, Τ. 2310 414921
Masterclass: oι 6 Ζώνες Οίνων ΠΟΠ
Γνωρίζουμε τις 6 Ζώνες ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, τις κατηγορίες, τις ποικιλίες και τις ιδιαιτερότητές τους, ενώ δοκιμάζουμε χαρακτηριστικούς οίνους από την κάθε περιοχή.
Ώρα έναρξης 20:00, Τιμή κατ’ άτομο: 10 €, Κρατήσεις στα τ. 2310 414921 και 2310 281617. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9
The Prince Brasserie
11οχλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, Mediterranean Cosmos – T. 2310 028559
Time for brunch! Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να συνοδεύσετε το πλούσιο brunch στο The Prince Brasserie επιλέγοντας Claudia Λευκό, Claudia Ροζέ ή Εξ Αρνών Ροζέ από το Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη, στην τιμή του buffet. Η επιλογή σε δεύτερο ποτήρι: 5€. Διάρκεια: 17 & 18 Σεπτεμβρίου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 19/9
Μπακάλ
Καποδιστρίου 9 & Πάικου, στη Βαλαωρίτου, Τ. 2310 515881
Βιολογικοί αμπελώνες – Βιολογικά κρασιά
Εισαγωγή στις έννοιες «βιολογικός αμπελώνας» και «βιολογικά κρασιά» με παρουσίαση και γευσιγνωσία βιολογικών οίνων που θα συνοδεύσουν ταιριάζοντας γεύσεις από το παντοπωλείο Μπακάλ.
Ώρα έναρξης 20:00, Τιμή κατ’ άτομο: 12€, Κρατήσεις στα τ. 2310 515881 και 2310 281617. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Orizontes Roof Garden – Electra Palace Thessaloniki
Πλατεία Αριστοτέλους 9 – Τ. 2310 294000
Xinomavro @ Orizontes Roof Garden: Συνδυάζουμε τέσσερα κυρίως πιάτα από τον κατάλογο του εστιατορίου μας με τέσσερα ποτήρια Ξινόμαυρο από τις Ζώνες ΠΟΠ της ποικιλίας.
- Σιγομαγειρεμένο Αρνάκι με μελιτζάνα και ταχίνι – Κτήμα Κυρ-Γιάννη Ράμνιστα 2011
- Black Angus Burger με μους καπνιστής πάπρικας και πατάτες σε κρούστα μυρωδικών – Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο Σκαντζόχοιρος 2012
- Pata Negra Steak με σάλτσα καραμέλας και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με καλοκαιρινή τρούφα – Tsantali Ραψάνη Επιλεγμένος 2012
- Φιλέτο μόσχου με μανιτάρια πλευρώτους, σπαράγγια και σάλτσα πορτοκαλιού – Κτήμα Χατζηβαρύτη Γουμένισσα 2012
Τιμή οίνων σε ποτήρι 5€. Διάρκεια: 19-23 Σεπτεμβρίου.
ΤΡΙΤΗ 20/9
Senor coffee wine bar
Προξένου Κορομηλά 1 – Τ. 2310 250226
Zoinos sparkle sour life
Ανακαλύψτε τα αφρώδη κρασιά της Ζίτσας, από γηγενής ποικιλίες της περιοχής, σε ειδικές τιμές. Τρεις ετικέτες της ZOINO SWINERY, για τους κλασσικούς Zitsa λευκό ημιαφρώδες, για τους απαιτητικούς Aurelia αφρώδες ροζέ και για τους νεότερους Escape, λευκό και ροζέ αφρώδες. Have a sparkling night at Senor. Διάρκεια: 20 και 21 Σεπτεμβρίου.
Casa Bianca – Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης
Βασ. Όλγας 180 &Θεμ. Σοφούλη, Τ. 2310 427555
Just Rose Wine Night! Πάρτι στον κήπο της Casa Bianca με ροζέ οίνους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και πίτσα με ποικιλία από διαφορετικές γεύσεις. Tη μουσική επένδυση της βραδιάς επιμελείται ο Αντώνης Παττακός, χορηγία του Cityzen cafe & wine bar.
Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν με προσκλήσεις που θα διατεθούν από τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης: TV100, FM100, Πρακτορείο 104, 9fm, cityportal.gr και krasiagr.com.
Ενημέρωση: www.facebook.com/voroina και τ. 2310 281617.
Κάβα ποτών “Fiali”
Αιγαίου 68, Καλαμαριά, Τ. 2310 402075
“Οι παλιές σοδειές και οι νέες ετικέτες του Κτήματος Αβέρωφ”
Ο Αλέξανδρος Ιωάννου, 3η γενιά της οικογένειας Αβέρωφ, παρουσιάζει μια κάθετη δοκιμή του Κτήματος Αβέρωφ Cabernet Sauvignon από το 1999 έως το 2009 και συστήνει τις νέες ετικέτες του κτήματος. Τη γευσιγνωσία θα συνοδεύσουν ταιριαστά εδέσματα.
Ώρα έναρξης 20:00, Τιμή συμμετοχής: 12€, Κράτηση απαραίτητη στο τ. 2310 402075.
ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9
Cava Αμπατζής
Αριστοτέλους 12, Εύοσμος, Τ. 2310 387400
Τρεις 10ετίες Chateau Porto Carras
Η Cava Αμπατζής και το Κτήμα Πόρτο Καρράς σας προσκαλούν σε μια κάθετη γευστική δοκιμή της εμβληματικής ετικέτας του Κτήματος “Chateau Porto Carras”.
Ένα μοναδικό ταξίδι που θα αρχίσει με επιλεγμένες σοδειές της δεκαετίας 2000, θα συνεχίσει με χρονιές της δεκαετίας 1990 και θα φτάσει μέχρι και του 1980!
Ώρα έναρξης 19:00, Κόστος συμμετοχής: 10€, Κρατήσεις στο τ. 2310 387400. Αυστηρά περιορισμένος αριθμός θέσεων (15).
Οινοτόπι – εδεσματόριο winebar
Παύλου Μελά 28 – Τ. 2310 272852
Για 3η χρονιά Vaeni Naoussa & Οινοτόπι μαζί… Δοκιμάστε μία φιάλη από τους εξαιρετικούς οίνους, Βίος Ελλήνων, Δογματικό & Δαμασκηνό μαζί με τις επιλογές του ταλαντούχου chef Γιάννη Τσικονδούρα και πάρτε μαζί σας άλλη μία ίδια φιάλη δώρο!
ΠΕΜΠΤΗ 22/9
Radikal
Πολυδώρου Στεργίου 61 – Τ. 2310 202007
Retsina Masterclass από το οινοποιείο Κεχρής
Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της παραγωγής και της απόλαυσης της ποιοτικής ρετσίνας, δοκιμάζουμε τρεις διαφορετικές εκφράσεις της και μαθαίνουμε στην πράξη πως ταιριάζει με επιλεγμένες δημιουργίες της νέας ελληνικής κουζίνας.
Ώρα 19:00 – 21:00, Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2310 751283.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Παύλος Ζάννας (κτίριο Ολύμπιον)
Πλ. Αριστοτέλους 10 – Τ: 2310 378400
Σινεμά Τα ΒορΟινά! Προβολή των ντοκιμαντέρ Natural resistance / Φυσική αντίσταση, σε σκηνοθεσία Jonathan Nossiter (2014) και Κρασί, δώρο των Θεών: Οι δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Kurt Oehlschälger (2008), με γευσιγνωσία εξαιρετικών αφρωδών και λευκών Οίνων Βορείου Ελλάδος.
Ώρα έναρξης 19:00, Τιμή εισιτηρίου: 4€. Προπώληση στο ταμείο του Ολύμπιον από τις 15/9.
Κάβα Βύνη
Βασιλίσσης Όλγας 228 – Τ. 2310 426771
Ώρα 20:00
Η Κάβα Βύνη και ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος σας προσκαλούν σε μία βραδιά γευσιγνωσίας με τα κρασιά του Κτήματος στο φιλόξενο περιβάλλον της «Βύνης». Θα δοκιμάσουμε Λευκά, Ροζέ και Ερυθρά συνοδεία τυριών. Για τους αγαπημένους καλεσμένους που επιθυμούν να τα προμηθευτούν, θα χαρίζουμε μία φιάλη Κιόσκι Ερυθρό για κάθε δύο που θα διαλέγουν.
Κάβα ποτών “Fiali”
Αιγαίου 68, Καλαμαριά, Τ. 2310 402075
Ώρα 20:00
Let’s Wine Cocktail
Mαθαίνουμε να φτιάχνουμε cocktail με βάση το κρασί. Εκτός από εκπαιδευτική η βραδιά θα είναι σίγουρα και διασκεδαστική… Όταν η κάβα Fiali και το Κτήμα Πόρτο Καρράς συναντιούνται, το κέφι και το κρασί περνούν σε άλλη διάσταση!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9
Café Pocoloco
Γ. Σταύρου 12 (στον πεζόδρομο, με Αγίας Σοφίας), Τ. 2315 502383
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, σας περιμένουμε μαζί με τον οινοποιό και αποσταγματοποιόΑνέστη Μπαμπατζιμόπουλο, να δημιουργήσουμε μαζί και να απολαύσουμε μοναδικά cocktails με βάση τα γνωστά και βραβευμένα αποστάγματα Μπαμπατζίμ!
Κόστος: 10€ (περιλαμβάνει γευσιγνωσία 4 διαφορετικών cocktails με συνοδευτικά εδέσματα)
Cityzen cafe & wine
Παλαιών Πατρών Γερμανού 12, Τ. 2310 413213
Κρασί, usque quaque! (παντού ή σε όλες τις περιπτώσεις!)
Όλη μέρα με χρώματα, αρώματα και γεύσεις από 3 βραβευμένα κτήματα, με 3 εξαιρετικής ποιότητας κρασιά: Κτήμα Κυρ-Γιάννη «Ντρούμο» λευκό από Sauvignon Blanc, Κτήμα Παυλίδη «Thema» ροζέ από Tempranillo, Κτήμα Άλφα Ερυθρός από Syrah, Merlot και Ξινόμαυρο. Κάθε ποτήρι ή φιάλη της επιλογής σας συνοδεύεται με εξαιρετικά εδέσματα του Cityzen!
Navona-Aperitivo & Italian Flavors
Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 2 – 2310 897444
Food & Wine Experience πέντε διαφορετικών εξαιρετικών πιάτων του Navona, με τους εκλεκτούς οίνους του Κτήματος Γκλίναβος, από την αμπελουργική ζώνης της Ζίτσας:
- LefterisGlinavos 2012 (Ντεμπίνα – ΠΟΠ Ζίτσα)
- Primus Λευκό 2015 (Ντεμπίνα – ΠΟΠ Ζίτσα)
- PrimusBarrique Λευκό 2013 (Ντεμπίνα – ΠΟΠ Ζίτσα)
- Κόκκινο Βελούδο Ερυθρό 2013 (Αγιωργίτικο, Βλάχικο, Μπεκάρι)
- Παλαιωμένο Τσίπουρο GrandeReserve (απόσταγμα Ντεμπίνας)
Ώρα 21:00, Κόστος ανά άτομο: 35€. Επικοινωνία/Κρατήσεις: 2310 897444.
Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα εδώ
Και μην ξεχνάτε, η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Εκεί, οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.
Ακόμη, στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο, τα θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και πιο συγκεκριμένα:
- «Οινογνωσία & Γευσιγνωσία» για γνωριμία με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα,
- το δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για τους επισκέπτες των ΒορΟινών που ενδιαφέρονται για οινοτουρισμό,
- διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών εδεσμάτων-προϊόντων από τη βόρεια Ελλάδα για γευστική δοκιμή
- «Βλέπω – Αγγίζω – Γεύομαι – Οσφραίνομαι» μία ζωντανή, διαδραστική performance για παιδιά όλων των ηλικιών, από «Το Ατελιέ της Φανταστικής»,
- Συνταγές της πόλης με κρασί (19:00-21:00) και την αιγίδα του «ThessalonikiFoodFestival», όπου θα δοκιμάσουμε θεσσαλονικιώτικες γεύσεις παντρεμένες με κρασιά ΒορΟινών!
Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ποτήρι γευσιγνωσίας.
Διοργάνωση: Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» www.winesofnorthgreece.gr – www.wineroads.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr
Συνεχόμενες αναρτήσεις με νέα και πληροφορίες πραγματοποιούνται από τις σελίδες στο facebook www.facebook.com/voroina και www.facebook.com/winesofnorthgreece