Πορεία σε αχαρτογράφητα νερά: Μια διαδικτυακή συζήτηση για την επόμενη μέρα της εστίασης

Επιφανείς προσκεκλημένοι θα συζητήσουν για τις νέες προκλήσεις, τους κίνδυνους και τις απειλές, αλλά και για το πώς αλλάζουν οι χώροι, τα υλικά, οι διαδικασίες και η διάδραση στο περιβάλλον της εστίασης, της διασκέδασης και της φιλοξενίας. 

Parallaxi
πορεία-σε-αχαρτογράφητα-νερά-μια-διαδ-574000
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ UNSPLASH

Ένας από τους πιο σημαντικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας σαλπάρει σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς πυξίδα και χωρίς αποδεδειγμένα αποτελεσματικές πρακτικές πάνω στις οποίες μπορεί να βασιστεί. Ουσιαστικά, καλούμαστε να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας. Να εξυπηρετήσουμε ή να δημιουργήσουμε καινούριες ανάγκες εν μέσω μίας τεράστιας «Αξιακής» αλλαγής που αναδεικνύει την Ασφάλεια ως την νέα, απόλυτη προτεραιότητα.

Η βραβευμένη Ελληνική Ζυθοποιία ΝΗΣΟΣ και η μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας AΜΒΥΞ, θέλοντας να προσφέρουν στον δημόσιο διάλογο και τη γνώση των επαγγελματιών του χώρου, προσκαλούν Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ειδικούς στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων Εστίασης, Διασκέδασης και Φιλοξενίας, σεφ και δημοσιογράφους να συμμετάσχουν σε διαδικτυακή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την επόμενη ημέρα στις επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης και φιλοξενίας.

Σκοπός της διαδικτυακής συζήτησης είναι η σκιαγράφηση της λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης, Διασκέδασης και Φιλοξενίας μετά το “lockdown” και πριν το σωτήριο, αποτελεσματικό εμβόλιο, που θα εξουδετερώσει την απειλή του COVID 19. Λαμβάνουμε υπόψιν τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα και μελετούμε τις πιθανές νέες ανάγκες και συμπεριφορές των πελατών. Αναζητούμε νέες καλές πρακτικές, τολμηρές παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν την απειλούμενη επιχειρηματική βιωσιμότητα, τρόπους μείωσης του ρίσκου καθώς και ευκαιρίες για καινοτομία και εξέλιξη.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Επιφανείς προσκεκλημένοι θα συζητήσουν για τις νέες προκλήσεις, τους κίνδυνους και τις απειλές, αλλά και για το πώς αλλάζουν οι χώροι, τα υλικά, οι διαδικασίες και η διάδραση στο περιβάλλον της εστίασης, της διασκέδασης και της φιλοξενίας. 

Τι μπορεί να μας δώσει η νέα τεχνολογία; Ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στις πρώτες ύλες και τα μενού; Ποια είναι η θέση του delivery και των ghost kitchens; Πως θα ενδυναμώσουμε τις σχέσεις με τους πελάτες; Τι περιμένουν να δουν οι άνθρωποι που έρχονται στα καταστήματά καθώς επιστρέφουν μετά το lockdown; Ποια είναι η ψυχολογία μετά την αναγκαστική διακοπή των δραστηριοτήτων, την ζωή στο σπίτι ή τις μοναχικές βόλτες στις πόλεις φαντάσματα; Ποια είναι η νέα σημασία του προσωπικού χώρου; Είναι αρκετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να καταστεί δυνατή η φετινή λειτουργία των καταστημάτων του κλάδου? Ποιος είναι ο νέος, απαραίτητος εξοπλισμός για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τι πρέπει να καταργηθεί προσωρινά έως ότου επανέλθει η νέα κανονικότητα; Ποια όμως κανονικότητα; Θα επιστρέψει ποτέ η λειτουργία στα πρότυπα τις προ-covid εποχής ή μπαίνουμε πλέον σε μία νέα πιο «αποστειρωμένη» φάση κοινωνικής ζωής με de facto, αναβαθμισμένα πρότυπα προστασίας της ανθρώπινης υγείας? Μένουμε μαζί, ανταλλάσσουμε γνώσεις, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και ξεκινάμε όσο πιο δυνατοί μπορούμε.

  • BERNARD BOUTBOUL
  • DARREN COMBER
  • ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ
  • ΑΛΕΞΗΣ ΔΑΜΑΛΑΣ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΥΡΟΛΕΩΝ
  • PROFESSOR ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ
  • ΕΛΕΝΑ ΣΠΑΝΟΥ
  • VAUGHN TAN
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΙΣΚΟΛΑΣ
  • ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Σεφ Μαγειρικής
  • ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ, Αρχιμάγειρας, Ιδιοκτήτης Βαρούλκο
  • ΠΑΝΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, Ιδιοκτήτης F&L Guide
  • ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΑΚΟΣ, Ιδιοκτήτης-Chef Base Grill-Travolta-Cookoovaya-Hoocut
  • ΑΡΗΣ ΒΕΖΕΝΕΣ, Ιδιοκτήτης-Chef Vezene-Birdman
  • ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος τροφής και γαστρονομίας – Επιχειρηματίας εστίασης
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΣΙΚΟΣ, Ιδιοκτήτης-Head Chef Hasika
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΚΟΣ, Co-Founder Three Cents, Bartender
  • ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΗΤΣΗΣ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Μήτση
  • ΠΑΝΟΣ ΑΛΜΥΡΑΝΤΗΣ, Γενικός Διευθυντής Daios Cove Resort
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ, Διευθύνων Σύμβουλος MRB Hellas
  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΨΩΦΙΔΗΣ, Wine Manager Grande Bretagne&King George Hotel
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, Ιδιοκτήτης Aria Fine Catering
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ, Director of operations Τresor Hotel & Resorts & Food & Beverage, Consultant Τ&Τ Consulting
  • ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, CEO Delivery.gr και co-CEO E-table.gr

*Δευτέρα 18 Μαϊού, στις 15:00, περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα