SKG TASTE ME: Γευσιγνωσία Ελαιολάδου, Διήμερο υψηλής Γαστρονομίας και Pizza Hood Opening

Τα γαστρονομικά events που δεν πρέπει να χάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
skg-taste-me-γευσιγνωσία-ελαιολάδου-διήμερο-υψ-541083
Parallaxi
Κεντρική Εικόνα Facebook @ Pizza Hood

SKG TASTE ME, η στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.

Διήμερο υψηλής Γαστρονομίας, ανοιχτό για το κοινό με τον Αθηναγόρα Κωστάκο στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360!

Ο πολυβραβευμένος chef Αθηναγόρας Κωστάκος θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης για δύο μοναδικά Gastronomy Masterclass με θέμα την «Ελληνική Αστική Κουζίνα με τη ματιά του σήμερα».

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου από τις 17.00 έως τις 21.00 και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από τις 12.00 έως τις 16.00, στην αίθουσα 81 του κεντρικού κτιρίου (Ερμού 45) οι σπουδαστές του Τομέα Γαστρονομίας, αλλά και όποιος άλλος το επιθυμεί, θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν live την εκτέλεση εξαιρετικών συνταγών!

Ο chef και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Meraki στο Λονδίνο και Executive Chef του εστιατορίου Skorpios στη Μύκονο, Αθηναγόρας Κωστάκος θα ετοιμάσει για εμάς πρωτότυπες συνταγές! Ο Αθηναγόρας Κωστάκος αναδείχθηκε νικητής στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής «Top chef», συνεργάστηκε με τον Ant1 κάνοντας την εκπομπή «Cook smart» και παράλληλα ανέδειξε το ταλέντο του σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αν θες κι εσύ να παρακολουθήσεις το Gastronomy Masterclass του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, δήλωσε συμμετοχή εδώ!

*Τετάρτη 22 Ιανουαρίου από τις 17.00 έως τις 21.00 και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από τις 12.00 έως τις 16.00, στην αίθουσα 81 του κεντρικού κτιρίου (Ερμού 45), Facebook

Pizza Hood Opening

Η Pizza Hood ανοίγει τις πόρτες και τον φούρνο της επισήμως το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στην Ερνέστου Εμπράρ και σας καλεί να γευτείτε την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα -στα καλύτερά της στη Θεσσαλονίκη- εδώ.

*Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, στις 13:00, Pizza Hood (Ερνέστου Εμπράρ 2), Facebook Event

Σεμινάριο και Γευσιγνωσία Ελαιολάδου στο πατάρι του Olicatessen

O μαγικός κόσμος του ελαιολάδου, 8 χρόνια πριν, εκεί από όπου ξεκίνησε το Olicatessen το οποίο και σας προσκαλεί στο Σεμινάριο & γευσιγνωσία ελαιολάδου │Olicatessen με εισηγητή τον Οδυσσέα Βλαχάβα στη 1 Φεβρουαρίου 2020 στο πατάρι του Olicatessen. Θέμα: Βασικές αρχές γευσιγνωσίας ελαιολάδων και οργανοληπτική αξιολόγηση. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα δοκιμαστούν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα καθώς και ελαττωματικά.

Εισηγητής Οδυσσέας Βλαχάβας.

Περιεχόμενο: –Μύθοι και αλήθειες για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο –Καλές πρακτικές από το χωράφι έως το τραπέζι μας –Κριτήρια ποιότητας –Οργανοληπτική αξιολόγηση –Κατηγορίες βρώσιμων ελαιολάδων –Συσκευασία / Αποθήκευση –Οργανοληπτικές δοκιμές εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων –Δοκιμές ελαττωματικών ελαιολάδων

*1 Φεβρουαρίου 2020, 11.00-14.00, στο Olicatessen (Βίκτωρος Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα), τηλ. 2313 030286. Κόστος: €30, Για κράτησης θέσης στέλνετε στο [email protected], Facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα