Agenda

Τα κορυφαία γαστρονομικά events της Χαλκιδικής

Κορυφαία γαστρονομικά γεγονότα μας περιμένουν αυτό το καλοκαίρι!

Parallaxi
τα-κορυφαία-γαστρονομικά-events-της-χαλκιδ-206284
Parallaxi

Αυτό το καλοκαίρι, μας περιμένουν σπουδαία γαστρονομικά γεγονότα στα τρία πόδια της Χαλκιδικής. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, έχεις πια λόγο να επισκεφτείς τη Χαλκιδική και για τη γαστρονομία της.

Στην μεγάλη γιορτή γαστρονομίας του Sani Gourmet

Το Sani Gourmet, στη 12η χρονιά του φέτος, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν, από 23 έως 27 Ιουνίου 2017, φέρνοντας στο προσκήνιο της φετινής διοργάνωσης νέους, ανερχόμενους και προσφάτως βραβευμένους με ένα αστέρι Michelin chef, το ταλέντο των οποίων έχει ανατείλει στο διεθνές γαστρονομικό τοπίο.

Συνεχίζοντας την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Rising Stars – Α Taste of Future”, τα βραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort (Water, Ντομάτα, Katsu, Byblos Caviar και Asian) θα φιλοξενήσουν για ακόμα μία φορά ταλαντούχους chef από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο 12ο Sani Gourmet, την παγκοσμίου φήμης ετήσια γαστρονομική διοργάνωση, που και φέτος είναι αφιερωμένη στην προώθηση νέων chef, οι οποίοι έχουν ήδη κερδίσει υψηλού κύρους βραβεία και επαίνους, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τους αστεριού Michelin, αλλά και ανερχόμενων συναδέλφων τους που αναμένεται να λάμψουν σύντομα στο χώρο.

Το ταξίδι στις γεύσεις θα περιλαμβάνει “στάσεις” σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες, από τις οποίες θα εμπνευστούν οι δέκα καλεσμένοι chef, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους. Επιπλέον δυναμική θα δώσει στη διοργάνωση το official opening party, την Κυριακή 25 Ιουνίου, όπου οι chef θα συνεργαστούν -ο καθένας στο δικό του workstation- για ένα δημιουργικό crescendo στην παρουσίαση γεύσεων, που οι καλεσμένοι θα απολαύσουν στο μαγευτικό τοπίο της Sani Marina υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής από γνωστούς Dj’s. Φέτος, και για πρώτη φορά στο opening party, θα συμμετέχουν τα συνεργαζόμενα οινοποιεία του Sani Gourmet, παρουσιάζοντας τα βραβευμένα κρασιά τους.

*23-27 Ιουνίου 2017, Sani Resort, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Τηλ. 23740 99500, sanigourmet.gr

Η μεγάλη μεταγραφή στο Eagles 

Ο δημιουργός της Σπονδής, Απόστολος Τραστέλης είναι το νέο δυνατό χαρτί που πλαισιώνει αυτό το καλοκαίρι τα δυο μοναδικά σε υπηρεσίες και στιλ πεντάστερα της Ουρανούπολης, το ιστορικό Eagles Palace και το νεοαφηχθέν Eagles Villas. Από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη σκηνή της ελληνικής γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια. Αν και απόφοιτος της φαρμακευτικής, ο Απόστολος Τραστέλης είναι επιτυχημένος restaurateur με συνεχείς διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδιοκτήτης των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων, μεταξύ των οποίων η «Σπονδή» και η «Χύτρα». βραβευμένων με αστέρια “Michelin”. Ο Τραστέλης ανέλαβε την δημιουργία της κάρτας στο νέο εστιατόριο Λόφος στις βίλες, την αναδιοργάνωση εκ βάθρων της Αρμύρας στη θάλασσα και το επαναλανσάρισμα του πριβέ Vinum με μια μικρή ιταλική κάρτα έκπληξη.

Παράλληλα οι Καμάρες, το ιστορικό εστιατόριο του Eagles λειτουργεί με την αρμονική συνεργασία των Μπαξεβάνη-Ζερόμ Σερές που έγραψαν εκεί ιστορία τα προηγούμενα χρόνια.

Η επόμενη χρονιά κρύβει μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη και η γαστρονομία στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής γίνεται πια λόγος για να φτάσεις εκεί!

*Σκάλα Νέων Ρόδων, Ουρανούπολη, T: +302377031070

Το 4o Greek Gastronomy Festival του Porto Carras Grand Resort

Για 4η συνεχή χρονιά το Porto Carras Grand Resort μετατρέπει την μαγευτική Σιθωνία στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό του καλοκαιριού. Από τις 17 Ιουνίου ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 και για 13 συνεχόμενα Σαββατόβραδα διάσημοι chef, βάζουν την προσωπική τους πινελιά, δημιουργώντας μοναδικά εδέσματα από εκλεκτά τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής και ειδικότερα του Πόρτο Καρράς.

Με βάση το σταθερό στόχο να εμπλουτισθεί το τουριστικό τρίπτυχο «φύση, θάλασσα και ήλιος», φέτος το Porto Carras Greek Gastronomy Festival γίνεται ακόμη πιο ανάλαφρο και ανοιχτό. Καλοκαιρινές και εύγευστες γαστριμαργικές δημιουργίες θα κατακλύσουν το Crystal’s Restaurant, το κορυφαίο εστιατόριο του resort, στο ξενοδοχείο Meliton 5* με την εξαιρετική θέα στην μαρίνα του Porto Carras και στην απέραντη θάλασσα της Χαλκιδικής. Η αυλαία φέτος ανοίγει με τον Ανδρέα Κλαυδιανό το Σάββατο 17 Ιουνίου, ενώ στις 24 έπεται ο Πατήρ Επιφάνιος με τη μοναδική του μοναστηριακή κουζίνα συνθέτοντας μοναδικές δημιουργίες με αυθεντικές αγιορείτικες συνταγές! Τη σκυτάλη των επικούρειων δείπνων για τα υπόλοιπα σαββατόβραδα του καλοκαιριού παίρνουν δημιουργικοί σεφ όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η Ντίνα Νικολάου και πολλοί άλλοι κορυφαίοι βραβευμένοι έλληνες σεφ και προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας οι οποίοι επιδίδονται σε συνταγές που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Με πρώτη ύλη τα προϊόντα που παράγει το Κτήμα Πόρτο Καρράς και με την συνοδεία των εκλεκτών κρασιών του Κτήματος Πόρτο Καρράς, τα Σαββατόβραδα στη Χαλκιδική θα έχουν γεύση από ελληνικό καλοκαίρι. Για διακοπές ή μια weekend εξόρμηση, ζήστε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

*17 Ιουνίου-9 Σεπτεμβρίου 2017, Porto Carras Grand Resort, Σιθωνία, Χαλκιδική, Τηλ. 23750 77000

Το Ekies All Senses Resort παρουσιάζει το νέο Cooking for Charity

Η φετινή εκδήλωση διευρύνει ακόμη περισσότερο τους γευστικούς μας ορίζοντες καθώς οι προσκεκλημένοι chef, πέρα από την ιδιαίτερη ακτινοβολία που έχει ο καθένας, εκπροσωπούν μοναδικά την Ελληνική και Γαλλική κουζίνα.

Το πρώτο weekend (19 και 20/8) βρίσκει στο Treehouse τον Θοδωρή Παπανικολάου που αντιπροσωπεύει την πρώτη γραμμή της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής σκηνής και είναι ο σεφ του ξενοδοχείου AthensWas. Τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Pascal Favre d’Anne (26 και 27/8), βραβεύμενος με ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριο Le Favre d’Anne, ενώ το τρίτο weekend κλείνει με τον Arnaud Bignon (2 και 3/9) και τις γεύσεις του από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Greenhouse στο Λονδίνο.

Όπως και πέρσι, το Cooking for Charity γίνεται με σκοπό να ενισχύσει τη δράση ενός κοινωφελούς ιδρύματος. Έτσι, συνεργάτης του Ekies για φέτος είναι το Μπορούμε, μια Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.

*19 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου 2017, Ekies All Senses Resort, Σιθωνία, Χαλκιδική, Tηλ. 2375091000

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα