Τρία μοναδικά γαστρονομικά events που δεν πρέπει να χάσεις
Η καλύτερη γαστρονομική ατζέντα!
Υπέροχα γαστρονομικά events έρχονται τις επόμενες ημέρες στην πόλη. Γι’ αυτό εμείς σου συγκεντρώσαμε όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις. Ιδού:
#1 Sushi Night | Ένας Ιάπωνας στη Μεσόγειο με συνδυασμούς από την ελληνική παράδοση
Ο chef του Thria Τασιούλας Δημήτρης παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα Shushi Menu βασισμένο σε υλικά και συνταγές από την Ελληνική Παράδοση την Πέμπτη 2/12.
SIDE DISHES
Σαλάτα με τρυφερά φύλλα, βινεγκρετ από εσπεριδοειδή, τόνο κιτρινόπτερο και αχλάδι ποσέ. 14
Ομελέτα ατμού με πεταλίδες και γυαλιστερές 15
Σκουμπρί ψημένο σε παλαιωμένο ξυδι Δράμας , με ταρτάρ από ντομάτα ψητή και νερο από αγγούρι 15
MAKI ROLLS URAMAKI -(INSIDE OUT)
BEACH ROLL (Μπλέ καβούρι θεσσαλονίκης /αλμύρα/κρίταμος / Σουσάμι) 15
RAINBOW MEDITERRANEAN ROLL (Βασιλικό καβούρι /Κολιός/Τόνος / Λαβράκι/φρούτα της θάλασσας και φυκια) 21
SMOKED ELL ROLL (Καπνιστό χέλι χαλκιδικής/παντζάρι σε 2 υφές/ σύγκλινο μάνης) 17
HOSOMAKI
BAKALIAROS ROLL (Φρέσκος Μπακαλιάρος, μους αμυγδάλου, πίκλα από φρεσκο κρεμμυδάκι /Αυγά Χελιδονόψαρου) 17
VEGGIES ROLL TOURLOU (Μελιτζάνα/Κολοκυθάκι/Πιπεριά/κρέμα τυριού/Ρόκα /Σχοινοπρασο) 11
SPICY TUNA ROLL (Πικάντικος Τόνος /Pop corn Αμάρανθου, Αγγούρι) 14
SHRIMP ROLL (Γαριδα τηγανιτή/ μαγιονέζα σχοινόπρασο/αλμυρη μαρμελάδα φράουλα/ Καπνιστή σάλτσα) 16
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
Τόνος Αγιορείτικος με κρέμα από αγγινάρες ψημένες στη σχάρα και τσιπς από ρίζα λαγόχορτου 24
NIGIRI THE GREEK (2 τμχ) με Τόνο 9 € Μπαρμπούνι 8 € Χελι 8 € Καπνιστό Σκουμπρί 7 € Μοσχαρίσιο μάγουλο 9 €
ΠΟΙΚΙΛΙΑ SASHIMI
(Τόνος /Λαυράκι /Σφυριδα / Καραβιδες ) 25€ Sashimi Τόνος 10 € Sashimi Σφυριδα 12€ Sashimi Λαυράκι 8 € Sashimi Καραβιδας 18 € Τηλ κρατήσεων 2310821120
#2 Το Wine Style παρουσιάζει τo Οινοποιείο Moschopolis στο ΑνφανΓκατέ στο Τελλόγλειο
Το Wine Style και το ΑνφανΓκατέ, σας προσκαλούν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου σε μια Food & Wine Experience.
Επιλεγμένες σοδειές και ετικέτες του Moschopolis Winery, του πιο ανερχόμενου οινοποιείου της Βόρειας Ελλάδας από τη Θεσσαλονίκη, συνδυάζονται με ένα ξεχωριστό μενού από μοναδικές γεύσεις και φθινοπωρινά αρώματα, ειδικά σχεδιασμένο από τον Executive Chef του ΑνφάνΓκατέ, Πρόδρομο Ασημάκη και τη μπριγάδα του.
Οικοδεσπότες της βραδιάς ο Θοδωρής Γερμάνης, οινοποιός του Moschopolis Winery και ο Στέφανος Κόγιας (Wine Style), εμπνευστής της ιδέας Food and Wine Experience.
ΜΕΝΟΥ
Ο Μπαξές.
Σαλάτα με πράσινα φύλλα και ρομανέσκο, περγαμόντο και αχλάδι με πικάντικη γραβιέρα και πίκλες πράσινης φράουλας. Θα συνδυαστεί με Moschopolis Aiora ΛΕΥΚΟ 2020 από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Μαλαγουζιά
Το Ριζότο.
Ριζότο καπνιστής μελιτζάνας με παρμεζάνα συνδυασμένο με Moschopolis 8 POZE, 2019 από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Syrah
Ο Μόσχος.
Κλασσικό Boeuf Bourguignon με πουρέ σελινόριζας και ψητά λαχανικά συνδυασμένο με Moschopolis 18 EPYΘPO, 2019 (Syrah)
Ο Μπαμπάς.
Baba au Rum συνοδεία του Moschopolis Desert N/V (Πρώτη παρουσίαση) ένα γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια Ξινόμαυρου, Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς που έρχεται κατευθείαν από τα βαρέλια όπου ακόμα ωριμάζει.
Τιμή μενού με τα κρασιά που το συνοδεύουν: 40 ευρώ
Αυστηρά περιορισμένος αριθμός κρατήσεων
Κρατήσεις: +30 231 024 7307 ή email στα: [email protected] | [email protected]
Ώρα προσέλευσης: 20:30
#3 Δύο Παρασκευές γεμάτες μουσικές εκπλήξεις έρχονται στο Aelios Petra
Παρασκευή 3/12 μετά τις 20:00
Κιθάρα: Κώστας Μαυρούδης
Τραγούδι: Νατάσα Παυλίδου
Παρασκευή 17/12 μετά τις 20:00
Κιθάρα/Τραγούδι: Χρήστος Δαλαμπίρας
Τραγούδι: Σάκης Καραθανάσης
Πιάνο: Σάκης Κοντονικόλας
Σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά του Χορτιάτη που λέγεται Παλίτζια, με μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα. Από τη μία, η Θεσσαλονίκη με τον Θερμαϊκό στα πόδια σου και τον επιβλητικό Όλυμπο στο βάθος, και από την άλλη όλες οι αποχρώσεις των χρωμάτων της παλέτας του βουνού, δημιουργήθηκε για εσάς το Aelios Petra, έτοιμο να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα.
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2310358880, 6979986660, 6972855595