Πολιτισμός

Η ζωή και ο θάνατος 12 Ελλήνων καλλιτεχνών που θα θυμόμαστε για πάντα νέους

Η τραγική είδηση των θανάτων τους και η πορεία που έμεινε για πάντα

Γιώργος Σταυρακίδης
η-ζωή-και-ο-θάνατος-12-ελλήνων-καλλιτεχν-1228856
Γιώργος Σταυρακίδης

Δυστυχώς οι ιστορίες τους δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν με καλό τέλος, αλλά με πίκρα και δάκρυα, αφήνοντας πίσω μία εξαιρετική πορεία, που τις περισσότερες περιπτώσεις ήταν σύντομη αλλά γεμάτη αγάπη από ένα κοινό που πολύ γρήγορα τους ξεχώρισε.

Καλλιτέχνες που έφυγαν νωρίς, ξαφνικές ειδήσεις με τον θάνατο τους, νέοι άνθρωποι που κόπηκε το νήμα της ζωής τους γρήγορα και μέσα από το έργο τους, παραμένουν για πάντα στη μνήμη.

Τόμας Πρωτόπαπας

Ακριβώς πάνω στην αποθέωση του ως πρωταγωνιστής στους «Βασιλιάδες», ο Τόμας Πρωτόπαπας έχασε τη ζωή του με έναν άδικο τρόπο το 2013. Για 10 εβδομάδες, ο 26χρονος ηθοποιός έδινε μάχη για τη ζωή του στο ΚΑΤ προκειμένου να επιβιώσει μετά από το τροχαίο δυστύχημα στην Αττική Οδό που υπέστη με το smart του την ώρα που πήγαινε σε γύρισμα.

Ο Πρωτόπαπας ξεκίνησε την καριέρα του, μέσα από το Mad, παρουσιάζοντας μια εκπομπή μουσικού περιεχομένου, ενώ το 2010 συμμετείχε στο remake της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Το 2012, έπαιξε στη κωμική σειρά του Mega «Οι Βασιλιάδες» έχοντας τον ρόλο του γόη, ενώ το 2013 θα συμμετείχε στην εκπομπή μαγειρικής «Dr Cook» ως μαθητευόμενος σεφ.

Το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου 2013, ξεκίνησε με το αυτοκίνητό από το σπίτι του με προορισμό το στούντιο στο οποίο θα γίνονταν τα γυρίσματα της εκπομπής «Dr Cook». Ενώ είχε ήδη εισέλθει στην Αττική Οδό, κάποια στιγμή σταμάτησε με το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου για να τηλεφωνήσει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω του ένα λευκό βαν της Αττικής Οδού. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα ο νεαρός ηθοποιός να χτυπήσει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΑΤ ο νεαρός ηθοποιός πέθανε το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Μετά τον θάνατό του, ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Οι Βασιλιάδες» αφιερώθηκε στη μνήμη του.

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης

Στις 2 Δεκεμβρίου 2008, μόλις στα 31 του χρόνια, ο εξαιρετικά ταλαντούχος ηθοποιός Κωνσταντίνος Παπαχρόνης χάνει τη ζωή του από σύγκρουση της μηχανής του με αυτοκίνητο ενώ φορούσε κράνος αλλά δυστυχώς χτύπησε στον αυχένα. Το δυστύχημα έγινε ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. Οδηγούσε τη μηχανή, όταν ΙΧ που βγήκε από την Ξενοφώντος τον χτύπησε με αποτέλεσμα να ανατραπεί το δίκυκλο.

Ήταν η εποχή που η φήμη από το «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, είχε κάνει όλους να μιλούν για το ταλέντο του και το σπουδαίο μέλλον που θα είχε, χωρίς να φαντάζεται κανείς τι θα έρθει. Σύμφωνα με δική του μαρτυρία, για την ερμηνεία του στο «Γάλα» –εκτός από τα βραβεία και τις υποψηφιότητες–, ένα βράδυ τον επισκέφθηκαν στο καμαρίνι του τρεις ψυχίατροι και τον ρώτησαν αν υπάρχει ιστορικό ψυχοπαθολογίας στην οικογένειά του. Ο Παπαχρόνης το θεώρησε αυτό ως το απόλυτο κομπλιμέντο. Ήταν ένας καλλιτέχνης που συνειδητά έμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μιλώντας μόνο μέσα από τις καλλιτεχνικές επιλογές του.

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα της ζωής του, ο Παπαχρόνης δείχνοντας την αγάπη του και για τη μουσική, ήταν ο Fuzzy, ο κιθαρίστας του πανκ συγκροτήματος Rockin’ Βones, κάτι που ξεκίνησε βέβαια από την οικογένεια του καθώς ο πατέρας του ήταν εκπαιδευτικός και ένας από τους ιδρυτές των μουσικών σχολείων στην Ελλάδα.

Η τελευταία του εμφάνιση επί σκηνής ήταν ως Μέλχιορ στο «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ.

Παντελής Παντελίδης

Υπήρξε φαινόμενο για την ελληνική δισκογραφία, που ίσως μέχρι και σήμερα, δεν έχει υπάρξει ίδια πορεία ξανά για νέο καλλιτέχνη. Ο Παντελής Παντελίδης πολύ γρήγορα κατάφερε να γίνει πρώτο όνομα στη μουσική, με δικά του τραγούδια που ανέβασε αρχικά στο youtube και γρήγορα αγαπήθηκε από ένα μεγάλο μέρος του κοινού, στρέφοντας γρήγορα τις δισκογραφικές στο πρόσωπο του.

Δόξα, εξώφυλλα, γεμάτα νυχτερινά μαγαζιά, τραγούδια επιτυχίες για τον ίδιο αλλά και άλλους τραγουδιστές που έδωσε, μια αγάπη μεγάλη που δυστυχώς κράτησε λίγο, τουλάχιστον για όσο ζούσε καθώς μέχρι και σήμερα υπάρχουν πιστοί θαυμαστές του και σύλλογοι που τον τιμούν.

Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 κι έγινε διπλά πλατινένιος. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του – πολυπλατινένιο και αυτό – με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα». Ακολούθησαν οι δίσκοι «Πανσέληνος και κάτι – Εισ-Πνοή [Α’ Μέρος]» και Πανσέληνος και κάτι – Εκ-Πνοή [Β’ Μέρος]. Τα τραγούδια του ακουγόταν πάντα στα ραδιόφωνα και όχι μόνο. Μέχρι που στις 18 Φεβρουαρίου 2016, η είδηση του τροχαίου δυστυχήματος στο Ελληνικό συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο Παντελής Παντελίδης σε ηλικία 33 ετών, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, όταν μετά από μια βραδιά διασκέδασης, ο τραγουδιστής μαζί με δύο φίλες του, μπαίνει στο αυτοκίνητό με σκοπό την επιστροφή στα σπίτια, αλλά το μαύρο τζιπ ξέφυγε της πορείας του, με αποτέλεσμα ο Παντελίδης να ανασυρθεί νεκρός. Τα δυο κορίτσια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ ακολούθηκαν και δικαστικές περιπέτειες μεταξύ της οικογένειας και της ασφαλιστικής εταιρείας.

Διονύσης Θεοδόσης

Ίσως να ήταν ο καλύτερος νέος ερμηνευτής που ανέδειξε το ελληνικό τραγούδι στη δεκαετία του ’80. Ο Διονύσης Θεοδόσης ήταν ένας τραγουδιστής που όλοι έχουν να θυμούνται το ήθος και την ευγένεια του, με μία ερμηνεία που ταίριαζε απόλυτα στην ευγενική φυσιογνωμία του , δίνοντας μάλιστα πολλές φορές την εντύπωση ότι …ντρεπόταν να τραγουδήσει, δείγμα κι αυτό μιας ποιότητάς καλλιτέχνη που στο πέρασμα του χρόνου έγινε είδος προς εξαφάνιση.

Εκτός από τα μεγάλες συνεργασίες του στη σύντομη καλλιτεχνική του πορεία και τις δισκογραφικές συμμετοχές του που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό εκείνη την εποχή, το 1989 κυκλοφορεί και ο πρώτος και μοναδικός τελικά προσωπικός του δίσκος, με τίτλο «Όσο κρατάει ένας καφές» με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, του Άλκη Αλκαίου, του Κώστα Τριπολίτη και του Γιώργου Παυριανού, σε ενορχηστρώσεις που έκανε ο Γιάννης Ιωάννου. Οι ερμηνείες του τραγουδιστή είναι έξοχες και ακούγονται πολύ το ομότιτλο, «Το μπουφάν» και το «Τις νύχτες που κυκλοφορώ», ενώ υπάρχει και το «Μια παλιά φωτογραφία» που θα γίνει πιο γνωστό το 1996, όταν θα το ηχογραφήσει ο Δημήτρης Μητροπάνος στο άλμπουμ «Στου αιώνα την παράγκα».

Λίγο πριν αρρωστήσει, είχε συμφωνήσει την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου του, με τραγούδια του Μάριου Τόκα. Το είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε μουσική εκπομπή της ΕΡΤ που είχε φιλοξενηθεί, λέγοντας μάλιστα πως ο τίτλος του θα είναι «Δίδυμα φεγγάρια», που τελικά κυκλοφόρησε ο συνθέτης με την Αλέκα Κανελλίδου και τη συμμετοχή του Δημήτρη Μητροπάνου ακριβώς τη χρονιά που ο Θεοδόσης πέθανε. Σκεφτείτε να είχαμε σήμερα αυτό το σπουδαίο τραγούδι από τη φωνή του…

Ο Διονύσης Θεοδόσης έφυγε από τη ζωή στις 19 Οκτώβρη 1993 στο Λονδίνο, σε ηλικία 35 ετών. Ύστερα από δική του επιθυμία ετάφη στο Άγιο Όρος, έχοντας χριστεί μοναχός λίγους μήνες πριν πεθάνει.

Ηλέκτρα

Η Ηλέκτρα γεννήθηκε το 1956 κα ήταν τραγουδίστρια της οποίας η πορεία διακόπηκε από τον πρόωρο θάνατό της. Το πλήρες όνομά της ήταν Ηλέκτρα Μπασδάνη. Το 1981 έλαβε μέρος στους “Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού” , που διοργάνωσε με επιτυχία στην Κέρκυρα ο Μάνος Χατζιδάκις. Οι “Αγώνες Τραγουδιού” κυκλοφόρησαν σε δίσκους και αργότερα σε CD.

Η Ηλέκτρα συμμετείχε σε εκείνους τους «Αγώνες Τραγουδιού» μαζί με τον Γιώργο Μελέκη με το τραγούδι “Καμικάζι τι ζητάς;” που ακούστηκε πολύ στα ραδιόφωνα εκείνη την εποχή. Παντρεύτηκε το τραγουδιστή Στάθη Αγγελόπουλο και μέχρι τον θάνατο της ήταν μαζί. Κυκλοφόρησε και κάποια προσωπικά LP’s όπως το «Σινιάλο» (1985), το «Για Μοναχικούς και Ερωτευμένους» (1987), το «Κάπου Χάθηκα» (1988) κ.ά. Μάλιστα τo 1990 στο δίσκο “Πες ένα ψέμα” είχε και ένα ντουέτο με τον Στάθη Αγγελόπουλο με τίτλο “Είσαι η αγάπη μου”.

Πέθανε στις 5 Ιουνίου 1992 σε ηλικία 36 ετών αφήνοντας πίσω ηχογραφήσεις που δηλώνουν πως αν ζούσε μέχρι σήμερα θα ε΄χε κάνει μία σπουδαία καριέρα δίνοντας μεγάλα τραγούδια στο κοινό της.

Μαίρη Τσώνη

Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στη Λιβαδειά, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και τη σχολή Μusical Τheater Dance Attic του Λονδίνου το 2005, ενώ είχε πάρει μέρος σε παραστάσεις των Μιχαήλ Μαρμαρινού και του Κώστα Τσιούκα.

Η 30χρονη πρωταγωνίστρια της ταινίας «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου που βραβεύτηκε για τον ρόλο της, ως η μικρή αδερφή, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 8 Μαΐου του 2017 αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τα συνθήκες του θανάτου της. Βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στα Εξάρχεια έναν μήνα πριν τα τριακοστά της γενέθλα γα την ακρίβεια. Ήταν γνωστή και για τους ρόλους της στις ταινίες «Το Κακό» (2005), στο «To Κακό 2: Στην Eποχή Tων Hρώων» (2009), στο «Artherapy» του Νίκου Περάκη και στα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου. ενώ ήταν και η τραγουδίστρια του πανκ ροκ συγκροτήματος Mary and The Boy που δημούργησε μαζί με τον Αλέξανδρο Βούλγαρη κα που είχαν το δικό τους πιστό κοινό.

Όπως έγινε γνωστό, η πολυτάλαντη Μαίρη αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία μέσα στο διαμέρισμά της και είχε καλέσει το ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς όταν το ασθενοφόρο έφτασε ήταν ήδη πολύ αργά αφού η κοπέλα ήταν ήδη νεκρή.

Ελευθερία Βιδάκη

Η Ελευθερία Βιδάκη, απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, είχε ξεχωρίσει από νωρίς στο θέατρο αλλά και σε κάποιες πρώτες τηλεοπτικές της εμφανίσεις στις «Αέρινες Σιωπές», «Μικροί – μεγάλοι», «Καθρέφτες», «Μία γυναίκα από το παρελθόν», αλλά και στο «Καλημέρα Ζωή». Πριν γίνει μέλος της μαγικής τετράδας του «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» μαζί με τον Ρένο Χαραλαμπίδη, τη Δήμητρα Ματσούκα και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Το όνομα της όμως, είχε συνδεθεί με τις «Αέρινες Σιωπές» αλλά κα με την τεράστια επιτυχία του «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», ενώ λίγο καιρό μετά, στις 30 Μαρτίου του 2004, η τραγική της απώλεια επανέφερε ένα θέμα ταμπού της τότε εποχής, την επιλόχειο κατάθλιψη.

Η Βιδάκη σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τότε, αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο του κλιμακοστασίου του τετάρτου ορόφου της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην Αγία Παρασκευή, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. Η είδηση για τον θάνατό της, με όλο το παρασκήνιο που τον συνόδευε, αλλά και τα αίτιά του ήρθε να βυθίσει στο πένθος τόσο την οικογένειά της όσο και τον καλλιτεχνικό κόσμο και ιδιαίτερα εκείνους τους ηθοποιούς με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στο θέατρο και την τηλεόραση, όπου συμμετείχε σε παραστάσεις και σίριαλ τα οποία αγαπήθηκαν από το κοινό.

Γιώργος Κατινάς

Ο Γιώργος Κατινάς αποφοίτησε το 2003 από τη Δραματική Σχολή Ίασμος- Βασίλης Διαμαντόπουλος και υπήρξε μαχόμενος συνδικαλιστής στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα σε θέατρο, σινεμά και τηλεόραση, ενώ παράλληλα ήταν και ιδιοκτήτης της εταιρίας «4actors». Μεταξύ άλλων, είχε συμμετάσχει σε επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, όπως οι «Βέρα στο δεξί», «Ένας  μήνας και κάτι», «7 Θανάσιμες πεθερές», «Οικογενειακές ιστορίες», «Μυστικά της Εδέμ», δίνοντας το δικό του στίγμα στον χώρο.

Θρήνο έχει προκαλέσει τον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του τραγικού χαμού του 42χρονου ηθοποιού Γιώργου Κατινά, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο το βράδυ της Κυριακής, ενώ οδηγούσε μηχανή, χωρίς να φορά κράνος.

MAD CLIP

Ήταν ξημερώματα της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου 2021 όταν ο δημοφιλής ράπερ Mad Clip, μόλις στα 34 του χρόνια, φεύγοντας από τον γάμο στενής του συνεργάτιδας έχασε τον έλεγχο της πολυτελούς Porsche που οδηγούσε με αποτέλεσμα το όχημά του να καρφωθεί σε δέντρο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην εκκλησία Παναγία Φανερωμένη, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Το ψευδώνυμο Mad Clip του Παναγιώτη Πίτερ Αναστασόπουλου σήμαινε: «Money and Drugs, Can’t Live in Poverty» δηλαδή: «Τα λεφτά και τα ναρκωτικά δεν μπορούν να ζήσουν στη φτώχεια».

Ο Πιτ, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να καρπωθεί όλα όσα ονειρευόταν και πάλευε από μικρός σε μια διαδρομή μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης, γράφοντας κα τραγουδώντας κομμάτια που έφτιαχνε ο ίδιος και μοιραζόταν και με άλλους καλλιτέχνες της trap σκηνής αλλά όχι και μόνο.

Πάνος Νάτσης

Μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλοί που δεν γνωρίζουν πως ο νέος ηθοποιός Πάνος Νάτσης έφυγε λίγα χρόνια πριν από τη ζωή, ακόμα πριν βγει στον αέρα η σειρά «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη όπου πρωταγωνίστησε και αποτελεί την τελευταία του δουλειά.

Ηταν Ιανουάριος του 2022 όταν ο 31χρονος ηθοποιός σκοτώθηκε σε τροχαίο, μετά από σφοδρή σύγκρουση της μηχανής που οδηγούσε με φορτηγό, στη συμβολή των οδών Δεληγιώργη και Κεραμεικού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εποχής, παραβιάστηκε το Stop, με τη μηχανή να χτυπάει στην αριστερή πλευρά του φορτηγού που κινούταν επί της Δεληγιώργη. Ο Νάτσης εκτοξεύτηκε στο κράσπεδο, όπου βρήκε ακαριαίο θάνατο.

«Είναι δύσκολο να γράψω χωρίς να έχω στο μυαλό μου τον Πάνο. Αυτό ναι, είναι πολύ δύσκολο. Γράφω, κι ενώ φαντάζομαι πώς θα πει κάτι η Μαριλού, πώς θα πει κάτι ο Γιώργος, στην περίπτωση του Πάνου δε μπορώ πια να το φανταστώ. Μπλοκάρει ο εγκέφαλος. Λευκή σελίδα. Γράφω πια τα λόγια, αλλά δε μπορώ να ακούσω πια τον Πάνο να τα λέει. Ενώ είναι ένας ρόλος που τον έγραφα για τον Πάνο. Ξέρεις, μου αρέσει να μιλάω για τον Πάνο γιατί ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, ήταν ένας καταπληκτικός ηθοποιός, ήταν και ο άνθρωπος που σε αυτή ακριβώς την παράσταση, έπαιζε τον ρόλο του Ιάκωβου και απογείωσε αυτόν τον ρόλο. Στην ουσία, ο μονόλογος του Ιάκωβου, είναι μισός του Πάνου και μισός δικός μου. Εγώ έγραψα κάτι και πήρε ο Πάνος και πρόσθεσε πράγματα μόνος του, τα δούλεψε και τα έφερε και είδα έναν μονόλογο, έτοιμο για παράσταση» μου είχε πει ο Γιώργος Καπουτζίδης όταν η συζήτηση μας πήγε στα «Σέρρες» κα στην τελευταία θεατρική παράσταση όπου συμμετείχε ο Νάτσης “Όποιος θέλει να χωρίσει, να σηκώσει το χέρι του”.

Ο Πάνος Νάτσης γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1991 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης το 2012. Πριν τη συνεργασία του με τον Γιώργο Καπουτζίδη είχε συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις «Καλώς ήρθατε ντετέκτιβ Πουαρό» (2013-2014), «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» (2015-2016), «Ο ήχος του όπλου» (2016-2017) και σε πολλές ακόμη. Στην τηλεόραση συμμετείχε στην κωμική σειρά του Alpha, «Αστέρας Ραχούλας» (2016-1017), ενώ έγινε πολύ γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από την καθημερινή σειρά του ANT1, «Γυναίκα χωρίς όνομα» (2018).

Πολλές φορές είχε πει πως θα ήθελε κάποια στιγμή  να ήταν ο «Κοβάλσκι» στο «Λεωφορείο ο Πόθος» και ο «Έντουαρντ» από τον Βασιλιά Λιρ.

Γεωργία Αποστόλου

Η ηθοποιός με το υπέροχο χαμόγελο έγινε γνωστή το 1995 από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Το μονοπάτι της αγάπης» και πρωταγωνίστησε στη συνέχεια σε πολλά ακόμη πετυχημένα σίριαλ όπως το “Φιλί της ζωής”, η «Καραμπόλα» στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου, «Το πιο γλυκό μου ψέμα» δίπλα στον Σταμάτη Γαρδέλη και το 2005, στην καθημερινή σειρά «Έρωτας», πάλι στον ΑΝΤ1,  όπου ήταν και η τελευταία που έκανε στην τηλεόραση. Στις 12 Ιουνίου του 2016 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, μόλις στα 43 της χρόνια. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, η ηθοποιός είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μετά από ανακοπή και η κηδεία της έγινε μόλις μία μέρα μετά, το νεκροταφείο Σχιστού.

Για μια περίοδο κυκλοφορούσαν φήμες ότι εγκατέλειψε τα εγκόσμια προκειμένου να κλειστεί σε μοναστήρι, ενώ είχαν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες της με εντελώς αλλαγμένη εμφάνιση, να πηγαίνει σε κηρύγματα και στις λειτουργίες ενός ιερέα. Αργότερα ωστόσο τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της έσπευσαν να διαψεύσουν τις φήμες περί μοναχισμού.

Δημήτρης Βογιατζής

Ένας αγαπημένος ηθοποιός, που ξεχώρισε μέσα από την συμμετοχή του στην σειρά “Αέρινες Σιωπές”, είχε να δείξει πολλά στην ελληνική τηλεόραση, όμως η ανεργία, η κατάθλιψη και τα οικονομικά προβλήματα – όπως γράφτηκε στον τύπο – τον έκαναν, να δώσει τέλος στην ζωή του. Ο Δημήτρης Βογιατζής γεννήθηκε το 1970. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με αριστεία, ενώ ξεκίνησε με μικρές αλλά σημαντικές παραστάσεις στο Θεάτρο Τέχνης, όπως στον «Οδυσσεβάχ» του Σταμάτη Φασουλή, στους «Τρομερούς γονείς» δίπλα στις Άννα Παναγιωτοπούλου και Μίρκα Παπακωνσταντίνου, στην «Όπερα της πεντάρας» με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Στέλιο Μάινα και στον «Δον Ζουάν» του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη.

Στην τηλεόραση, πέρα από τις Άερινες Σιωπές, είχε πρωταγωνιστήσει και σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Τα χαμένα γράμματα» που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ.

Όπως είχαν πει οι συναδέλφοι του, στην σειρά Αέρινες Σιωπές Μάριος Αθανασίου και ο συμφοιτητής του Πασχάλης Τσαρούχας, τον είχαν περιγράψει ως ένα πάντα χαμογελαστό και αξιοπρεπή άνθρωπο, που τον ενδιέφερε η ουσία της τέχνης που υπηρετούσε και όχι το λαμπερό περιτύλιγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κοντινά του άτομα, οι οικονομικές δυσκολίες -και η κατάθλιψη, που είχε τον οδήγησαν στην απόφαση να γράψει το δικό του «τραγικό» φινάλε, με την μητέρα του να τον βρίσκει κρεμασμένο από το φωτιστικό στο ταβάνι στο σπίτι του στο Βόλο. Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου του 2012 έδωσε τέλος στην ζωή του ενώ βρισκόταν στο πατρικό του στο Βόλο. Ήταν μόλις 42 ετών…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα