Κινηματογράφος

Η «Αμελί» ήταν κατάσκοπος της KGB

Τι αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ζαν-Πιέρ Ζενέ, 22 χρόνια μετά

Parallaxi
η-αμελί-ήταν-κατάσκοπος-της-kgb-353745
Parallaxi

Περίπου 22 χρόνια από την κυκλοφορία της γαλλικής ταινίας στους κινηματογράφους, ο σκηνοθέτης της «Aμελί» ή αλλιώς «Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain» αποκάλυψε ότι η ηρωίδα του είναι στην πραγματικότητα κατάσκοπος της KGB.

Η ταινία του Ζαν-Πιέρ Ζενέ από το 2001 αγαπήθηκε από τους σινεφίλ και κατάφερε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες, για γαλλική ταινία.

Αλλά από την ημέρα που προβλήθηκε στα σινεμά και μετά, η ρομαντική κομεντί με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού απέκτησε και «αντιπάλους» που ισχυρίζονται ότι η ταινία «ωραιοποιεί» το Παρίσι, παρουσιάζοντάς το ως μια ειδυλλιακή πόλη.

Πρόσφατα, ο Ζενέ φανέρωσε την αληθινή ιστορία της Αμελί, μέσα από ένα νέο φιλμάκι διάρκειας μόλις έξι λεπτών με τίτλο «Η πραγματική ιστορία της Αμελί Πουλέν» («La véritable histoire d’Amélie Poulain»). Στο μικρού μήκους κινηματογραφικό πρότζεκτ, ο ίδιος παραδέχεται ότι η Αμελί, δεν είναι η καλόκαρδη σερβιτόρα που ξέραμε, αλλά κατάσκοπος που προσέλαβε η KGB.

Το κλιπ ήταν και η πρώτη ανάρτηση του σκηνοθέτη («Delicatessen», «Οι Ατελείωτοι Αρραβώνες», «Casanova»), στο νέο προφίλ του στο Instagram.

Αποτελούμενο από χαρακτηριστικές σκηνές του φιλμ που έχουν αναδιαταχθεί ώστε να παρουσιάσουν τις τεχνικές κατασκοπείας της Αμελί, ο σκηνοθέτης τονίζει τη σημασία του μοντάζ κατά το στάδιο της παραγωγής. Επίσης, δείχνει πώς οι εικόνες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε νέα σενάρια. Η ταινία κλείνει αναμφισβήτητα το μάτι στη διαδικασία επεξεργασίας μιας κινηματογραφικής δουλειάς στο μοντάζ.

Η ιστορία ακολουθεί την ντροπαλή σερβιτόρα Αμελί, η οποία αποφασίζει να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται στο κοντικό της περιβάλλον προς το καλύτερο. Αργότερα, όμως, θα προσπαθήσει να κάνει καλύτερη και τη δική της ζωή.

Πηγή: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα