Κινηματογράφος

Λόγοι για να πάτε σινεμά (14-20/1/16)

Μια πολυαναμενόμενη ελληνική ταινία αναμεσα στις πρεμιέρες της εβδομάδας.

Στάθης Κόλιας
λόγοι-για-να-πάτε-σινεμά-14-20-1-16-82823
Στάθης Κόλιας

534

Από την προηγούμενη εβδομάδα συνεχίζεται η μέθοδος των τριών ως προς τις νέες κυκλοφορίες. Αυτή τη φορά βέβαια μπορούμε να πούμε πως το ελληνικό και γενικότερα το ευρωπαϊκό σινεμά παίρνει την εκδίκησή του καθώς έρχονται δύο υπέροχα κινηματογραφικά διαμάντια. Ως προς την νέα ταινία από την πλευρά της Αμερικής, καλύτερα να κοιτούσατε προς Αργεντινή μεριά. Αλλά ας μην είμαστε άπληστοι, υπάρχουν ήδη πολλές καλές αμερικάνικες ταινίες. Αρκετά όμως με την εισαγωγή. Ακολουθεί μια μικρή ανάλυση κάθε ταινίας και μετά το λόγο ας πάρουν οι εικόνες.

Καλή κινηματογραφική εβδομάδα

  1. Το Μυστικό στα Μάτια τους

Γιατί να τη δείτε;

-Γιατί κάνετε συλλογή από ξενόγλωσσες ταινίες που έγιναν αμερικάνικα remake. -Γιατί δεν έχετε δει το αυθεντικό «Μυστικό στα μάτια της», διότι η σύγκριση θα ήταν καταστροφική. -Γιατί σας αρέσουν τα σκοτεινά αστυνομικά θρίλερ. -Γιατί έχει προσαρμοστεί επιτυχημένα στην αμερικάνικη επικαιρότητα και καθημερινότητα. -Γιατί ο Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ τα βάζει με το ρόλο του και είναι ο μόνος που σώζεται ερμηνευτικά στην ταινία.

Γιατί να μην τη δείτε;

-Γιατί είναι μία μέτρια αντιγραφή της πρώτης ταινίας. -Γιατί λέει ότι πρωταγωνιστούν και οι Νικόλ Κίντμαν και Τζούλια Ρόμπερτς, αλλά δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις κάπου.

  1. Δεσμοί Αίματος

Γιατί να τη δείτε;

-Γιατί είναι μία συγκλονιστική λακωνική ταινία για την οικογένεια, για τον ανταγωνισμό και για τη σκληρότητα που μπορεί να μας τυφλώσει από όλα τα άλλα. -Για το σενάριο της. Γιατί σκιαγραφεί τόσο βαθιά τους δύο πρωταγωνιστές της χωρίς καν τη χρήση πολλών διαλόγων. -Για το πανέμορφο, αλλά και απειλητικό και απόκοσμο τοπίο της που ενέχει θέση πρωταγωνιστή στην ταινία. -Γιατί έχετε πάθος με το σκανδιναβικό σινεμά και είναι το συγκεκριμένο έργο ένα από τελευταία διαμάντια του.

Γιατί να μην τη δείτε;

-Γιατί βλέπετε μόνο κωμωδίες. -Γιατί βλέπετε μόνο αμερικάνικες ταινίες. -Ειλικρινά δεν βρίσκω άλλο λόγο.

 1.Νοτιάς

Γιατί να τη δείτε;

-Γιατί είναι η επιστροφή του Τάσου Μπουλμέτη με προορισμό για ακόμη μια φορά τα όνειρα. -Γιατί είναι μία συναισθηματική ιστορία ενηλικίωσης που μιλάει για τα όνειρα, αλλά και για τη σημασία της ιστορίας και των μύθων. -Γιατί η ιστορία εξελίσσεται στην Ελλάδα του 1960, 1970 και 1980 δείχνοντας καταστάσεις που μας έφεραν εδώ και καταστάσεις που δεν θα ξανάρθουν. -Γιατί είναι ένα αυτοβιογραφικό ερωτικό γράμμα του ίδιου του δημιουργού στον κινηματογράφο και στη δύναμη του. -Γιατί για ακόμη μια φορά τη μουσική υπογράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Γιατί να μην τη δείτε;

-Γιατί έχει όμοια σεναριακή δομή με την «Πολίτικη Κουζίνα» -Γιατί περιμένετε να δείτε την «Πολίτικη Κουζίνα 2».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα