Ο Γιώργος Καρράς μελοποιεί Ανέστη Ευαγγέλου για πρώτη φορά και κάπως ανατρεπτικά
Ο σπουδαίος «μπασίστας από τις Τρύπες» σε τραγούδια με λόγια του σπουδαίου ποιητή που έζησε και πέθανε στη Θεσσαλονίκη
Ο Γιώργος Καρράς, γνωστός από τη μουσική πορεία του με τις Τρύπες, κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Τα Υλικά Της Χαράς», που περιλαμβάνει 10 τραγούδια σε ποίηση του σημαντικού Ανέστη Ευαγγέλου!
Έτσι, ο Γιώργος Καρράς καταδεικνύει ότι δεν είναι μόνο «ο μπασίστας από τις Τρύπες» αλλά έχει μια αυτόφωτη μουσική οντότητα. Συνεργάζεται δε με ταλαντούχους μουσικούς από τη σκηνή της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που διαχρονικά αποδεικνύεται εύφορο οικοσύστημα της ευρύτερης ροκ σκηνής στην Ελλάδα.
Οι στίχοι των ποιημάτων του Ανέστη Ευαγγέλου, λογοτέχνη που έζησε και δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσαν την έμπνευση για να γραφτεί η μουσική αυτού του άλμπουμ. Στίχοι που δέθηκαν άρρηκτα με τα φωνητικά, τις κιθάρες, το μπάσο, τα τύμπανα και τα πολλά ακόμα όργανα που ακούγονται στα «Υλικά Της Χαράς».
«Τον καιρό που ολοκληρώνονταν οι ηχογραφήσεις για το άλμπουμ «Ασκήσεις Απλότητας», έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με ποιήματα του Ανέστη Ευαγγέλου*. Διαβάζοντάς το, αισθάνθηκα ότι ανακάλυψα ένα θησαυρό ποίησης. Μιας ποίησης τρυφερής, αληθινής, απροσποίητης. Με λόγο απλό που με κέρδισε αμέσως.
Η επίδρασή τους επάνω μου ήταν τέτοια ώστε δεν άργησα πολύ μέχρι να γράψω καινούρια μουσική σε στίχους του ποιητή. Διαμορφώθηκαν έτσι δέκα τραγούδια, τα οποία θα περιέχονται στον επόμενο δίσκο μου με τίτλο «Τα Υλικά Της Χαράς» που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε βινύλιο και σε ψηφιακές πλατφόρμες» αναφέρει ο Γιώργος Καρράς για την επαφή του με το έργο του Ευαγγέλου.
Ο Ανέστης Ευαγγέλου που έφυγε από τη ζωη πριν 30 χρόνια (Θεσσαλονίκη, 1937-1994) ήταν ποιητής της Β΄ μεταπολεμικής γενιάς. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ανέστης Παπαδόπουλος. Η ζωή και το έργο του έχει συνδεθεί με τη Θεσσαλονίκη, όπου εξέδωσε τις ποιητικές του συλλογές. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες. Διηγήματά του, ποιήματα, κριτικά σημειώματα, δοκίμια και μελέτες έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες. Μετά τη μεταπολίτευση του 1974 έλαβε ενεργό μέρος στην πολιτισμική ζωή της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στα Δ.Σ. της Εταιρίας Λογοτεχνών, της Λέσχης Γραμμάτων και Τεχνών Βορείου Ελλάδος και του Θεατρικού Εργαστηρίου Θεσσαλονίκης.
Ο δίσκος κυκλοφορεί από τη Submersion Records και είναι διαθέσιμος σε βινύλιο, CD και digital download από την σελίδα της δισκογραφικής.