Θέατρο

Όλα τα θέατρα που θα δεις στη Θεσσαλονίκη από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο!

Θεατρικές, μουσικοθεατρικές, χορευτικές παραστάσεις και ενδιαφέρουσες performance σας περιμένουν στις θεατρικές σκηνές της πόλης από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ανακαλύψτε τις!

Parallaxi
όλα-τα-θέατρα-που-θα-δεις-στη-θεσσαλονί-453857
Parallaxi

Καλοκαίρι σημαίνει όμορφες βραδιές με την συνοδεία δυναμικών παραστάσεων, και η Θεσσαλονίκη έχει να επιδείξει φέτος ένα πλήρες φάσμα παραγωγών που φτάνουν στην πόλη τους θερινούς μήνες. Θεατρικές, μουσικοθεατρικές, χορευτικές παραστάσεις και ενδιαφέρουσες performance σας περιμένουν στις θεατρικές σκηνές της πόλης από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ανακαλύψτε τις!

Θέατρο στο 5ο Φεστιβάλ Δάσους

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι για πέμπτη χρονιά. Από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, με επίκεντρο το Θέατρο Δάσους και το Θέατρο Γης, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο Βασιλικό Θέατρο και στη Μονή Λαζαριστών, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές στο θέατρο και στον χορό, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς.

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε: Random Magnetic Moment «Watching me watching you», μια παράσταση αυτοσχεδιασμού (14 & 15 Ιουνίου, Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών), «VOICES» από την Ομάδα Σύγχρονου Χορού ΚΙΝΑΙΣΘΗΣΗ & Εργαστήρι Σύγχρονης Κίνησης και Δημιουργίας SOCIAL BODY DANCE LAB (21 & 22 Ιουνίου, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών), «Το άλλο μισό του Ουρανού» από την ομάδα σύγχρονου χορού Β+6 (21 & 22 Ιουνίου, Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών), «Πέρσες/Σύροι» από την Θεατρική Ομάδα «Γιατρών του Κόσμου» (28 & 29 Ιουνίου, Βασιλικό Θέατρο), «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ (Πρεμιέρα, 3 & 4 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους), «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη (10 & 11 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους), «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη (12 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους), «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή από τα Αθηναϊκά Θέατρα (16 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους), «Λωξάντρα» (22 – 24 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους), «Προμηθέας Δεσμώτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (20 & 21 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους), «Ορέστεια» του Αισχύλου – Αγαμέμνων // Χοηφόροι // Ευμενίδες από το Εθνικό Θέατρο (26 & 27 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους), «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του William Shakespeare από «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» ΤΑΓΑΡΗΣ Μ. – ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ. Γ Ο.Ε. (28 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους), «Ικέτιδες» του Ευριπίδη από το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟ (30 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους), «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» από ΤΑΓΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (2 & 3 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Δάσους) και Requiem – «RoughCut» (26 & 27 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Δάσους ΕΔΩ

*Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2019, Πληροφορίες: ΚΘΒΕ 2315 200200

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» από το ΚΘΒΕ

Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019. Η παράσταση, την οποία θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ το καλοκαίρι του 2019 σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, σε νέα μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Ιουλίου. Η τραγωδία εστιάζει στην απόφαση του Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου των Αχαιών, να θυσιάσει την κόρη του την Ιφιγένεια, ώστε να μπορέσει να σαλπάρει για την Τροία ο ελληνικός στόλος, που έχει ακινητοποιηθεί λόγω άπνοιας στην Αυλίδα.

*3-4 Ιουλίου 2019, Θέατρο Δάσους, Τηλ. 2315 200200

«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» από το ΚΘΒΕ

Μια εξωφρενική κωμωδία, το έργο – ορόσημο του σουρεαλισμού «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, αποτελεί τη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ. Ο Βικτόρ, ένα εννιάχρονο αγόρι με πληθωρική ευαισθησία και ασυμβίβαστη προσωπικότητα, αποκαλύπτει μέσα σε μια νύχτα όλη τη βρωμιά και το ψέμα της συμβατικής ζωής που κυριαρχεί στο σπίτι του. Το έργο θίγει τις αθλιότητες της αστικής οικογένειας, όπως η μοιχεία και η αιμομιξία, χρησιμοποιώντας έναν αθυρόστομο και σοκαριστικό λόγο, παράλληλα με μια σουρεαλιστική ποίηση. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, με τον Βασίλη Ντάρμα να ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βικτόρ.

*Πρεμιέρα: 11 Ιουλίου 2019, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Ημέρες παραστάσεων: Τρίτη έως Παρασκευή, στις 21:00, Τηλ. 2315 200200

“Δον Ζουάν” του Μολιέρου στο Θέατρο Δάσους

Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευτικού φραγμού. Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκάτορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής. Σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, η παράσταση έρχεται με τους Νίκο Κουρή, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάκη Παπαδημητρίου.

*19 Ιουλίου 2019, Θέατρο Δάσους, Τηλ. 2315 200200

«Το Νησί των Συναισθημάτων» στο Θέατρο Κήπου

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στο Θέατρο Κήπου, η διεθνής ομάδα Hippo Theatre Group παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση «Το Νησί των Συναισθημάτων», βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι. Κεντρικό θέμα είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι και είναι διαδραστική. Τα παιδιά συμμετέχουν σ’ αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος και επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας.

*23 Ιουνίου 2019, Θέατρο Κήπου, Κρατήσεις: 6974040085, 6976904396

Το «Τάβλι» στο Θέατρο Κήπου

Το διαχρονικό θεατρικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, το «Τάβλι», ανεβαίνει για δύο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Όταν το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1972, αντικατόπτριζε την τότε Ελληνική πραγματικότητα και τον ευσεβή πόθο κάθε Έλληνα να πιάσει την καλή. Οι δυο ήρωες, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, και ο Κόλιας, πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί ταυτόχρονα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας, σε ένα προφητικό και πάντοτε επίκαιρο έργο.

*26 – 27 Ιουνίου 2019, Θέατρο Κήπου

Στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου

Οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου αποτελούν εδώ και 37 χρόνια ένα καλά εδραιωμένο και ζωτικής σημασίας κομμάτι του πολιτιστικού καλοκαιριού της Θεσσαλονίκης, απόλυτα συνυφασμένο με το Δημοτικό Θέατρο Κήπου: το ιδανικότερο σκηνικό για καλοκαιρινές εκδηλώσεις εντός της πόλης. Μια σειρά από επιλεγμένες παραστάσεις, σύγχρονες και κλασικές κωμωδίες, έργα του αρχαίου δράματος, αλλά και έργα ιστορικής μνήμης συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα: Μαρία Πενταγιώτισσα’ του Μποστ από την 5η Εποχή, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και Ελένη Καστάνη (30 Ιουνίου-2 Ιουλίου), Ρένα’ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ, σε διασκευή του Στέλιου Χατζηαδαμίδη, από την Εταιρεία Performing Arts & Entertainment, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με την Υρώ Μανέ (11 Ιουλίου), ‘Άρης’ της Σοφίας Αδαμίδου από τον Τεχνοχώρο Cartel και την Εταιρεία Χρόνος – Δράσεις Πολιτισμού, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, με τον Τάσο Σωτηράκη (15-16 Ιουλίου), ‘Αντιγόνη’ του Σοφοκλή από την Ομάδα Σημείο Μηδέν, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου (22 Ιουλίου), ‘Όνειρο Θερινής Νυκτός’ του Σαίξπηρ από τις θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη, με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Αιμίλιο Χειλάκη, Αθηνά Μαξίμου και Μιχάλη Σαράντη (23-25 Ιουλίου).

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για τις παραστάσεις ΕΔΩ

*30 Ιουνίου-25 Ιουλίου 2019, Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Τηλ. 2310 256775

Διαβάστε ακόμα:

Οι παραστάσεις που θα δούμε το καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα της Θεσσαλονίκης!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα