Η Θεσσαλονίκη διαλέγει το καλύτερο μακαρόν!
Το Σάββατο ο διαγωνισμός για την επιλογή του καλύτερου όλων.
Υπάρχουν διάφορα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη Θεσσαλονίκη: Η μπουγάτσα, τα τρίγωνα, το κουλούρι, τα μπακαλιαράκια, ο μακεδονικός χαλβάς, το τσουρέκι, το μπουγατσάν. Kι όμως, η εποχή που η πόλη φημιζόταν μόνο για αυτά πέρασε πια ανεπιστρεπτί. Η Θεσσαλονίκη σήμερα, έχει εξελιχθεί τόσο γαστρονομικά ώστε μπορεί δικαίως να πειραματιστεί αλλά και να κρίνει άλλες κουζίνες, τελείως διαφορετικές από τη δική της. Σε αυτό το πλαίσιο η ίδια είναι έτοιμη να αξιολογήσει ξανά νέες μεθόδους αλχημειών και συγκεκριμένα γλυκών αλχημειών, με επίκεντρο αυτή τη φορά το γαλλικό… μακαρόν!
Με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του Goût de France – Good France, που γιορτάζει τη γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη θέλησαν να τιμήσουν έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους κλάδους της γαλλικής γαστρονομίας, τη ζαχαροπλαστική της και ιδιαίτερα τη σπεσιαλιτέ του μακαρόν.
Για αυτό το λόγο, διοργανώνεται το Σάββατο ο διαγωνισμός του ελληνογαλλικού μακαρόν, με την συνδρομή 14 επώνυμων σεφ, ανοικτό σε όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας. O διαγωνισμός που διεξάγεται σε δύο γύρους, θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου με έναν τελικό που θα συνδυάσει γαλλικές και ελληνικές γεύσεις, στην Πρεσβεία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goût de France – Good France.
O πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στις 24 Φεβρουαρίου και ώρα 1 μ.μ., σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ), 25 προεπιλεγμένοι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν 15 μακαρόν που θα έχουν ετοιμάσει στο εργαστήριό τους.
Η γεύση, η γευστική πρωτοτυπία, η υφή, η ομοιομορφία του σχήματος του μακαρόν και η γενική του όψη θα αποτελούν τα κριτήρια αξιολόγησης.
Τους δύο υποψήφιους για τον τελικό θα επιλέξει επιτροπή της οποίας πρόεδρος θα είναι ο κ. Jean-Marie Hoffmann, σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα (Αθήνα) και μέλη o κ. Γιώργος Αυγέρος, σεφ ζαχαροπλαστικής στο Sani Resort (Χαλκιδική), o κ. Αριστοτέλης Μέγκουλας, σεφ στο Pomo d’Oro (Κέρκυρα), o κ. Νικόλας Νικολακόπουλος, σεφ ζαχαροπλαστικής στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στην Σχολή Le Monde (Αθήνα) και o κ. Δημήτρης Παμπόρης, σεφ στο Ekies All Senses Resort (Χαλκιδική).
Ευχόμαστε σε όλους τους διαγωνιζομένους τέλεια μακαρόν!