Γίνεται βιβλίο η ελληνική σειρά-έκπληξη της χρονιάς που “σάρωσε” στο ίντερνετ
Η επιθυμία των δημιουργών για παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη - Τι λένε στην Parallaxi
Η τηλεοπτική έκπληξη της χρονιάς και ειδικότερα του πρώτου μισού της σεζόν, που σάρωσε διαδικτυακά κυρίως, ήταν οι «Μαύροι πίνακες» όπου το σενάριο υπογράφουν η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου και η σκηνοθεσία ήταν της Κατερίνας Φιλιώτου.
Η σειρά από το πρώτο της επεισόδιο απέκτησε εξαιρετικά πιστό κοινό που έγραφε μέχρι το τελευταίο της επεισόδιο στα social media διθυραμβικά σχόλια για την πλοκή, τους ηθοποιούς και τους δημιουργούς της, ζητώντας μέχρι το τέλος, τη συνέχεια της σειράς με έναν δεύτερο κύκλο που πολύ εύκολα αφήνει να εννοηθεί το φινάλε των «Μαύρων κύκλων», χωρίς όμως ποτέ να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο ούτε από το STAR, ούτε από τους δημιουργούς (ελπίζοντας βέβαια πως κάτι θα αλλάξει κάποια στιγμή και θα δούμε στις οθόνες μας έναν εξίσου σπουδαίο δεύτερο κύκλο). Ωστόσο, σε επικοινωνία μας με τους σεναριογράφους, μαθαίνουμε πως δεν έχει κλείσει αυτό το ενδεχόμενο και όπως είπαν χαρακτηριστικά στην Parallaxi «Αυτό δε θα ήταν έκπληξη να γίνει», ενώ κρατάμε και τη δήλωση τους «Εμείς είμαστε έτοιμοι πάντως αν αποφασιστεί» ανοίγοντας ένα παραθυράκι σε όλους εμάς που αγαπήσαμε πολύ τους «Μαύρους Πίνακες».
Από την άλλη, μία νέα είδηση μόλις «έσκασε» με ανάρτηση της Σοφίας Καζαντζιάν, που ανακοινώθηκε πως οι «Μαύροι Πίνακες» γίνονται βιβλίο, γράφοντας σε story της: «Το ζητήσατε και έγινε! Το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς “Μαύροι Πίνακες” που προβλήθηκε στο λατρεμένο Star Channel γίνεται βιβλίο από τις εκδόσεις Κάκτος» με υποσημείωση «Για τον Brando μας, τον σκύλο της ζωής μας και για τον Θάνο Ανεστόπουλο».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του βιβλίου, θα το δούμε στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας στα τέλη του Μάη από τις Εκδόσεις Κάκτος και με την υποστήριξη του Star, ενώ εκείνες τις μέρες θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη παρουσίαση του στην Αθήνα. Ενδιαφέρον όμως έχει και ο πρώτος σταθμός της περιοδείας των δημιουργών του βιβλίου που μαθαίνουμε πως θα είναι η Θεσσαλονίκη μετά από επιθυμία των ίδιων των συγγραφέων καθώς είναι μία πόλη όπως λέει η Σοφία Καζαντζιάν που «στήριξε πολύ τη σειρά ο κόσμος της και την αγαπάμε πολύ».
Μαύροι Πίνακες – Η σειρά
Οι Λεύκες, μία μικρή κωμόπολη στην ελληνική επαρχία, συγκλονίζονται από τη δολοφονία μίας έφηβης μαθήτριας. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα ζητά ενισχύσεις από την Αθήνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο φονιάς. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος χρησιμοποιεί στα εγκλήματά του μοτίβα από τους περίφημους «Μαύρους Πίνακες» του Φρανσίσκο Γκόγια. Η έρευνα θα αποκαλύψει μία εφιαλτική αλήθεια, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί…
Οι ύποπτοι πολλοί και όλοι έχουν κίνητρο…
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα…
Ο δολοφόνος έτοιμος να χτυπήσει ξανά…
«Ο ύπνος της λογικής, γεννάει τέρατα»
Στη σειρά είδαμε τους: Κάτια Γκουλιώνη, Σοφία Κόκκαλη, Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Κίτσος, Iωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Βεργέτη, Σωτήρης Χατζάκης, Μελέτης Γεωργιάδης και η κυρία Όλγα Πολίτου
Επίσης: Μιχάλης Βαλάσογλου, Ανδρέας Κοντόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Σοφία Καζαντζιάν, Μάριος Ιορδάνου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Εύα Σαμιώτη, Ευδοκία Μιμιλίδη, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Άδωνις Χατζής

Οι «Μαύροι Πίνακες» του Γκόγια
Ο Φρανσίσκο Γκόγια, στα τελευταία χρόνια της ζωής του (και συγκεκριμένα την περίοδο 1819-1823), δημιούργησε μία σειρά 14 έργων . Το όνομα που τους δόθηκε, δηλ. «Μαύροι Πίνακες», δεν ήταν καθόλου τυχαίο, αφού απεικονίζουν την ψυχοσύνθεση του διάσημου Ισπανού ζωγράφου.
Οι πίνακες καλλιτεχνήθηκαν όταν ο Γκόγια ήταν 72 χρόνων (1819).Είχε μετακομίσει σε μια έπαυλη έξω από τη Μαδρίτη, η οποία ονομαζόταν από τους ντόποιους ως «Η έπαυλη του κουφού», επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της ήταν κουφός.
Μία έπαυλη που, εν τέλει, ταίριαζε απόλυτα στον Φρανσίσκο Γκόγια, αφού λόγω μίας ασθένειας που είχε περάσει στα 46 του χρόνια, είχε χάσει σχεδόν την ακοή του. Όταν, λοιπον, ο καλλιτέχνης αποφάσισε να δημιουργήσει τους «Μαύρους πίνακες», ήταν μία περίοδος κατά την οποία ένιωθε πολύ πικραμένος με τους ανθρώπους, απόρροια των Ναπολεόντειων Πολέμων και του εμφυλίου στην Ισπανία. Είχε βιώσει και ο ίδιος ο Γκόγια τον πανικό και τον τρόμο, ενώ λόγω του ότι είχε προσβληθεί από δύο θανάσιμες ασθένειες, αλλά κατάφερε και επιβίωσε, ζούσε με το άγχος του θανάτου.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, αυτοί ήταν και οι λόγοι που τον ώθησαν να δημιουργήσει αυτά τα 14 έργα, πάνω στους τοίχους της τραπεζαρίας και του σαλονιού του, που έγιναν γνωστά ως «Μαύροι πίνακες», λόγω των σκοτεινών τους θεμάτων.
Τόσο η υπόθεση και η σύνδεση του τίτλου της σειράς με τους «Μαύρους Πίνακες» του Γκόγια, όσο και η σκοτεινή ατμόσφαιρα της, που όπως τόνισαν οι χρήστες του διαδικτύου στα σχόλιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θυμίζει πολύ σκανδιναβικό νουάρ κατάφεραν να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό και να αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη της χρονιάς!