Τηλεόραση

10 σειρές που αξίζει να δεις μαζί με το ταίρι σου

Εκμεταλλευθείτε τον κοινό ελεύθερό σας χρόνο και πατήστε μαζί το play!

10-σειρές-που-αξίζει-να-δεις-μαζί-με-το-τα-327318

Πόσες φορές είχατε διαφωνίες για το ποια σειρά θα δείτε με το ταίρι σας; Ίσως μετά το δίλημμα του τι θα παραγγείλετε, η επιλογή σειράς είναι το δεύτερο μεγαλύτερο. Μην ανησυχείτε: υπάρχουν λύσεις.

Διαβάστε σχετικά: 3 σειρές να αποφύγεις για να μη χάσεις άσκοπα τον χρόνο σου

Παρακάτω, θα βρείτε μια λίστα με δέκα σειρές, από διάφορες κατηγορίες για όλα τα γούστα. Αφού λοιπόν το πρόβλημα με την επιλογή σειράς λύθηκε, το μόνο που μένει για να ξεκινήσει το ατελείωτο και σωστό άραγμα στον καναπέ λιώνοντας μπροστά από την τηλεόραση, είναι να τα βρείτε και στο φαγητό. Enjoy!

-Ρομαντικές / Κοινωνικές-

The Affair

Μια αισθηματική σειρά που διερευνά τις συναισθηματικές επιπτώσεις μιας εξωσυζυγικής σχέσης. Όχι, μην τρομάζετε. Αν και ο τίτλος παραπέμπει σε απιστία, δεν υπονοούμε κάτι τέτοιο για τη σχέση σας. Το αντίθετο μάλιστα, αφού το πάθος εδώ είναι διάχυτο. Ένας καθηγητής – συγγραφέας, και μια νεαρή σερβιτόρα ερωτεύονται, όμως και οι δύο είναι παντρεμένοι. Έτσι παρουσιάζεται η σαγηνευτική ιστορία μιας παράνομης σχέσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της σειράς και ο λόγος που πρέπει να τη δεις με το ταίρι σου, είναι ότι παρουσιάζονται τα γεγονότα από τη σκοπιά και των δύο χαρακτήρων, ενός άντρα και μιας γυναίκας. Αν μη τι άλλο θα συνειδητοποιήσετε πως κάθε άνθρωπος βλέπει τα πράγματα διαφορετικά, και θα κατανοήσετε καλύτερα κάποια στοιχεία για την προσωπικότητα του άλλου.

Τhe leftovers

Η σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο του Tom Perrotta, αναφέρεται στην ξαφνική εξαφάνιση 140 εκατομμυρίων ανθρώπων από τον κόσμο, μια τυχαία ημέρα, στις 14 Οκτώβρη, μόνο που αυτή τη φορά δεν επικεντρώνεται σε αυτούς που έφυγαν, αλλά αυτούς που έμειναn. Γίνονται αναφορές σε όλον το θρησκευτικό – κοινωνικό ιστό, ο οποίος επικρίνεται βαθύτατα, ενώ οι υπαρξιακές ανησυχίες είναι κεντρικό χαρακτηριστικό της πλοκής. Ταυτόχρονα, οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται τόσο πολύ, που οδηγούν τους χαρακτήρες σε αδιέξοδα, αναγκάζοντας τους να δείξουν με παράδοξο τρόπο, πως ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει όταν έχει φτάσει πια στο άκρον άωτον της απελπισίας. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, η εξαφάνιση αυτών των ανθρώπων, αποτελεί την αφορμή, για να στηθούν όλες οι καινούριες διαπροσωπικές σχέσεις και να γκρεμιστούν εκείνες που είναι ετοιμόρροπες.

-Κωμικές-

Love

Μια ρομαντική – κωμική σειρά που εύκολα μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας, αφού παρουσιάζονται πτυχές και προβλήματα της καθημερινότητας των σύγχρονων ζευγαριών. Δυο άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους, που πρέπει να περιηγηθούν στις απολαύσεις αλλά και τις ταπεινώσεις της οικειότητας, της δέσμευσης και άλλων πραγμάτων που ήλπιζαν να αποφύγουν. Όσο περισσότερο βλέπεις τη σειρά τόσο πιο πολύ δένεσαι με αυτούς του δύο κατά τ’ άλλα συμπαθητικούς χαρακτήρες και θες να μάθεις πώς θα καταλήξει αυτή η σχέση. Αναμφίβολα θα βρείτε κάποια σκηνή που θα έχετε ζήσει με τη σχέση σας, και θα λιώσετε από τα γέλια όταν την πετύχετε.

You’re the worst

Μια κατά βάθος ρομαντική ιστορία δύο ανθρώπων ορκισμένων κατά του έρωτα και της δέσμευσης. Απογοητευμένοι από τις σχέσεις που δημιουργούνται γύρω τους, απαρνιούνται τον ρομαντισμό με την πρόφαση ότι πρόκειται πλέον για κάτι προσποιητό και αναλώσιμο. Όταν όμως βρίσκεται ο ένας στον δρόμο του άλλου, αυτή η κυνικότητα που τους χαρακτηρίζει είναι και αυτή που, τελικά, θα τους φέρει κοντά. Μη μπορώντας να αγνοήσουν την έλξη που νιώθουν, καταλήγουν να υποκύπτουν στις ρομαντικές νόρμες που οι ίδιοι καταδίκαζαν, αποδεικνύοντας ότι ο ρομαντισμός, ανεξαρτήτως μορφής, δεν έχει πεθάνει ακόμα.

-Επιστημονικής φαντασίας-

Black Mirror

Μέσα από ένα ντόμινο αυτοτελών επεισοδίων η σειρά αυτή πραγματεύεται διάφορες καταστάσεις και γεγονότα γύρω από την τεχνολογία, αφού αυτός ο μαύρος καθρέφτης αλληγορικά είναι οι οθόνες που όλοι μας είμαστε καθηλωμένοι και εξαρτημένοι τη σημερινή εποχή. Πολλές φορές όλο αυτό γίνεται με αρκετό σουρεαλισμό, όμως όπως δηλώνει και η ίδια η λέξη, υπάρχει μια δόση πραγματικότητας, ή τουλάχιστον φόβου ότι η πραγματικότητα θα μπορούσε να διαμορφωθεί έτσι όπως διατυπώνεται μέσα στη σειρά. Πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά επεισόδια που έχουν ως κεντρικούς ήρωες ένα ζευγάρι, ο λόγος που πρέπει να δεις αυτή τη σειρά με το ταίρι σου είναι ότι τέτοιου τύπου σειρές επιβάλλεται να τις βλέπεις με παρέα. Πρώτον γιατί μετά θα σχολιάζετε τα επεισόδια παρέα, και δεύτερον γιατί μερικά επεισόδια είναι τόσο έντονα, που χρειάζεσαι μια κάποια συναισθηματική υποστήριξη για να προσγειωθείς ξανά στην πραγματικότητα.

Sense8 

Οχτώ διαφορετικοί άνθρωποι, συνδέονται νοητικά μεταξύ τους και πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να επιβιώσουν από αυτούς που θέλουν να τους εξοντώσουν, επειδή τους θεωρούν απειλή για τη νέα τάξη πραγμάτων. Εδώ, είναι φανερές οι επιρροές από τις αδελφές Wachowski, που μέσα από τη δουλειά τους προσπαθούν να στηρίξουν την έννοια της διαφορετικότητας, αφού κάθε χαρακτήρας είναι διαφορετικός από τον άλλον, και όχι μόνο σαν προσωπικότητα. Αν είστε από τα προοδευτικά ζευγάρια με απελευθερωμένο τρόπο σκέψης, τότε αυτή η σειρά θα σας ταιριάξει γάντι, αφού έρχεται στο προσκήνιο μια πραγματικότητα που ναι μεν ξέρουμε ότι υπάρχει, αλλά ποτέ δεν είχαμε φανταστεί πως είναι, και για αυτό ακριβώς το λόγο χρειάζεσαι αυτή τη συναισθηματική υποστήριξη που αναφέραμε παραπάνω.

-Θρίλερ / Μυστηρίου-

Preacher 

Ελάχιστοι είναι αυτοί που βλέπουν τέτοιου είδους σειρές μόνοι τους. Οπότε δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση ως προς το γιατί οι θρίλερ σειρές είναι ιδανικές για να τις βλέπεις με το ταίρι σου. Για σένα φίλε άντρα, είναι μια ακόμα ευκαιρία να της αποδείξεις πόσο παλικάρι είσαι και ότι δε φοβάσαι χαζά πράγματα στην τηλεόραση (μεταξύ μας τώρα ξέρουμε και οι δύο πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο), ενώ εσύ φίλη γυναίκα έχεις το προνόμιο να κλείνεις τα μάτια σου και να χώνεσαι στην αγκαλιά του κάθε φορά που θα τρομάζεις και θα χρειάζεσαι λίγη αγάπη. Σχετικά με την υπόθεση, όπως λέει και ο τίτλος, πρόκειται για έναν ιεροκήρυκα, που μετά από ένα υπερφυσικό γεγονός σε μια εκκλησία, ζητά τη βοήθεια ενός βαμπίρ, για να βρει τον Θεό. Κρατηθείτε. Το μόνο σίγουρο είναι πως με το πρώτο άκουσμα μπορεί αυτή η σειρά να μη μοιάζει και τόσο ελκυστική. Δώστε όμως μια ευκαιρία σε αυτή την αξιοπρεπή μεταφορά του ομότιτλου κόμικ στη μικρή οθόνη, και ίσως βρεθείτε προ εκπλήξεως.

The OA

Και αφού αγνοείται ήδη εφτά χρόνια, η Prairie επιστρέφει ξανά σπίτι της. Το παράξενο γεγονός της υπόθεσης είναι ότι τώρα έχει την όραση της, ενώ τη στιγμή που χάθηκε ήταν τυφλή. Κι ενώ πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα θαύμα, άλλοι θεωρούν ότι αυτό το κορίτσι είναι επικίνδυνο. Το μεγάλο επίτευγμα αυτής της σειράς, πέρα από το γεγονός κάνει εξαιρετικές ψυχολογικές σκιαγραφήσεις των χαρακτήρων, είναι ότι έχει πολλές ανατροπές, και πραγματικά δεν μπορείς να προβλέψεις το τι θα γίνει στη συνέχεια. Ας παραδεχτούμε εδώ ότι είναι μια σειρά λίγο περίεργη, που είτε θα τη μισήσεις είτε θα τη λατρέψεις. Το ζήτημα είναι να αρέσει και στους δύο σας ώστε να μη βασανίζεται κανείς την ώρα που θα τη βλέπετε. Αυτό όμως που κάνει τη σειρά να μπει στην εν λόγω λίστα, είναι το γεγονός ότι το  συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα σε ορισμένους χαρακτήρες είναι πολύ δυνατό και σχεδόν αξιοθαύμαστο. Δεν έχουν όλοι την ίδια ευχέρεια στο να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, όπως πραγματικά είναι.

-Δράσης-

La casa de papel (Money Heist)

Όπως λέει και ο Έλβις: A little less conversation and more action please! Τι θα ήταν μια σχέση χωρίς δράση και ένταση; Σε περίπτωση που χρειάζεστε λίγη βοήθεια σε αυτό το κομμάτι, υπάρχει λύση. Μην τρομάζετε, και από τον καναπέ γίνεται δουλειά. Η πρόσφατη αυτή σειρά που έκανε την πρεμιέρα της τον Μάιο του 2017, έχει αποσπάσει πλήθος καλών κριτικών και όπως αποδείχτηκε, τις άξιζε και με το παραπάνω. Πρόκειται για μια σειρά με κεντρικό θέμα τη ληστεία (όπως φανερώνει και ο αγγλικός τίτλος). Μια ομάδα οχτώ ατόμων/ληστών κρατάει ομήρους κάποιους ανθρώπους μέσα στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, καθώς ένας -ας τον πούμε μαφιόζο- παρασύρει την αστυνομία να εκτελέσει το σχέδιό του. Κάθε ένας από αυτούς τους οχτώ ληστές έχει ένα κωδικό όνομα κάποιας πόλης, όπως Moscow, Berlin, Oslo κλπ. Μια εξαιρετική σειρά με πολλά μηνύματα κατά του καπιταλισμού και όχι μόνο, που αξίζει και ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο από το χρόνο σας. Ο λόγος που βρίσκεται αυτή η σειρά στην εν λόγω λίστα είναι ότι η Tokyo και ο Rio, είναι couple goals, που θα σας βάλουν την ιδέα να γίνετε και εσείς ληστές μόνο και μόνο για να ζήσετε τον έρωτα σας στα άκρα.

The Handmaid’s Tale

Μια εναλλακτική σειρά καθώς δεν είναι επιτακτική ανάγκη κάθε σειρά που βλέπουν τα ζευγάρια να περιέχει έρωτα και όλα τα σχετικά. Ίσα ίσα, τα υγιή ζευγάρια βλέπουν σχεδόν τα πάντα μαζί, οπότε αυτή η σειρά σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Σε μια δυστοπική Νέα Υόρκη, μια επανάσταση Χριστιανών φονταμενταλιστών ρίχνει την κυβέρνηση και θέτει νέους κανόνες προκειμένου να καταπολεμήσει τα χαμηλά ποσοστά γονιμότητας του πλανήτη. Η θέση των γυναικών στην νέα κοινωνία θυμίζει πρωτόγονες εποχές και η June είναι μια από τις λίγες ελπίδες αυτού του κόσμου, όπως και ελάχιστες ακόμη γόνιμες γυναίκες. H June, πλέον, λέγεται Offred και είναι καταδικασμένη να υπηρετήσει και να κουβαλήσει τον απόγονο του Οίκου της. Στην μέση ενός Δεύτερου Αμερικανικού εμφυλίου, δίνει την δική της μάχη για τον εαυτό της, τις γυναίκες γύρω της και για την οικογένεια της, την όποια της στέρησαν με βαρβαρότητα. Η σειρά είναι μια σύγχρονη απόδοση της ομώνυμης νουβέλας της Margaret Atwood, με αξιέπαινες ερμηνείες, και αγγίζει σύγχρονα και ευαίσθητα ζητήματα ενώ παράλληλα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη την διάρκεια των επεισοδίων της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 μίνι σειρές που μπορείς να δεις κυριολεκτικά μέσα σε ένα βράδυ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα