Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας φέρνουν ένα “ελληνικό” αστέρι Michelin στη Θεσσαλονίκη
Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας που δημιουργούν αμιγώς ελληνική κουζίνα θα βραβευτούν για δεύτερη χρονιά την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στο «Makedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη.
Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας που δημιουργούν αμιγώς ελληνική κουζίνα θα βραβευτούν για δεύτερη χρονιά την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στο «Makedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη.
Δεύτερη χρονιά του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας και όλα είναι έτοιμα για τη λαμπερή τελετή απονομής και το dîner de gala που θα ακολουθήσει, προς τιμήν των βραβευμένων αλλά και των προσωπικοτήτων της πόλης που θα παρευρεθούν σ’ αυτό το ιδιαίτερο γεγονός. Για ακόμη μία χρονιά, η γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος διήνυσε χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια, χτενίζοντας όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη έως το Καστελόριζο, για να αξιολογήσει, να βαθμολογήσει και τελικά να βραβεύσει τους καλύτερους εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας.
Η εθνική μας κουζίνα αποτελεί σημαντική δύναμη ανάπτυξης για τη χώρα μας και αφορά άμεσα την εθνική μας οικονομία. Η ανάδειξη του γαστρονομικού μας πολιτισμού, η ιστορία του και οι ιδιαιτερότητές του αναδεικνύονται όλο και περισσότερο από χρόνο σε χρόνο, σαν ένα σημαντικό ποιοτικό εργαλείο μάρκετινγκ για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και για τον γαστρονομικό τουρισμό, ο οποίος κερδίζει έδαφος, κάνοντας πλουσιότερες τις χώρες που στοχεύουν στην ανάπτυξή του. Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα έρχονται να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια, αναγνωρίζοντας και τιμώντας τους καλύτερους εκφραστές της εθνικής μας γαστρονομίας.
Την τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2019, θα παρουσιάσουν δύο δημοφιλείς ηθοποιοί, ο Άκης Σακελλαρίου και η Νάντια Κοντογεώργη με ένα πρωτότυπο και άκρως διασκεδαστικό τρόπο.
Για τη δημιουργία του μενού του dîner de gala το Αθηνόραμα προσκάλεσε ένα σπουδαίο Έλληνα σεφ από το Παρίσι, με αστέρι Michelin τον André Mavrommatis. Ιδιοκτήτης και σεφ του γαστρονομικού εστιατορίου «Le Mavrommatis» ο Ανδρέας Μαυρομμάτης είναι ο μοναδικός σεφ στον κόσμο που κατάφερε να βραβευτεί με αστέρι Michelin για εστιατόριο ελληνικής κουζίνας εκτός Ελλάδος.
Το εστιατόριο «Le Mavrommatis» συγκαταλέγεται στα καλύτερα εστιατόρια του Παρισιού και το τιμούν απολαμβάνοντας την κουζίνα του πολλοί Παριζιάνοι VIP και, μεταξύ αυτών, οι πρόεδροι François Oland και Emmanuel Macron.
Ο André Mavrommatis, σε συνεργασία με τον γνωστό σε όλους μας και πολυβραβευμένο Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του «Makedonia Palace», και την μπριγάδα του θα δημιουργήσουν το dîner de gala της φετινής απονομής, με έξι πιάτα που θα μας ταξιδέψουν στις γεύσεις και στα αρώματα της ελληνικής κουζίνας, μ’ ένα ιδιαίτερα καλλιτεχνικό στιλ, πρωτότυπες μείξεις υλικών, αρμονικά κοντράστ βαθιάς νοστιμιάς και εκπλήξεις στο σέρβις.