Ελλάδα

Από Θεσσαλονίκη στην Κρήτη για τα φάρμακα της άρρωστης μητέρας της

Δύσκολη η κατάσταση ανά την χώρα λόγω της έλλειψης φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων

Parallaxi
από-θεσσαλονίκη-στην-κρήτη-για-τα-φάρμ-918456
Parallaxi

Την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί ασθενείς ανά την χώρα λόγω της έλλειψης φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ένα περιστατικό που καταγράφηκε στην Κρήτη.

Κόρη ασθενούς από την Θεσσαλονίκη «έσπασε» τα τηλέφωνα των φαρμακείων του Ρεθύμνου αναζητώντας τα απαραίτητα για την θεραπεία της μητέρας της σκευάσματα, όπως αποκάλυψε στην Τηλεόραση CRETA και την Μαρία Μπινιχάκη ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου του νομού Ανδρέας Αντωνίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν δύο ημέρες με την γυναίκα να έχει καλέσει τουλάχιστον στα μισά φαρμακεία της πόλης προκειμένου να βρει 7 κουτάκια από εισπνεόμενο φάρμακο για την μητέρα της που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα χρόνιας αναπνευστικής πνευμονοπάθειας.

Στην εξίσωση βέβαια μπήκε και το πρόβλημα με τις απάτες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή και έχουν κάνει καχύποπτους και τους φαρμακοποιούς. «Εγώ ο ίδιος επικοινώνησα με την φαρμακοποιό που έγραφε στην επικοινωνία της η γυναίκα που έψαχνε τα σκευάσματα και διαπίστωσα ότι πρόκειται για πραγματικό περιστατικό. Κινηθήκαμε άμεσα», δήλωσε ο κ. Αντωνίου.

Ο ίδιος τόνισε πως η κατάσταση στα φαρμακεία είναι οριακή και μόνο με πολιτική απόφαση θα λυθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς. «Αυτή τη στιγμή στο φαρμακείο μου δεν έχω την πιο κοινή αντιβίωση που κυκλοφορεί στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Αντωνίου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα