Επικαιρότητα

ΑΠΘ: Νέα διαμαρτυρία φοιτητών – Τον «Αίαντα» επιστράτευσε η ΕΛ.ΑΣ.

Τι συμβαίνει τώρα στο ΑΠΘ - Κατηγορηματική η Κεραμέως για την δημιουργία της βιβλιοθήκης 

Parallaxi
απθ-νέα-διαμαρτυρία-φοιτητών-τον-αί-916798
Parallaxi

Νέα συγκέντρωση φοιτητών αυτήν την ώρα στην στην Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα, αλλά και την αντίθεση που υπάρχει για την δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μεταξύ της Γεωπονικής Σχολής και της Κοσμητείας βρίσκονται Αστυνομικές Δυνάμεις, καθώς και ο «Αίαντας», το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Ακαδημαϊκοί, αλλά και εργατικά σωματεία που βρίσκονται στο σημείο ζητούν από την Αστυνομία να αποχωρήσει από το χώρο.

mat-apth-foitites.jpg
apth-fithtes.jpg
apth.jpg

ΑΠΘ: Το έργο θα προχωρήσει λέει η Κεραμέως – Τι θα γίνει με την πανεπιστημιακή αστυνομία

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε μια κατάληψη και αντί για την κατάληψη, να χτιστεί μια βιβλιοθήκη», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Με αυτά τα λόγια, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνσιε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του ΑΠΘ να προχωρήσει το έργο της κατασκευής βιβλιοθήκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ , λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη αλλά και την παρουσίαση του νόμου – πλαισίου για το Νέο Πανεπιστήμιο.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε μια κατάληψη και αντί για την κατάληψη, να χτιστεί μια βιβλιοθήκη», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πήρε το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι συνταγματική και εφόσον εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα εντός των επόμενων εβδομάδων, θα αρχίσει η λειτουργιά των ομάδων προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην βάση του σχεδιασμού της ελληνικής αστυνομίας.

Για το νέο νόμο – πλαίσιο, ανέφερε ότι στόχος των αλλαγών είναι να δοθούν νέοι ορίζοντες στα ελληνικά πανεπιστήμια, και νέες δυνατότητες σε φοιτητές και καθηγητές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα