Επικαιρότητα

Αυτοψία στα Λαδάδικα την επόμενη μέρα της πλημμύρας

Κλειστά καταστήματα από βλάβες στην ηλεκτροδότηση.

Νίκος Γκάγιας
αυτοψία-στα-λαδάδικα-την-επόμενη-μέρα-902634
Νίκος Γκάγιας

Βλάβες στην ηλεκτροδότηση, κλειστά μαγαζιά, πλημμυρισμένα καταστήματα, καταστροφές σε προϊόντα και έπιπλα, κυκλοφοριακή συμφόρηση, λεωφορεία γεμάτα με νερά και εγκλωβισμένοι οδηγοί στα αυτοκίνητα τους είναι ο απολογισμός μιας βροχής που παρέλυσε χθες το απόγευμα τη Θεσσαλονίκη. 

Σίγουρα για αρκετούς χθες δεν ήταν μία συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Για κάποιους βέβαια δεν είναι ούτε και σήμερα. 

Τα Λαδάδικα (όπως και πολλά άλλα σημεία της πόλης) μετατράπηκαν σε ποτάμι δίχως σταματημό. Σοκαριστικές ήταν οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν με τους ανθρώπους να προσπαθούν να διώξουν τα νερά – κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει καθώς είχαν φτάσει σχεδόν μέχρι τα γόνατα τους.

Όπως μας περιγράφουν επιχειρηματίες της περιοχής όλα ξεκίνησαν με την πρώτη βροχή το μεσημέρι, η οποία σταμάτησε και δεν προκλήθηκα καμία ζημιά.

Όμως η βροχόπτωση άρχισε πάλι γύρω στις 15:55 και μέσα σε 40-50 λεπτά τα πάντα είχαν πλημμυρίσει. Η οδός Κατούνη, Αιγύπτου, Κουντουριώτου αλλά και η Λεωφόρος Νίκης σε λίγη ώρα είχαν μετατραπεί σε ποτάμια. 

Οι άνθρωποι με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να εμποδίσουν τα νερά να μπουν στα μαγαζιά τους, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό να γίνει με αποτέλεσμα δεκάδες καταστήματα και εστιατόρια πλημμύρισαν. 

katastrofes-ladadika-6.jpg

«Μέσα σε λίγη ώρα πλημμύρισαν τα πάντα» εξηγεί ένας καταστηματάρχης. 

«Λόγω της τόσο μεγάλης ποσότητας νερού υπήρξε βραχυκύκλωμα και δεν έχουμε ρεύμα από χθες. Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Επίσης δεν γνωρίζουμε πότε θα λυθεί και το πότε θα λειτουργήσουμε εμείς και άλλα 1-2 μαγαζιά που αντιμετωπίζουμε το ίδιο ζήτημα» επισημαίνει. 

katastrofes-ladadika-2.jpg

Ένας άλλος επιχειρηματίας τονίζει ότι χάλασαν τα 2 ψυγεία του και το πλυντήριο πιάτων της επιχείρησης του. Δεκάδες είναι τα καταστήματα που τα νερά έφτασαν μέχρι μέσα με αποτέλεσμα να χαλάσουν προϊόντα και να βραχούν καρέκλες και αντικείμενα που βρίσκονταν εντός του χώρου.

Όπως περιγράφει ένας επιχειρηματίας που βρισκόταν στο σημείο την ώρα της νεροποντής «η ΔΕΔΔΗΕ έφτασε στις 22:30 ενώ θα έπρεπε να είναι στο σημείο στις 20:30 και επειδή είχαμε πράγματα πάνω στο μπουάτ μας είπαν πως δεν έχουν χρόνο να τα πάρουμε καθώς έχουν πολλή δουλειά».

Ένας εργαζόμενος δηλώνει πως το νερό ερχόταν από όλες τις κατευθύνσεις και δεν υπήρχε τρόπος να σταματήσει καθώς τα φρεάτια ήταν βουλωμένα.

Σήμερα δεν λειτουργούν αρκετοί ανελκυστήρες στην περιοχή καθώς πλημμύρισαν τα υπόγεια και μπλοκαρίστηκαν οι εγκαταστάσεις. 

Σε μερικές καταστάσεις, όπως αυτήν, δεν υπάρχει χώρος για πολλά λόγια, καθώς οι εικόνες και τα βίντεο μιλούν από μόνα τους. Μπορεί για κάποιους να ήταν μία κλασική βαρετή Τρίτη, όμως για την Θεσσαλονίκη ήταν μία καταστροφή.

katastrofes-ladadika-5.jpg
katastrofes-ladadika-4.jpg
katastrofes-ladadika-3.jpg
katastrofes-ladadika-1.jpg
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα