Πολιτισμός

CINE MONDAY: 14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Ελληνικές και ξένες παραγωγές για να απολαύσεις το βράδυ της Δευτέρας

Parallaxi
cine-monday-14-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-916039
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Ένας Θάνατος Σε Μια Κηδεία (2007) σε σκηνοθεσία Φρανκ Οζ

Όταν οι πενθούντες συγκεντρώνονται στο αρχοντικό μιας βρετανικής επαρχίας για να παρευρεθούν στην κηδεία του εκλιπόντα συγγενή τους, αγωνίζονται να κρατήσουν τα προσχήματα σε μια σειρά από τραγελαφικά ατυχήματα. Έτσι, η αξιοπρεπής κηδεία μετατρέπεται σε μια ξεκαρδιστική, χωρίς φραγμούς καταστροφή με λανθασμένα πτώματα, άσεμνες εκθέσεις και αποκαλύψεις συγκλονιστικών οικογενειακών μυστικών.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 12/09 στις 22.00

Νύχτες Στο Μιραμαρέ (1970) σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου

nixtes-sto-miramare-1021x576.jpg

Οι αδελφές ενός εμίρη κάνουν διακοπές στη Ρόδο, όπου και ερωτεύονται δύο φτωχούς νεαρούς φίλους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποιες είναι στην πραγματικότητα. Οι γιοι ενός επιχειρηματία φλερτάρουν δύο φωτομοντέλα, θεωρώντας ότι αυτές είναι οι αδερφές του εμίρη. Όταν ο εμίρης φτάνει στη Ρόδο, θα λυθούν οι παρεξηγήσεις, οι δύο φίλοι όμως δεν θα μπορέσουν να παντρευτούν τις αδερφές του.

*ERT WORLD, Δευτέρα 12/09 στις 04.00

Taken 3 (2014) σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Ο μυστικός πράκτορας Μπράιαν Μιλς επιστρέφει για μια τελευταία περιπέτεια. Ενώ προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την πρώην σύζυγό του, εκείνη βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στο διαμέρισμα του κι εκείνος κατηγορείται για τη δολοφονία της. Τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους και να προστατεύσει την κόρη του. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να ξεφύγει από το ανθρωποκυνηγητό που έχει στήσει η CIA και το FBI για να τον συλλάβει.

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 12/09 στις 21.00

Όταν Η Πόλη Κοιμάται (2019) σε σκηνοθεσία Τζόελ Σούζα 

Μια νυχτερινή περιπολία στην περιοχή του Λος Άτζελες με τον βετεράνο αστυνομικό Ρέι Μάντελ και τον φιλόδοξο νεοσύλλεκτο Νικ Χόλαντ, θα έχει μια απροσδόκητη εξέλιξη, όταν διαπιστώσουν ότι για να ελέγξουν τις συμμορίες που πολεμούν εναντίον τους θα χρειαστούν κάτι πολύ περισσότερο από το περιπολικό Crown Victoria και τις λεπτές ασπίδες προστασίας που τους παρέχει το Τμήμα.

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 12/09 στις 23.30

Κλέφτες Και Απατεώνες (2019) σε σκηνοθεσία Ματ Άσελτον

Ο Άιβαν είναι ένας κλέφτης, που ειδικεύεται στην απαλλοτρίωση έργων τέχνης από την ελίτ του Λος Άτζελες. Υποχείριο ενός αρχηγού του υποκόσμου, προσπαθεί τώρα να βρει το τέλειο κόλπο ώστε να ξεφύγει και να αλλάξει ζωή. Στο δρόμο του θα βρεθεί η Έλις, μια νέα και φιλόδοξη ηθοποιός, που όμως είναι πνιγμένη στα χρέη. Μαζί καλούνται τώρα να βρουν το τέλειο κόλπο για να ξεφύγουν από την παγίδα που έχουν ρίξει τον εαυτό τους. Ένα ταλαντούχο όσο και σέξι δίδυμο πρωταγωνιστών -Τέο Τζέιμς και Έμιλι Ραταϊκόφσκι σε μια περιπετειώδη ταινία που ανεβάζει το θερμόμετρο της αγωνίας στα ύψη.

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 12/09 στις 03.30

S.W.A.T. 3: Κατάσταση Πολιορκίας (2017) σε σκηνοθεσία Τόνι Τζίλιο

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην ειδική ομάδα S.W.A.T. και ένα καρτέλ ναρκωτικών καταλήγει σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Τότε ο πράκτορας Τράβις καταφέρνει να πάρει για όμηρο έναν μυστηριώδη κρατούμενο. Λίγο μετά το αρχηγείο της ομάδας γίνεται στόχος επιθέσεων από ομάδες που επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους τον κρατούμενο και ο Τράβις καταλαβαίνει από το τατουάζ στην πλάτη του πως είναι ο θρυλικός ?υστικός πράκτορας ‘The Scorpion’. O πόλεμος για το ποια πλευρά θα κρατήσει τον Scorpion και τα μυστικά που γνωρίζει στα χέρια της μόλις ξεκίνησε.

*MEGA, Δευτέρα 12/09 στις 02.00

Hitman: Εκτελεστής 47 (2007) σε σκηνοθεσία Ξαβιέ Γκενς

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος επί πληρωμή, αναλαμβάνει να σκοτώσει τον Πρόεδρο της Ρωσίας, όμως στην πορεία βρίσκεται παγιδευμένος στα δίχτυα μιας πολιτικής πλεκτάνης. Με την Ιντερπόλ και τον Ρωσικό Στρατό να τον καταδιώκουν, θα πρέπει να ανακαλύψει ποιοι τον έχουν παγιδεύσει και γιατί θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωσή του όμως είναι τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που προκύπτουν από τη γνωριμία του με μια όμορφη και ευάλωτη γυναίκα.

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 12/09 στις 23.45

Prisoners (2013) σε σκηνοθεσία Ντενίς Βιλνέβ

Η οικογένεια Ντόβερ, που ζει σε ένα ήσυχο προάστιο της Πενσυλβάνια, έχει καλέσει μερικούς φίλους και γείτονες για να φάνε όλοι μαζί την ημέρα των Ευχαριστιών. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι τη στιγμή που τα δύο κορίτσια των δύο οικογενειών -μόλις έξι και επτά ετών αντίστοιχα- θα εξαφανιστούν. Ένας έμπειρος επιθεωρητής αναλαμβάνει την υπόθεση, όμως, οι ώρες ζωής των δύο κοριτσιών λιγοστεύουν σοβαρά, μέρα με τη μέρα. Ο χειρότερος εφιάλτης για κάθε γονιό έχει μόλις αρχίσει…

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 12/09 στη 01.45

Μάντεψε Τι Κάνω Τα Βράδια (1984) σε σκηνοθεσία Γιάννη Χαρτοματζίδη

Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.

*ALPHA, Δευτέρα 12/09 στις 23.40

Το Λονδίνο Έπεσε (2016) σε σκηνοθεσία Μπάμπακ Νατζάφι

Η ιστορία ξεκινά μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Στην κηδεία του θα παραβρεθούν οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου. Αυτό, όμως, που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στη Γη, μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει όλα τα μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον. Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν…

*STAR, Δευτέρα 12/09 στις 22.00

Ο Κυνηγημένος (2012) σε σκηνοθεσία Φίλιπ Στολτζ

Μετά το θάνατο της πρώην γυναίκας του, ο Μπεν Λόγκαν εγκαταλείπει την καριέρα του ως πράκτορας της CIA και αποφασίζει να μετακομίσει στην Ευρώπη για να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την αποξενωμένη 15χρονη κόρη του. Οι παλιοί σύνδεσμοι του στη CIA, τον βοηθούν και βρίσκει δουλειά ως υπεύθυνος ασφαλείας σε μια πολυεθνική στο Βέλγιο. Ένα πρωί, όμως, ο Μπεν πηγαίνει στο γραφείο του και βρίσκει την εταιρία κλειστή, τους εργαζόμενους εξαφανισμένους και του στενούς του συνεργάτες δολοφονημένους. Έτσι ξεκινάει ένα ανελέητο κυνηγητό καθώς ένας επαγγελματίας δολοφόνος κυνηγάει για να σκοτώσει αυτόν και την κόρη του. Στην προσπάθεια τους να σωθούν, θα πρέπει να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλον και να δουλέψουν σαν ομάδα για να ξεσκεπάσουν τη συνομωσία, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο ειδικά όταν η μικρή αρχίζει να μαθαίνει για το πραγματικό παρελθόν του πατέρα της.

*STAR, Δευτέρα 12/09 στις 00.15

Τζέιμς Μποντ Πράκτωρ 007: Προσωπική Εκδίκηση (1989) σε σκηνοθεσία Τζων Γκλεν

Ο Πράκτωρ 007 Τζέιμς Μποντ, αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπος με έναν πανίσχυρο βαρόνο κοκαΐνης, τον Σάντζες και τον πολυάριθμο προσωπικό στρατό, που διαθέτει. Ο Σάντζες δεν διστάζει να δολοφονήσει έναν Αμερικάνο πράκτορα της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών και τη σύζυγό του. Το θύμα ήταν προσωπικός φίλος του Τζέιμς Μποντ αλλά οι Αμερικάνοι ζητούν από τον Πράκτωρ 007 να μην ασχοληθεί με την υπόθεση, με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να υιοθετούν τις θέσεις τους. Ο Μποντ παραιτείται από την υπηρεσία, κηρύσσει προσωπικό πόλεμο κατά του Σάντζες και ορκίζεται να τον εκδικηθεί με κάθε τρόπο…

*STAR, Δευτέρα 12/09 στις 02.30

Η Θεία Μου Η Χίπισσα (1970) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Η κυρά-Λένη, μια ξεπεσμένη αλλά καθώς πρέπει χήρα, έχει μια κόρη, την Κατερίνα, που σπουδάζει στις ΗΠΑ. Προκειμένου να ανταπεξέλθει στα έξοδα των σπουδών της κόρης της, η κυρά-Λένη εργάζεται ως καθαρίστρια σ’ ένα μεγάλο ξενοδοχείο. Εκεί μένει κι ένας πλούσιος νεαρός, που συμπαθεί τη γυναίκα και ακούει πρόθυμα τις εκμυστηρεύσεις της. Κάποια μέρα φτάνει στο ξενοδοχείο η κόρη της κυρά – Λένης, που δεν γνωρίζει τι δουλειά κάνει η μητέρα της. Η κοπέλα έρχεται με τον μνηστήρα της και τον πατέρα του. Επειδή όμως αλληλογραφούσε με την κυρά – Λένη σε επιστολόχαρτα του ξενοδοχείου, πιστεύει ότι η μητέρα της μένει εκεί. Εκείνη αποφεύγει να τους πει την αλήθεια και με τη βοήθεια του νεαρού, ο οποίος τη βοηθάει να μείνει σε μια σουίτα στο ξενοδοχείο, υποδέχεται την Κατερίνα παριστάνοντας την πλούσια και σπουδαία κυρία…

*ΑΝΤ1, Δευτέρα 12/09 στις 20.00

Απόλυτη Αμαρτία (2001) σε σκηνοθεσία Μίχαελ Κρίστοφερ

Ο Λούις Βάργκας, ένας κουβανός εξαγωγέας καφέ, φαίνεται να τα έχει όλα στη ζωή του. Τα φαινόμενα όμως συχνά απατούν. Ο Λούις έχει αφιερώσει τη ζωή του στην επιχείρησή του και η μοναξιά που νιώθει μέσα του είναι τεράστια. Όλα αυτά αλλάζουν ριζικά όταν θα γνωρίσει τη Τζούλια στην οποία και θα δοθεί ολοκληρωτικά, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του. Χωρίς πολλές αναστολές ο Λούις παντρεύεται την Τζούλια και μαζί ξεκινούν μία ζωή μέσα στον έρωτα και την ευτυχία. Όπως είπαμε όμως τα φαινόμενα απατούν και ίσως η Τζούλια να μην είναι ο έρωτας της ζωής του όπως ο ίδιος πιστεύει…

*ΑΝΤ1, Δευτέρα 12/09 στις 22.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα