Πολιτισμός

CINE MONDAY: 8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Ο απόλυτος οδηγός για μια χαλαρή κινηματογραφική βραδιά

Parallaxi
cine-monday-8-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-908727
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Ο Βασιλιάς Μου (2015) σε σκηνοθεσία Μαϊουέν ΛεΜπεσκό

Η Τόνι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι. Πλήρως εξαρτημένη από το νοσηλευτικό προσωπικό και τα παυσίπονα, έχει άπλετο χρόνο στα χέρια της για να θυμηθεί τη θυελλώδη σχέση της με το Τζόρτζιο. Γιατί αγαπήθηκαν; Ποιος ήταν αυτός ο άντρας; Πώς επέτρεψε στον εαυτό της να παρασυρθεί σ’ αυτό το καταστροφικό πάθος; Η Τόνι πρέπει να βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την επίπονη διαδικασία της επούλωσης.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 26/09 στις 22.00

Σεφ (2014) σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Ο Καρλ Κάσπερ εργάζεται ως τοπ σεφ σε ένα από τα πιο γκουρμέ εστιατόρια του Λος Άντζελες. Η πίεση, ωστόσο, της δουλειάς, φαίνεται να έχει επιπτώσεις στη σχέση του με τη σύζυγό του, αλλά και τον γιο του. Όταν μάλιστα ένας κριτικός τον “θάβει” με την κριτική του, ο Καρλ ξεσπά εναντίον του, καταλήγοντας να γίνει viral στο ίντερνετ αλλά και τελικά με μια… απόλυση στο χέρι. Η επιστροφή του στη γενέτειρά του, το Μαϊάμι, φαίνεται μονόδρομος. Όταν όμως αποφασίσει να ανοίξει μια καντίνα εκεί, θα ανοίξει και ο δρόμος για κάποιες εκπλήξεις και συναντήσεις από το παρελθόν που θα του αλλάξουν τη ζωή.

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 26/09 στις 21.00

Μια Σφαίρα Στο Κεφάλι (2012) σε σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Δύο εκτελεστές, ο Τζίμι Μπόμπο και Λουί Μπλασάρντ, δολοφονούν έναν διεφθαρμένο μπάτσο στην Νέα Ορλεάνη. Στο μπαρ που περιμένουν την πληρωμή τους, ένας άλλος εκτελεστής μαχαιρώνει τον Λουί. Ο Τζίμι αποφασίζει να διαλευκάνει ποιος τους πρόδωσε και με τη βοήθεια ενός αδιάφθορου αστυνομικού δεν αργούν να ανακαλύψουν ένα εγκληματικό δίκτυο στο οποίο εμπλέκονται επιχειρηματίες, αστυνομικοί και δικαστές.

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 26/09 στις 23.30

Κάνω Τα Πάντα Για Ένα Ραντεβού (2005) σε σκηνοθεσία Στέφαν Μαρκ

Ο Νικ Τζένκινς δε θα προλάβει να ντυθεί γαμπρός, αφού η σχέση του με την αρραβωνιαστικιά του διαλύεται απότομα, κάτι που τον στέλνει πάλι πίσω στο club των εργένηδων. Τώρα, μαζί με τον συγκάτοικο και καλύτερό του φίλο, Τζεντ, αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στον κόσμο των ραντεβού. Οι επιλογές φαίνεται να είναι πολλές. Αυτό που δε φαίνεται όμως ακόμα είναι οι γκάφες, οι παρεξηγήσεις και οι αναποδιές που τον περιμένουν στο δρόμο της ερωτικής κατάκτησης!

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 26/09 στις 03.00

Εξολοθρευτής 3: Η Εξέγερση Των Μηχανών (2003) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Μόστοου

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Τζον Κόνορ απέτρεψε τη «Μέρα της Κρίσης». Οι μηχανές δεν φαίνεται να μπορούν να τον εντοπίσουν, ως τη στιγμή που, από τα σκοτάδια του μέλλοντος, θα ξεπηδήσει η Τ-Χ, η πιο εξελιγμένη φονική Μηχανή. Μοναδική ελπίδα όλων είναι ο Τ-800, ο μυστηριώδης Εξολοθρευτής, που θα αναλάβει να προστατεύσει τον Τζον, ενώ η Εξέγερση των Μηχανών είναι έτοιμη να ξεσπάσει…

*MEGA, Δευτέρα 26/09 στη 01.10

Mara (2018) σε σκηνοθεσία Κλάιβ Τονγκ

Η ψυχολόγος Κέιτ Φούλερ αναλαμβάνει μια υπόθεση δολοφονίας ενός άνδρα από την γυναίκα του, απ’ ότι δείχνουν οι υποψίες, στον ύπνο του, ενώ το πτώμα το ανακάλυψε η 8χρονη κόρη του θύματος Σόφι. Όσο οι έρευνες της Κέιτ για την υπόθεση προχωρούν ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός αρχαίου δαίμονα με το όνομα ΜΑΡΑ, ο οποίος σκοτώνει τους ανθρώπους στον ύπνο τους. Ξαφνικά, αρχίζει να βιώνει ίδιες καταστάσεις με τα προηγούμενα θύματα του και πιέζεται να μείνει ξύπνια για να μπορέσει να σωθεί εκείνη, αλλά και να σώσει τη μικρή Σόφι.

*ALPHA, Δευτέρα 26/09 στη 01.00

Καυτή Καταδίωξη (2015) σε σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Η Ρόουζ Κούπερ είναι μια νευρωτική και σχολαστική αστυνομικός, της οποίας το όνομα έχει γίνει συνώνυμο με τα προβλήματα. Μια μέρα της δίνεται η ευκαιρία να αποκαταστήσει τη φήμη της, καθώς της έχει ανατεθεί να προστατεύσει μια ομοσπονδιακή μάρτυρα, τη Ντανιέλα Ρίβα, μια σέξι, γεμάτη ζωή και πληθωρική χήρα ενός εμπόρου ναρκωτικών. Καθώς οι δύο αυτοί αντίθετοι χαρακτήρες διασχίζουν το Τέξας, βρίσκονται να κυνηγιούνται από όλους, από διεφθαρμένους μπάτσους μέχρι ένοπλους δολοφόνους. Ωστόσο, το μεγαλύτερο εμπόδιο για να παραμείνουν ζωντανές μπορεί να είναι οι ίδιες, καθώς μαθαίνουν οτι έχουν πλέον θεωρηθεί φυγάδες…

*STAR, Δευτέρα 26/09 στις 00.30

Το Κελί (2000) σε σκηνοθεσία Τάρσεμ Ζινγκ

Η παιδοψυχίατρος Κάθριν Ντιν έχει αναπτύξει μια τεχνική, μέσω της οποίας καταφέρνει να εισχωρεί στο μυαλό των ασθενών της. Όταν ο Στάργκερ, ένας μανιακός δολοφόνος, πέφτει σε κώμα, ο πράκτορας του FBI, Πίτερ Νόβακ ζητά από την Κάθριν να εισχωρήσει στον ψυχικό κόσμο του πρώτου, προκειμένου να βρει το μέρος στο οποίο ο serial killer έχει κρύψει ένα μικρό κορίτσι, που έχει απαγάγει. Αν η Κάθριν δεν τα καταφέρει, τότε το κορίτσι θα πεθάνει. Η νεαρή παιδοψυχίατρος δέχεται, όμως η κατάβασή της στον αρρωστημένο κόσμο του Στάργκερ είναι γεμάτη από θανάσιμους κινδύνους…

*STAR, Δευτέρα 26/09 στις 02.30

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα