Πολιτισμός

Cine MONDAY: 9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα σου!

Parallaxi
cine-monday-9-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-905532
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Η Νεράιδα Και Το Παλικάρι (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ο Βροντάκηδες και οι Φουτρουνάκηδες μισούνται θανάσιμα, εξαιτίας μιας παλιάς βεντέτας, η αφετηρία της οποίας χάνεται στα βάθη του χρόνου. Όταν ο Μανούσος, ο γιος του Βροντάκη, επιστρέφει από την Αθήνα, γνωρίζει και ερωτεύεται το Κατερινιώ, την κόρη του Φουρτουνάκη. Το Κατερινιώ γοητεύεται από τον Μανούσο χωρίς να γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν τα προβλήματα για το ζευγάρι, αλλά, κυρίως, για τις οικογένειες, που έχουν άλλα σχέδια για τα παιδιά τους.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 06/06 στις 22:00 & ERT WORLD στις 03:00

Μην Ανησυχείς Δεν Θα Φτάσει Μακριά Με Τα Πόδια (2018) σε σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ

Με σκληρά παιδικά χρόνια, εγκαταλελειμμένος από τη μητέρα του, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο σχολείο στα 8 του, ο Τζον Κάλαχαν, χαρακτηριστικά κοκκινομάλλης, έγινε αλκοολικός στα 13 και συνέχισε σε μια ιλιγγιώδη πορεία αυτοκαταστροφής ως τα 21 του. Εκεί, περίπου, τον συναντά η ταινία, όταν σ’ ένα τροχαίο, ο Κάλαχαν τραυματίζεται στη σπονδυλική στήλη και μένει παράλυτος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Κάλαχαν πάλεψε με τον αλκοολισμό του και τον νίκησε με τη βοήθεια του σπόνσορά του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της Σουηδέζας φυσιοθεραπεύτριάς του κι ανακάλυψε το χαμόγελο της ζωής. Τον υπέροχο, βαθύ κυνισμό του, εξέφραζε στα σκίτσα του, ιερόσυλα, αυτοσαρκαστικά, γεμάτα θρασύ χιούμορ και σκληρές αλήθειες.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 06/06 στις 22:00

Χωρίς Διέξοδο (2016) σε σκηνοθεσία Έραν Κρίβι

Ο Κέισι και η Τζούλιετ είναι δύο νεαροί Αμερικάνοι που ταξιδεύουν με ένα σακίδιο για να γνωρίσουν την Ευρώπη. Όταν η Τζούλιετ ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια ο Κέισι αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του. Η επιχείρηση του όμως βγαίνει εκτός σχεδίου και ο Κέισι τώρα θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσει στην Τζούλιετ πριν την γερμανική μαφία.

*ALPHA, Δευτέρα 06/06 στις 22:40

The Hunger Games: Επανάσταση Mέρος 2 (2015) σε σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Το δεύτερο μέρος της Επανάστασης, και το τελευταίο της τετραλογίας των Αγώνων Πείνας. Η Περιοχή 13 επαναστατεί εναντίον της απολυταρχικής Κάπιτολ. Το σύμβολο πια της Επανάστασης, η Κάτνις, μαζί με τους πιστούς της φίλους Πίτα, Γκέιλ και Φίνικ, αναλαμβάνουν να απελευθερώσουν τους κατοίκους της έκπτωτης Πάνεμ και να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Σνόου.

*ALPHA, Δευτέρα 06/06 στις 00:50

Transporter 3 (2008) σε σκηνοθεσία Ολιβιέρ Μεγκατόν

Ο Φρανκ Μάρτιν βάζει τα γάντια οδήγησης για να παραδώσει την Βαλεντίνα, την κόρη ενός κυβερνητικού αξιωματούχου της Ουκρανίαςπου είχε απαχθεί, από τη Μασσαλία στην Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα. Κατά τη διαδρομή, πρέπει να αντιμετωπίσει τους κακοποιούς που θέλουν να εμποδίσουν την ασφαλή παράδοση της Βαλεντίνα και να μην αφήσει τα προσωπικά του συναισθήματα να παρεμποδίσουν τον επικίνδυνο στόχο του.

*Open Beyond, Δευτέρα 06/06 στις 21:00

Η Εσχάτη Των Ποινών (2012) σε σκηνοθεσία Κιόνι Ουάξμαν

Δύο πρώην πράκτορες μυστικών υπηρεσιών αναλαμβάνουν την αποστολή να επιβλέψουν την άφιξη στη φυλακή δύο αινιγματικών γυναικών. Όταν όμως σε απόλυτο συγχρονισμό με την άφιξή τους, μια ομάδα μισθοφόρων κάνει επιδρομή στη φυλακή, τότε συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη αποστολή…

*Open Beyond, Δευτέρα 06/06 στις 23:15

In Bruges (2008) σε σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα

Μετά την τελευταία τους δουλειά στο Λονδίνο, δύο επαγγελματίες δολοφόνοι καταφεύγουν στη βελγική Μπριζ περιμένοντας οδηγίες. Περιφέρονται στην πόλη σαν τουρίστες, μέχρι που το αφεντικό τους διατάζει τον βετεράνο Κέν να βγάλει από τη μέση τον νεότερο και επιπόλαιο Ρέι.

*TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Δευτέρα 06/06 στις 21:00

Μαθήματα Αυτοάμυνας (2019) σε σκηνοθεσία Ράιλι Στέαρνς

Ο Casey ένας μοναχικός, 35άρης με δυσκολία κοινωνικοποίησης και φόβο προς τον κόσμο, ζει μόνος με το σκύλο του. Ένα βράδυ δέχεται επίθεση από ομάδα ατόμων οι οποίοι τον ξυλοκοπούν βάναυσα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Επιστρέφοντας σπίτι του, αποφασίζει πως θέλει να αλλάξει τη στάση του απέναντι στα πράγματα, μαθαίνοντας να αμύνεται. Γράφεται στην τοπική λέσχη dojo στην οποία γνωρίζει μια μυστηριώδη προσωπικότητα, τον δάσκαλό του, Sensei.

*TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Δευτέρα 06/06 στις 23:00

Ο Θάνατος Σου Πάει Πολύ (1992) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζιμέκις

Η Μάντλιν Άστον, είναι μια σταρ που έχει έμμονη ιδέα με το χρόνο που περνάει και τα γηρατειά. Όταν, όμως, κατακτά τον Έρνεστ, διάσημο πλαστικό χειρούργο και σύζυγο της Χέλεν Σαρπ, πρώην καλύτερης φίλης της, η τελευταία ορκίζεται εκδίκηση. Έτσι, αποφασίζει να μείνει νέα για πάντα, αποκτώντας το ελιξίριο της νεότητας.

*STAR, Δευτέρα 06/06 στις 01:30

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα