Life

CINE THURSDAY: 9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Parallaxi
cine-thursday-9-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-892645
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Το πορτραίτο μιας γυναίκας που φλέγεται (2019) σε σκηνοθεσία Σελίν Σιαμά

Μία κοντέσα προσλαμβάνει την Μαριάν, νεαρή ταλαντούχα ζωγράφο, για να φιλοτεχνήσει το πορτραίτο της μοναχοκόρης της, Ελοΐζ. Η παράδοση του 18ου αιώνα θέλει κάθε νεαρή ντεμπιτάντ, που οι γονείς της την υπόσχονται σε γάμο σε κάποιον κληρονόμο της τάξης τους, να του προσφέρει πρώτα το πορτραίτο της. Η Ελοΐζ αρνείται να παντρευτεί και η Μαριάν θα πρέπει να την ζωγραφίσει χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Καθημερινά την παρατηρεί διακριτικά, ώστε να την ζωγραφίσει μυστικά. Μια ταινία δυνατή, ευφυής και καλογραμμένη από ταλαντούχα γυναίκα σκηνοθέτη, με υπέροχες γυναίκες ηρωΐδες και πραγματικό γυναικείο βλέμμα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/3 στις 22:15

Μάννα εξ ουρανού (2018) σε σκηνοθεσία Giovanni Bedeschi

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η Λίλι κι ο Ανίμπαλε βρίσκουν ένα μωρό στα σκουπίδια και οι δύο άστεγοι προσπαθούν να πάνε το μωρό στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με ένα συγκλονιστικό γεγονός. Κανείς από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες δεν βλέπει το παιδί. Φαίνεται πως το παιδί είναι αόρατο για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι δυο άστεγοι γίνονται ξαφνικά οι γονείς ενός πολύ ξεχωριστού παιδιού. Στην αποθήκη του σταθμού όπου αποφασίζουν να μεγαλώσουν το παιδί, δημιουργείται μια μικρή κοινότητα: μια οικογένεια που αποτελείται από άστεγους κάθε είδους.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 10/3 στις 00:00

Πάση θυσία (2016) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μακένζι

Ένας χωρισμένος πατέρας και ο πρώην κατάδικος αδερφός του επιχειρούν μια σειρά ληστειών τραπεζών για να διασώσουν τη χρεωμένη οικογενειακή τους φάρμα στο Δυτικό Τέξας, ενώ στα ίχνη τους βρίσκονται ένας βετεράνος σερίφης και ο ινδιάνος βοηθός του.

*OPEN, Πέμπτη 10/3 στις 21:00

Need for speed (2014) σε σκηνοθεσία Σκοτ Γουό

Έπειτα από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα που θα στοιχίσει τη ζωή του καλύτερού του φίλου, ο street racer Τόμπι Μάρσαλ θα βρεθεί άδικα στη φυλακή, ενώ η πρώην κοπέλα του θα καταλήξει στην αγκαλιά του βασικού υπεύθυνου και ανταγωνιστή του. Όταν ύστερα από δύο χρόνια ο Τόμπι αποφυλακίζεται, το μοναδικό πράγμα που έχει στο νου του είναι η εκδίκηση.

*OPEN, Πέμπτη 10/3 στις 03:00

Anaconda (1997) σε σκηνοθεσία Λιούις Λιόσα

Στα τροπικά “δάση της βροχής” στην Βραζιλία, σέβονται τους μύθους. Ο μύθος του Αμαζονίου είναι το μεγαλύτερο και φονικότερο φίδι στον κόσμο, το ΑΝΑΚΟΝΤΑ. ‘Ενα κινηματογραφικό συνεργείο εισέρχεται στον μυστηριώδη κόσμο του Αμαζονίου, για να γυρίσει ένα ντοκυμανταίρ για μια “αόρατη” φυλή Ινδιάνων που αντιστέκεται στον πολιτισμό. Στον δρόμο τους θα βρουν τον Σαρόν, έναν κυνηγό ο οποίος υπόσχεται να τους κατευθύνει προς τη φυλή, αν τον πάρουν μαζί. Στην πραγματικότητα, ο Σαρόν αναζητεί τον μυθικό ΑΝΑΚΟΝΤΑ και οδηγεί το συνεργείο προς μια περιπέτεια χωρίς γυρισμό. ‘Οσο πιο βαθιά μπαίνουν στην ζούγκλα του Αμαζονίου, τόσο λιγότερες γίνονται οι ελπίδες να μείνουν ζωντανοί….

*MEGA, Πέμπτη 10/3 στις 22:50

Δεν είσαι εσύ (2014) σε σκηνοθεσία Τζορζτ Γουλφ

Η Κέιτ είναι μια ευγενική, επιτυχημένη κλασική πιανίστα που μόλις διαγνώστηκε με ALS (κοινώς γνωστή ως νόσος του Lou Gehrig). Μαζί με τον σύζυγό της, αποφασίζει να προσλάβει μια φοιτήτρια, την Μπεκ, για να την φροντίζει. Η Μπεκ είναι μια γενναία φοιτήτρια και επίδοξη ροκ τραγουδίστρια που μετά βίας μπορεί να κρατήσει τον ατίθασο χαρακτήρα της σε κάθε πλευρά της ζωής της. Η Κέιτ θα εμπνεύσει την Μπεκ να βάλει τη ζωή της σε μια σειρά, ενώ και η ίδια η Μπεκ θα βοηθήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά την Κέιτ να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο.

*ALPHA, Πέμπτη 10/3 στις 01:45

Destroyer (2018) σε σκηνοθεσία Κάριν Κουσάμα

Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ, έλαβε μέρος σε μια μυστική αποστολή, με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει…

*STAR, Πέμπτη 10/3 στις 00:00

Brick Mansions (2014) σε σκηνοθεσία Καμίλ Ντελαμάρ

Στο επικίνδυνο, δυστοπικό Ντιτρόιτ, οι πιο ακραίοι κακοποιοί της πόλης έχουν μετατρέψει ένα εγκαταλελειμμένο συγκρότημα κατοικιών σε άντρο ανομίας. Το όνομα αυτού του ζοφερού και σκληρού τμήματος είναι «Brick Mansions». Ανίκανες να ελέγξουν την παραβατικότητα και την εξάπλωση της ανομίας στην περιοχή, οι Αρχές αποφασίζουν να υψώσουν έναν τοίχο, προκειμένου να προστατεύσουν τον υπόλοιπο οικισμό από τους βάρβαρους και ανηλεείς κατοίκους των Brick Mansions. Σ’ αυτό το απομονωμένο τμήμα της πόλης, μόνο οι ισχυροί μπορούν να επιβιώσουν.

*STAR, Πέμπτη 10/3 στις 02:30

The duff (2015) σε σκηνοθεσία Άρι Σαντέλ

Η Μπιάνκα είναι μια ευτυχισμένη τελειόφοιτη Λυκείου. Ο κόσμος της καταρρέει όταν ανακαλύπτει πως τα αγόρια της τάξης απλά τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για να προσεγγίσουν τις δημοφιλείς και κουκλάρες φίλες της. Όταν μάλιστα μαθαίνει πως η περίεργη ιδιότητα του «ερωτικού διαμεσολαβητή» συνοδεύεται και από ένα κακόγουστο παρατσούκλι, θυμώνει ακόμα περισσότερο! Με τη βοήθεια του γείτονά της Γουέσλεϊ, η Μπιάνκα αποφασίζει να τα αλλάξει όλα προκειμένου να κερδίσει την καρδιά του γοητευτικού Τόμπι. Όμως η Μάντισον, η πρώην αγαπημένη του Γουέσλεϊ, έχει άλλα σχέδια…

*STAR, Πέμπτη 10/3 στις 04:30

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα