Πολιτισμός

Cine Wednesday: 11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Ταινίες που θα συντροφεύσουν το βράδυ της Τετάρτης σου

Parallaxi
cine-wednesday-11-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-904673
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Η Ιστορία Του Hedi (2016) σε σκηνοθεσία Μοχάμεντ Μπεν Ατία

O Χέντι, ένας ήσυχος νεαρός άνδρας ακολουθεί ένα μονοπάτι ζωής προδιαγεγραμμένο. Ενώ στη χώρα του, την Τυνησία, τα πράγματα φαίνονται να αλλάζουν και να εξελίσσονται, ο ίδιος δεν περιμένει πολλά από το μέλλον του και αφήνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις που τον αφορούν σε άλλους. Καθώς η μητέρα του ετοιμάζει τον γάμο του, ο εργοδότης του τον στέλνει σε μια παραθαλάσσια πόλη προς αναζήτηση νέων πελατών. Σε ένα σταυροδρόμι, ο Χέντι ξεκινά να αποφεύγει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Σύντομα θα συναντήσει την εξωστρεφή και γεμάτη ζωντάνια Ριμ. Οι δυο τους ξεκινούν μια γεμάτη πάθος ερωτική σχέση. Οι προετοιμασίες για τον γάμο προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς πίσω στο σπίτι και ο Χέντι θα αναγκαστεί επιτέλους να πάρει ο ίδιος μια απόφαση για τον εαυτό του.

*ΕΡΤ2: Τετάρτη 29/06 στις 22:00

Chicago Boys (2015) σε σκηνοθεσία Καρόλα Φουέντες & Ραφαέλ Βαλντεαβελάνο

Οι χιλιάδες Χιλιανοί που κάνουν πορείες διαμαρτυρίας, απειλούν την πιο δυνατή οικονομία της Λατινικής Αμερικής, όπως παρατηρούν με έκπληξη οι δημιουργοί αυτής της οικονομικής επιτυχίας. Θυμούνται τον καιρό που ήταν φοιτητές του Μίλτον Φρίντμαν στο Σικάγο της δεκαετίας του ’50 και μέχρι πού έφτασαν για να εφαρμόσουν ακραίες οικονομικές ιδέες, στο ευνοϊκό για αυτούς περιβάλλον της δικτατορίας του Πινοτσέτ στη δεκαετία του ’70. Αδημοσίευτες εικόνες και νέες μαρτυρίες μας βοηθούν να καταλάβουμε την ιστορική διαδικασία που μεταμόρφωσε τον λαό της Χιλής και έκανε τη Χιλή τη χώρα που είναι σήμερα. Επιτυχημένη, αλλά όχι ευτυχισμένη.

*ΕΡΤ3: Τετάρτη 29/06 στις 00:00

Οι Αόρατοι (2007) σε σκηνοθεσία Μαριάνο Μπαρόζο, Ιζαμπέλ Κοϊσέτ, Χαβιέ Κορκουέρα, Φερνάντο Λεόν & Βιμ Βέντερς

Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» της Ισπανίας, ο Χαβιέ Μπαρδέμ συγκέντρωσε πέντε σκηνοθέτες, με σκοπό να καταγράψουν τις ιστορίες των «Αόρατων», των ανθρώπων εκείνων που προτιμούμε να μην βλέπουμε, αλλά που τελικά εμφανίζονται πάντα μέσα στους φόβους και τις ανησυχίες μας, διότι ποτέ δεν παύουν να υπάρχουν. Είναι τα θύματα των αιματηρών συγκρούσεων και των επιδημιών του πλανήτη, όμως είναι κι εκείνοι οι άνθρωποι που επιλέγουν να μην αποστρέψουν το βλέμμα.

*ΒΟΥΛΗ TV: Τετάρτη 29/06 στις 00:00

Σκοτεινά Νερά (2019) σε σκηνοθεσία Τοντ Χέινς

Ο Ρομπ είναι μεγαλοδικηγόρος, με ειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος και εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Η καριέρα του βρίσκεται στην καλύτερη φάση της όταν δύο αγρότες έρχονται σε επαφή μαζί του και ισχυρίζονται ότι ένα παράρτημα της εταιρίας DuPont αποβάλλει τοξικά απόβλητα στον τοπικό ποταμό, με αποτέλεσμα την καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων και τον θάνατο εκατοντάδων ζώων. Με σκοπό να τους βοηθήσει και να ανακαλύψει την αλήθεια, ο Ρομπ συντάσσει μια επιστολή διαμαρτυρίας, που σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεκαπενταετούς διαμάχης, που θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την υγεία του και τις οικογενειακές του σχέσεις.

*STAR: Τετάρτη 29/06 στις 21:00

Οι Τελευταίοι Ιππότες (2015) σε σκηνοθεσία Καζουάκι Κιρίγια

Ένας άρχοντας ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε ένα διεφθαρμένο βασιλιά. Ο άρχοντας τελικά θα καταδικασθεί άδικα σε θάνατο και μάλιστα από το χέρι του Ρέιντεν, του πιστού διοικητή των ιπποτών του. O Ρέιντεν και οι άντρες του γνωρίζουν την ταπείνωση καθώς τους αφαιρούνται όλα τα προνόμια και τα αξιώματα ενώ εξορίζονται από τη γη τους. Το τάγμα των ιπποτών δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει την εκδίκηση και καταστρώνει ένα παράτολμο σχέδιο.

*STAR: Τετάρτη 29/06 στις 23:45

Body Of Deceit (2017) σε σκηνοθεσία Αλεσάντρο Καπόνε

Η Άλις είναι επιτυχημένη συγγραφέας. Ένα χρόνο πριν είχε ένα τρομερό τροχαίο ατύχημα στη Μάλτα, όπου έμενε με τον σύζυγό της Μαξ στην οικογενειακή του βίλα και ήταν σε κώμα για δύο εβδομάδες. Όταν ξύπνησε είχε χάσει μέρος της μνήμης της και δεν θυμάται το ατύχημα και την παραμονή της στη Μάλτα. Από τότε η Άλις παλεύει με την κατάθλιψη και τους εφιάλτες. Ο Μαξ, ο οποίος είναι και ο ατζέντης της, την πείθει να επιστρέψει στη Μάλτα, ελπίζοντας ότι κάτι θα βρει τον εαυτό της , ώστε να μπορέσει να αρχίσει να εργάζεται ξανά και να τηρήσει την τελευταία προθεσμία παράδοσης του νέου της βιβλίου, που της έχει δώσει ο εκδότης. Στην όμορφη μαλτέζικη βίλα, που περιβάλλεται από λεμονιές, τους καλωσορίζει μια εκπληκτική μεσογειακή κοπέλα, η νέα οικονόμος, η Σάρα. Οι δύο γυναίκες δημιουργούν αμέσως μια δυνατή σχέση. Δύο διαφορετικές γυναίκες, η μία αισθησιακή και σίγουρη για τον εαυτό της, η άλλη μυστηριώδης και ανασφαλής. Στο μεταξύ, ένας άλλος άγνωστος, ο ντετέκτιβ Καστεγιάνο κατασκοπεύει τη βίλα και τη Σάρα, μιλάει με την Άλις και ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος της τελευταίας. Υπάρχει διαφορετική εκδοχή της αλήθειας; Όλα πρόκειται να έρθουν στην επιφάνεια.

*STAR: Τετάρτη 29/06 στις 04:15

Daylight (1996) σε σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Μετά από μια μεγάλη έκρηξη φράζει ένα τούνελ που συνδέει το Μανχάτταν με το Νιού Τζέρσι. Υπό την πίεση του ποταμού που περνάει από πάνω του αρχίσει σιγά σιγά να υποχωρεί, ενώ παράλληλα ένας άντρας, πρώην μέλος μιας ειδικής ιατρικής ομάδας για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει τους επιζήσαντες.

*ALPHA: Τετάρτη 29/06 στις 22:40

12 Πίθηκοι (1995) σε σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ

Το 2035 οι άνθρωποι ζουν κάτω από τη γη και σε σπηλιές, μετά την εξάπλωση ενός φονικό ιού που αποδεκάτισε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι επιστήμονες αποφασίζουν, με την βοήθεια μιας χρονομηχανής, να στείλουν έναν κατάδικο στον 1996, όταν αρχικά εξαπλώθηκε ο ιός, ώστε να βρει τα αίτια της διάδοσής του.

*ALPHA: Τετάρτη 29/06 στη 01:00

Σε Ρηχά Νερά (2016) σε σκηνοθεσία Τζομ Κολέ Σερά

Η Αμερικανίδα Νάνσι σπουδάζει ιατρική και είναι παθιασμένη με το σερφ, όπως και η μητέρα της, την οποία έχασε πρόσφατα. Στην προσπάθεια της να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της, η Νάνσι αποφασίζει να ταξιδέψει στο Μεξικό για να ανακαλύψει μια μυστική παραλία, στην οποία η μαμά της έκανε σερφ και την ανέφερε συχνά στις συζητήσεις τους. Πράγματι, τα καταφέρνει και παρότι γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι να κάνει σερφ μόνη της, απολαμβάνει ενθουσιασμένη αυτή την μοναδική εμπειρία. Μέχρι που δέχεται επίθεση από έναν λευκό καρχαρία και καταλήγει σοβαρά τραυματισμένη και εγκλωβισμένη σε έναν ύφαλο, μόλις 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει εκεί. Στην προσπάθεια της να επιβιώσει, η Νάνσι καταφέρνει να υπερνικήσει τους φόβους της και να ανακαλύψει πόσο δυνατή και εφευρετική είναι.

*MEGA: Τετάρτη 29/06 στις 23:20

Η Σιδηρά Κοιλάδα (2018) σε σκηνοθεσία Τάι Ρόμπερτς

Η επική ιστορία του Τζιμ Μακ Νίλι, ενός τυχοδιώκτης που το 1939 κατάφερε να εξελιχθεί στην άγρια ερημιά του Τέξας από απλός εργάτης σε μεγάλος πετρελαιοπαραγωγός.

*OPEN BEYOND: Τετάρτη 29/06 στις 21:00

Σκοτεινό Ποτάμι (2003) σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Τρεις παιδικοί φίλοι, ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, συναντιούνται μετά από 25 χρόνια με αφορμή ένα φρικτό έγκλημα με θύμα την κόρη του Τζίμι. Ο Σον είναι ο αστυνομικός που επιτηρούσε την περιοχή όπου έγινε η δολοφονία και προσπαθεί να βγάλει άκρη μέσω της νόμιμης οδού αλλά ο Τζίμι, πρώην κατάδικος, θέλει απελπισμένα να πάρει το νόμο στα χέρια του. Ανάμεσα στους δύο φίλους βρίσκεται ο Ντέιβ, ο οποίος κρύβει το δικό του μυστικό.

*OPEN BEYOND: Τετάρτη 29/06 στις 23:30

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα