Πολιτισμός

Cine Wednesday: 8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Parallaxi
cine-wednesday-8-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-907866
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Μαργκερίτ Ντυράς: Η Oδύνη (2017) σε σκηνοθεσία του Εμανουέλ Φινκιέλ

Τους τελευταίους μήνες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η νεαρή συγγραφέας Μαργκερίτ Ντιράς, μέλος της αντίστασης, αναζητά τα ίχνη του συζύγου της Ρομπέρ Αντέλμ, τον οποίο έχουν συλλάβει οι Γερμανοί.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 08/06 στις 22.00

Bad Boys For Life (2020) σε σκηνοθεσία Αμπίντ Ελ Αρμπί

Δεκαεπτά χρόνια μετά το «Bad Boys II», τα «Κακά Παιδιά» επιστρέφουν. Οι αχώριστοι ντετέκτιβ Μάικ Λόουρι και Μάρκους Μπαρνέτ ενώνονται ξανά απέναντι σε έναν κοινό κίνδυνο. Πάνω που ο Μάρκους αρχίζει να αποσύρεται από την ενεργό δράση και να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του, εμφανίζεται μια θανάσιμη απειλή στη ζωή του Μάικ. Πρόκειται για έναν αδίστακτο μαφιόζο, που έχει ορκιστεί εκδίκηση για τον θάνατο του αδερφού του από το δίδυμο των ντετέκτιβ και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της μητέρας του για την ολοκλήρωση του σχεδίου του. Η άκρως επικίνδυνη καινούρια αποστολή είναι υπόθεση των «Κακών Παιδιών».

*MEGA, Τετάρτη 08/06 στις 23.20

The Gunman (2015) σε σκηνοθεσία Πιερ Μορέλ

Ένας απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του, αφού προηγουμένως ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη, και διασχίσει την Ευρώπη για να καθαρίσει το όνομα του. O διαπεραστικός ήχος της σφαίρας ακούγεται μέσα από την κάννη. Φύλακες ασφαλείας βγαίνουν οπλισμένοι από τα οχήματα τους. Σε ένα κοντινό ξενοδοχείο, ένας άντρας αφήνει το όπλο του και φεύγει από το δωμάτιο. Σύντομα τα δελτία ειδήσεων κατακλύζονται με την είδηση της δολοφονίας του Υπουργού Ενέργειας- είναι η αρχή του εμφύλιου και της γενοκτονίας. Ο Τζιμ Τεριέ βοηθάει τους κατοίκους ενός αφρικανικού χωριού να έχουν πόσιμο καθαρό νερό. Ενώ σκάβει ένα πηγάδι, τρεις οπλισμένοι άντρες τον αναζητούν στο χωριό- είναι εκεί για να τον σκοτώσουν. Ταξιδεύει πρώτα στο Λονδίνο για να συναντήσει τον παλιό του φίλο Στάνλεϋ, και μαζί να ανακαλύψουν ποιοι τον επικήρυξαν. Όλα καταλήγουν στο παρελθόν του. Πριν 8 χρόνια, ο Τεριέ και οι συνεργάτες του είχαν πληρωθεί για να εκτελέσουν τον Υπουργό Ενέργειας του Κονγκό. Ως ο άνθρωπος που πάτησε τη σκάνδαλη, αναγκάστηκε ν’ αφήσει τη χώρα αμέσως. Επόμενη στάση Βαρκελώνη, για να αναζητήσει τον ίδιο τον άνθρωπο που τον προσέλαβε, αλλά και για να συναντήσει τυχαία τον έρωτα της ζωής του που αναγκάστηκε ν’ αφήσει πίσω.

*ALPHA, Τετάρτη 08/06 στις 22.40

Phone Booth (2002) σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ, με ταλέντο στο ψέμα, ο Στιούαρτ, καλεί από έναν τηλεφωνικό θάλαμο την ερωμένη του. Μόλις τελειώσει η κλήση του, το τηλέφωνο θα χτυπήσει και στην άλλη άκρη της γραμμής θα είναι ακούσει έναν άγνωστο που μόλις σκότωσε έναν περαστικό. Ο Στου παγιδεύεται μέσα στον θάλαμο, αφού ο δολοφόνος τον παρακολουθεί και τον σημαδεύει με μια καραμπίνα, ενώ από την άλλη τον έχει περικυκλώσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης, αφού θεωρούν πως εκείνος είναι ο δολοφόνος που διέπραξε το έγκλημα.

*ALPHA, Τετάρτη 08/06 στις 01.00

Ο Κυρίαρχος Του Παιχνιδιού 2 (2006) σε σκηνοθεσία Άισακ Φλόρεντιν

Ο Τζορτζ Τσάμπερς στο παρελθόν συμμετείχε σε αγώνες πυγμαχίας για τα λεφτά αλλά και τη δόξα. Αδιαφιλονίκητος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών, ο Τσάμπερς θεωρούνταν από πολλούς ως ο σπουδαιότερος πυγμάχος, που είχε πατήσει ποτέ σε ρινγκ. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και ο πρώην πυγμάχος καταλήγει άδικα κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών, μετά από μια παγίδα που του στήνουν, στις χειρότερες φυλακές της Ρωσίας. Εκεί, αναγκάζεται να παλεύει σε αγώνες στοιχημάτων ενάντια στους συγκρατούμενούς του, με ανύπαρκτους κανόνες και έπαθλο την ίδια τη ζωή του.

*STAR, Τετάρτη 08/06 στις 23.45

Βλέπω Το Θάνατό Σου (2000) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γουόνγκ

Ο Άλεξ Μπράουνινγκ έχει την περίεργη διαίσθηση πως το αεροπλάνο, με το οποίο πρόκειται να ταξιδέψει ο ίδιος και οι συμμαθητές του στη Γαλλία, πρόκειται να πέσει. Αφού τελικά ο Άλεξ και μερικοί άλλοι επιβάτες ζητούν να μην ταξιδέψουν με τη συγκεκριμένη πτήση, η διαίσθησή του βγαίνει αληθινή καθώς την επόμενη στιγμή το αεροπλάνο εκρήγνυται, κατά τη διάρκεια της απογείωσης. Και ενώ το FBI είναι πεπεισμένο ότι ο Άλεξ είναι μπλεγμένος σε κάποιο σκοτεινό παιχνίδι, οι ταξιδιώτες, που δεν επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, πεθαίνουν ένας – ένας, υπό τρομακτικές συνθήκες.

*STAR, Τετάρτη 08/06 στις 02.00

Girl In Progress (2012) σε σκηνοθεσία Πατρίσια Ρίγκεν

Η Γκρέις, μια ανύπαντρη μητέρα, που η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα στη δουλειά, τους λογαριασμούς και τη σχέση της με έναν παντρεμένο γιατρό που του φροντίζει το γραφείο, αναγκάζεται να δώσει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στην έφηβη κόρη της, που προσπαθεί να ενηλικιωθεί πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε κανείς…

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 08/06 στις 21.00

Ο Άνθρωπος Από Τη Μασσαλία (2014) σε σκηνοθεσία Σεντρίκ Χιμένεζ

Στη Μασσαλία της δεκαετίας του 70, ο Πιερ Μισέλ, ένας δικαστικός που επί χρόνια προσπαθεί να εξαρθρώσει το πιο εκτεταμένο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών της χώρας, βρίσκεται σύντομα αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο βαρόνο του υποκόσμου… Υποψήφια για αρκετά κινηματογραφικά βραβεία και με τον ακαταμάχητο Ζαν Ντιζαρντέν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μια ταινία εκπληκτικής δράσης που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα.

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 08/06 στις 23.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα