Featured

Moon: Μία σουρεαλιστική ταινία μικρού μήκους για το τέλος του κόσμου

Ένας μοναχικός πελάτης εστιατορίου περιμένει το τέλος του κόσμου σε αυτή την σουρεαλιστική ταινία μικρού μήκους.

Parallaxi
moon-μία-σουρεαλιστική-ταινία-μικρού-μήκ-766756
Parallaxi

Ένας μοναχικός πελάτης εστιατορίου περιμένει το τέλος του κόσμου σε αυτή την σουρεαλιστική ταινία μικρού μήκους. Το “Moon” (Φεγγάρι) είναι μία σουρεαλιστική ταινία μικρού μήκους γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Luke Casey. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος βρετανός μουσικός, Brian Nasty το τραγούδι του μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί και ως soundtrack της ταινίας.

Με το φεγγάρι να καταστρέφεται το τέλος πλησιάζει… Ο ράπερ και παραγωγός που γεννήθηκε στο Λονδίνο πρωταγωνιστεί ως ένας μοναχικός επισκέπτης του εστιατορίου που συνεχίζει να τρώει και να πίνει ενώ περιμένει το τέλος του κόσμου.

Το “Moon” είναι μέρος μιας σειράς σουρεαλιστικών ταινιών μικρού μήκους που γύρισε ο Casey κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Υπήρχαν πολλές ειδήσεις και πληροφορίες που εμφανίζονταν στην οθόνη μου», λέει ο σκηνοθέτης. «Ήθελα το Moon να αντανακλά αυτή την αίσθηση άγχους που πολλοί άνθρωποι ένιωθαν, αλλά προσπάθησα να το μεταφέρω με έναν διασκεδαστικό και σουρεαλιστικό τρόπο»

Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που συνθέτουν αυτό το έργο με μία σουρεαλιστική αίσθηση. Είτε αναφερόμαστε σε ποτήρια κρασιού γεμάτα με φθορίζον υγρό, την κόκκινη λάμψη από την καταστροφή του κόσμου απ’ έξω ή τα δάκρυα με γκλίτερ του Brian Nasty.

Η συνεργασία μεταξύ του Casey και του Brian Nasty ξεκίνησε μετά από συνομιλίες μέσω Instagram όπου και οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν για την αγάπη τους για τον ιαπωνικό πολιτισμό. Γι ‘αυτό ορισμένοι θεατές μπορεί να παρακολουθήσουν αυτήν την ταινία και να θυμηθούν το φεγγάρι στο ιαπωνικό βιντεοπαιχνίδι The Legend of Zelda.

«Ο Μπράιαν μου έστειλε μήνυμα και μου άρεσε η αισθητική του και η μουσική του», λέει ο σκηνοθέτης. «Ανταλλάξαμε ιδέες για την ταινία και συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στο γύρισμα. Ο Μπράιαν προσέφερε πολλά στο έργο από άποψη ιδεών και λεπτομερειών. Έχουμε σχέδια να κάνουμε μια ταινία στην Ιαπωνία όταν ο κόσμος ανοίξει ξανά.»

Δείτε την ταινία μικρού μήκους:

Με πληροφορίες από nowness.com

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα