Διεθνή

10 τραυματίες από ισχυρές αναταράξεις σε πτήση Αθηνα- Φιλαδέλφεια

Μια περιπετειώδης πτήση από την Αθήνα στη Φιλαδέλφεια με τραυματίες.

Parallaxi
10-τραυματίες-από-ισχυρές-αναταράξεις-σ-220069
Parallaxi

Δέκα άτομα νοσηλεύτηκαν μετά από μια πτήση American Airlines από την Αθήνα, στην Ελλάδα, όταν στη διάρκεια της πτήσης παρουσίαστηκαν ισχυρές αναταράξεις λίγο πριν από την προσγείωση στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

εικόνα μέσα από το αεροπλάνο

Η πτήση 759, με Airbus A330-300, απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος χθες στις 11:39 π.μ. τοπική ώρα για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας. Το αεροσκάφος αντιμετώπισε τις αναταράξεις λίγο πριν την προσγείωση. Συνολικά  επέβαιναν 299 άτομα – 287 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος. Η πτήση προσγειώθηκε στη Φιλαδέλφεια στις 3:10 μ.μ.

Τρεις επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες

“Υπήρχε μόνο πολύ μικρή αναταραχή για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξαφνικά νοιώσαμε  ότι όλο το αεροπλάνο ήταν σε ελεύθερη πτώση”, δήλωσε ο κάτοικος της Νέας Υόρκης Alex Ehmke.

Οι επιβάτες λένε ότι η αναταραχή διήρκεσε περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Από τους τραυματίες, τρεις ήταν επιβάτες και επτά ήταν μέλη του πληρώματος.

Οι αξιωματούχοι της FAA λένε ότι το πλήρωμα πτήσης ανέφερε σοβαρές αναταράξεις ενώ πετούσε πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό

“Τριάντα λεπτά πριν.  Μας έδωσαν τα ποτά μας. Οι αεροσυνοδοί ήταν στις δύο τελευταίες σειρές, όταν είπαν «στερεώστε τις ζώνες ασφαλείας» και στη συνέχεια είπαν ότι οι  θα κατευθύνονταν στα καθίσματα και δεν είχαν  χρόνο να τα μαζέψουν. Το αεροπλάνο άρχισε να τρέμει, τότε πήρε μια μεγάλη πτώση. Τα μωρά κραύγαζαν, οι άνθρωποι μπροστά μας χτυπούσαν στο ταβάνι “, είπε ο Σμιθ επιβάτης του αεροπλάνου.

Η American Airlines δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση:

“Η πτήση 759 της American Airlines από την Αθήνα, την Ελλάδα προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας συνάντησε  σοβαρές αναταράξεις λίγο πριν προσγειωθεί με ασφάλεια στην Φιλαδέλφεια. Το σήμα της ζώνης ασφαλείας ήταν ενεργοποιημένο εκίνη τη στιγμή. Τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για αξιολόγηση. Φροντίζουμε τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματός μας αυτή τη στιγμή και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της ομάδας μας για την ασφαλή φύλαξη των επιβατών μας ».

“Υπήρχε μόνο πολύ μικρή αναταραχή για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξαφνικά ένιωθε ότι όλο το αεροπλάνο ήταν σε ελεύθερη πτώση”, δήλωσε ο κάτοικος της Νέας Υόρκης Alex Ehmke.

Οι επιβάτες λένε ότι η αναταραχή διήρκεσε περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αναφορά σε σχέση με σοβαρότητα της κατάστασης των τραυματισμών.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα