Top

31χρονος δωροδόκησε υπάλληλο για πιστοποιητικό “εικονικού” εμβολιασμού

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα.

Parallaxi
31χρονος-δωροδόκησε-υπάλληλο-για-πιστο-743224
Parallaxi

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας  Περιστερίου, αναζητείται 31χρονος άνδρας με δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας στη Νέα Μάκρη, καθώς προσέφερε 500 ευρώ σε νοσηλεύτρια στο Εμβολιαστικό κέντρο Περιστεριού ώστε να εμβολιαστεί εικονικά.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροδοκία υπαλλήλου και αναζητήθηκε στα πλαίσια του αυτόφωρου χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα ο οποίος αναμένεται να διατάξει διενέργεια προκαταρκτικής για να διαπιστωθεί εάν ο 31χρονος έχει κάνει την πρώτη δόση ή όχι.

Παπαευαγγέλου: Η  συχνότερη διασπορά  του ιού γίνεται μέσα από το σπίτι 

Σε δηλώσεις αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας προέβη η η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε πως η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση στη χώρα μας.

«Η αλλαγή της πολιτικής στον τρόπο διενέργειας τεστ, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των νέων κρουσμάτων. Από τις 90.000 φτάσαμε τις 350.000 τεστ στην αρχή της εβδομάδας, δηλαδή τετραπλασιάστηκαν» τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε την πιθανότητα να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού τόσο σε παιδιά όσο και σε εφήβους, λόγω της συχνή διενέργειας  τεστ στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων. «Τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους αφορούν σταθερά το 20-21% από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα. «Η ενδοοικογενειακή διασπορά αποτελεί το συχνότερο αίτιο μετάδοσης», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε η κ. Παπαευαγγέλου, η εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 60 ετών δεν αυξάνεται, ενώ εμβολιασμένοι έφηβοι και φοιτητές αυξάνονται σταθερά. 

Παράλληλα, η σταθερή αποκλιμάκωση του ΕΣΥ είναι γεγονός καθώς τόσο οι 2.172 ασθενείς  όσο και οι νέες εισαγωγές μειώνονται, με τον μέσο όρο των νέων εισαγωγών να έχει μειωθεί σε 207 εισαγωγές ανά μέρα.

ΕΟΔΥ: 42 θάνατοι – Πάνω από 2.300 κρούσματα – Μικρή πτώση στους διασωληνωμένους

Τσιόδρας: Σε ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα

Τουλάχιστον τρία-τέσσερα χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν μετά τη λήξη της πανδημίας για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της νόσου, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

Συνεχίζοντας, μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της πανδημίας, επισημαίνοντας πως πια ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε εσωτερικούς χώρους είναι 18 φορές μεγαλύτερος, τονίζοντας πως ο κορονοϊός -μέσα σ’ όλα- άλλαξε και τον τρόπο μετάδοσης άλλων αναπνευστικών ειδών.

Το γεγονός αυτό απαιτεί πρόσθετα μέτρα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ποιότητα του αέρα, με ειδικά φίλτρα, μελέτη για την απολύμανση των χώρων, αλλά και εξωτερικό αερισμό των χώρων, καθώς και χρήση μάσκας υψηλού κινδύνου.

Ο καθηγητής παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή, επιδημιολογικά βρισκόμαστε σε φάση σταθεροποίησης όμως ήδη σε υψηλά επίπεδα με 210 εισαγωγές την ημέρα, 220 νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ και πάνω από 2.000 ενεργές νοσηλείες.

«Το στέλεχος Δ, έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα να προκαλέσει βαριά νόσο. Ευτυχώς όμως, χρειάζονται πολλές περισσότερες μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος για να μειωθεί δραστικά η ανοσία που παρέχει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη προστασία στον ευάλωτο πληθυσμό, ταυτόχρονα όμως και με εμβολιασμό του περιγύρου τους.

Παρέπεμψε μάλιστα σε μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στο New England Journal of Medicine, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου με την 3η δόση.

Πηγή: Tovima.gr, In.gr, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δείτε επίσης:

Χάνεται το τρένο του τείχους ανοσίας – Ποιες ηλικίες έχουν το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμού

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα