Ελλάδα

4η δόση εμβολίου: Live η έκτακτη ενημέρωση

Από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Parallaxi
4η-δόση-εμβολίου-live-η-έκτακτη-ενημέρωση-922103
Parallaxi

Έκτακτη ενημέρωση μετά το αλαλούμ για την 4η δόση εμβολίου από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Μαρία Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι στις 3 Μαΐου η εθνική επιτροπή εμβολιασμών, είχε διατυπώσει τη σύσταση εμβολιασμού με 4η δόση στους 70 ετών και άνω και εκείνων που διαμένουν σε μονάδες ηλικιωμένων, αλλά και σε άνω των 60 ετών, ιδιαίτερα εκείνων με υποκείμενα νοσήματα.

Η 4η δόση χορηγείται μετά από 4 μήνες μετά τον εμβολιασμό ή τη νόσηση.

Πλέον, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας και της ανοσοδιαφυγής του ιού αλλά και των νέων παραλλαγών της Όμικρον και της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων παρατηρούμε διεθνώς έναν αυξημένο αριθμό μολύνσεων οι οποίες ευτυχώς λόγω κυρίως του εμβολιασμού οδηγούν σε μικρότερο αριθμό νοσηλειών. Για τον λόγο αυτό η επιτροπή επανήλθε στην σύστασή της που είναι αμετάβλητη., σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου.

Αναφορικά με την 4η δόση για τον γενικό πληθυσμό, τα δεδομένα για το πρόσθετο όφελος για τους κάτω των 60 ετών είναι περιορισμένα, σημείωσε. Η επιτροπή επανέλαβε τη σύσταση για εμβολιασμό με 4η δόση σε ηλικίες 30 – 59 ετών.

Δηλαδή, συνεκτιμώντας την ασφάλεια των εμβολίων, συνιστά να παρέχεται η δυνατότητα 4ης δόσης εξατομικευμένα αν το επιλέξουν οι πολίτες, πάντα με σύμφωνη ιατρική γνώμη. Ο κύριος λόγος του εμβολιασμού, τόνισε, είναι η προστασία από σοβαρή νόσηση.

Δείτε την ενημέρωση για την 4η δόση εμβολίου covid

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα