Featured

5 κορεάτικες ταινίες στο Netflix που πρέπει να ανακαλύψεις

Μετά την παράνοια του Squid Game.

Parallaxi
5-κορεάτικες-ταινίες-στο-netflix-που-πρέπει-ν-538286
Parallaxi

Μετά την παράνοια που προκλήθηκε από «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού», λογικό ήταν όλοι να αναζητήσουμε ταινίες και σειρές «διαμαντάκια» από την Κορέα για να παρακολουθήσουμε. Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε μερικές, που ίσως αξίζουν την προσοχή μας. Ιδού: 

#1 Η νύχτα των αναμνήσεων (2017) σε σκηνοθεσία Jang Hang-jun

Ο Jin-Seok μετακομίζει με τους γονείς του και τον μεγαλύτερο αδερφό του στο νέο τους σπίτι. Πάσχει από από μια ασθένεια αλλά με την κατάλληλη αγωγή μπορεί και ζει φυσιολογικά. Μια ημέρα βλέπει με τα ίδια του τα μάτια να απαγάγουν τον αδερφό του. Τον κρατούν όμηρο για 19 ημέρες και εκεί που οι ελπίδες τους χάνονται ο Yoo-Seok επιστρέφει. Είναι όμως εντελώς διαφορετικός από τον άνθρωπο που ήξεραν…

#2 Το Τηλέφωνο (2020) σε σκηνοθεσία Chung-Hyun Lee

Τις συνδέει ένα τηλέφωνο, το ίδιο σπίτι και 20 χρόνια διαφορά. Μια κατά συρροή δολοφόνος ρισκάρει το παρελθόν και τη ζωή μιας γυναίκας για ν’ αλλάξει τη δική της μοίρα.

#3 Μια Νύχτα στον Παράδεισο (2021) σε σκηνοθεσία Παρκ Χουν-τζουνγκ

Κρυμμένος στο νησί Τζέτζου μετά από μια βάναυση τραγωδία, ένας αδικημένος και επικηρυγμένος μαφιόζος σχετίζεται με μια γυναίκα που έχει τους δικούς της δαίμονες. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Μπιενάλε το 2020 και πρόκειται για ένα γκανγκστερικό δράμα.

#4 Μια Γλυκόπικρη Αγάπη (2021) σε σκηνοθεσία Λι Κάε-μπιέοκ

Αντιμέτωπο με αληθινές ευκαιρίες και δυσκολίες, ένα ζευγάρι βιώνει τα σκαμπανεβάσματα της προσπάθειάς του να κρατήσει ζωντανή μια σχέση από απόσταση.

#5 Το Κυνηγητό Ξεκινά (2020) σε σκηνοθεσία Γιουν Σουνγκ-χιουν

Από το φεστιβάλ του Βερολίνου το 2020, απευθείας στο Netflix, μια απολαυστική ταινία δράσης. Στη δυστοπική Νότια Κορέα, ο Jun Seok βγαίνει από τη φυλακή για μια προηγούμενη κλοπή στην οποία εκείνος και οι φίλοι του τα έκαναν θάλασσα. Το νόμισμα (το κορεάτικο γουον) έχει καταρρεύσει μαζικά, καθιστώντας την λεία της τελευταίας δουλειάς τους ουσιαστικά άχρηστη. Ο Jun Seok προτείνει μια τελευταία ληστεία στους φίλους του Jang Ho και Ki Hoon, προκειμένου το τρίο να ξεφύγει από την άθλια κατάστασή του. Στόχος τους είναι ένας παράνομος οίκος τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος αποθηκεύει μεγάλα ποσά δολαρίων ΗΠΑ. Το τρίο στρατολογεί τον Sang Soo, ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος εκεί.

Δείτε επίσης:

3 σειρές στο Netflix για να δεις μετά το Squid Game

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα