Top

ΑΧΕΠΑ : Με μόνο 2 άδεια κρεβάτια στη ΜΕΘ ξεκίνησε η εφημερία

 Δυστυχώς, όλοι οι χώροι στο νοσοκομείο έχουν επιστρατευθεί.

Parallaxi
αχεπα-με-μόνο-2-άδεια-κρεβάτια-στη-μεθ-ξ-209689
Parallaxi

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ξεκίνησε η εφημερία της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, αφού υπάρχουν μόνο δύο κενές κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια στιγμή από το πρωί η προσέλευση των ασθενών με κορονοϊό κινείται στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που ασκεί τεράστια πίεση στο νοσοκομείο, με τη διοίκηση και το προσωπικό να καλείται να αντιμετωπίσει τον σχεδόν… άλυτο γρίφο της εξεύρεσης κρεβατιών. Το μόνο παρήγορο είναι ότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται μεγάλη προσέλευση ασθενών με βαριά συμπτώματα, αφού η πλειοψηφία αυτών παρουσιάζει συμπτώματα ήπιας βαρύτητας.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης, τονίζοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει μονόδρομος η διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, αν και εφόσον υπάρχει σε κάποιο από αυτά άδειο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στη σημερινή εφημερία το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ να αναγκαστεί να επιστρατεύσει αναπνευστήρες, δηλαδή να νοσηλεύσει ασθενείς με κορονοϊό, που πρέπει να διασωληνωθούν, σε απλούς θαλάμους, αφού δε θα υπάρχει χώρος σε αυτούς της αρνητικής πίεσης.

«Η σημερινή εφημερία ξεκίνησε πολύ δύσκολα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο άδειες κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ δεν είναι μειωμένος ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο μας σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Θα έλεγα ότι σε μεγάλο βαθμό οι ασθενείς που προσέρχονται παρουσιάζουν συμπτώματα μέσης βαρύτητας, ωστόσο, θα πρέπει να νοσηλευθούν. Δυστυχώς, όλοι οι χώροι στο νοσοκομείο μας έχουν επιστρατευθεί. Δεν ξέρω πού θα μπορέσουμε να βρούμε κρεβάτια για τα βαριά περιστατικά και άρα ως μόνη λύση φαντάζουν οι διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία. Αν η πίεση γίνει πολύ μεγάλη, μπορεί ακόμα και σήμερα να αναγκαστούμε να επιστρατεύσουμε αναπνευστήρες, δηλαδή να νοσηλεύσουμε ασθενείς σε απλούς θαλάμους», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Σιούλης.

Διαχειρίσιμη η κατάσταση

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης υποστηρίζει ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, χωρίς να αποκλείει και αυτός το ενδεχόμενο, σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης το ΑΧΕΠΑ να καταφύγει σε διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα