Ελλάδα

ActionAid: Στόχος μία νέα θέση εργασίας και πώς να τον πετύχεις

Το Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη, προωθεί την απασχολησιμότητα και την ενεργό συμμετοχή των νέων στη ζωή της πόλης.

Parallaxi
actionaid-στόχος-μία-νέα-θέση-εργασίας-και-πώς-789812
Parallaxi

Απασχολησιμότητα

Αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την απασχολησιμότητα, το Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη συνομίλησε με νέες και νέους που συμμετείχαν, στο Πρόγραμμα Εργασιακής Ετοιμότητας (JobReadinessScheme). Μια πρωτοβουλία της ActionAid που προετοιμάζει τους νέους και τις νέες (από 18 έως 30 ετών) που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, για την αγορά εργασίας, ενισχύοντας τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και τις ικανότητες εύρεσης και διατήρησης θέσεων απασχόλησης.

Ο Αριστείδης Καρεμφύλλης, 26 ετών, απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υπάλληλος λογιστηρίου, ξεχωρίζει την καθοδήγηση για το σωστό στήσιμο του βιογραφικού και τη σημασία του e-portfolio ως τις καλύτερες στιγμές του προγράμματος. «Δύο τόσο σημαντικά στοιχεία για τη σωστή παρουσίαση του εργαζομένου, που κανείς δεν μας καθοδηγεί πώς να τα κάνουμε με τρόπο σωστό και αποτελεσματικό», δηλώνει. Αντιστοίχως, η διάθεση ανταλλαγής γνώσεων και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, είναι η στιγμή που κράτησε από το πρόγραμμα η Ελένη Χριστοδούλου, 28 ετών, απόφοιτη του ΑΠΘ και υπάλληλος υποδοχής/ενημέρωσης επισκεπτών σε πολιτιστικά φεστιβάλ.

«Όσο πιο σωστά εργάζεσαι στο να γνωρίσεις τον εαυτό σου και τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά, τόσο καλύτερα μπορείς να θέσεις τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σου», αναφέρει η Μαρία Γραμματικοπούλου, εργασιακή σύμβουλος του Κέντρου της ActionAid. «Οι νέοι και νέες που εισέρχονται τώρα στην αγορά εργασίας, χρειάζεται να κατανοήσουν ότι το αποτέλεσμα ποτέ δεν είναι άμεσο (θέλει τον χρόνο του), ότι χρειάζεται να ψάξουν με περισσότερους και πιο αντισυμβατικούς τρόπους και, τέλος, ότι είναι καλύτερο να ξεκινήσουμε από κάτω προς τα πάνω».

Το Πρόγραμμα Εργασιακής Ετοιμότητας πραγματοποιεί ημερίδες, ατομικές/ομαδικές συναντήσεις και εργαστήρια για πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, όπως Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες (ενδεικτικά: Διαφήμιση, Εκδόσεις, ΜΜΕ, Αρχιτεκτονική), Κοινωνικές Επιστήμες (ενδεικτικά: Κοινωνιολογία, Ψυχολογία, Πολιτικές Επιστήμες, Νομική, Οικονομικά κ.α.), Εξυπηρέτηση Πελατών, Λιανικό Εμπόριο και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Το Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη, προωθεί την απασχολησιμότητα και την ενεργό συμμετοχή των νέων στη ζωή της πόλης, μέσω της τέχνης και του εθελοντισμού. Στόχος είναι μέσα από τις δράσεις του να ενισχυθούν οι δεξιότητες των νέων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης τους, δημιουργώντας το πλαίσιο για να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε μία βιώσιμη πόλη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα