«Active citizens fund»: Χρηματοδοτούνται 22 έργα για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

Τα επιχορηγούμενα έργα πρόκειται να ωφελήσουν -μεταξύ άλλων- γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.

Parallaxi
active-citizens-fund-χρηματοδοτούνται-22-έργα-για-την-715613
Parallaxi
Πηγή: Unsplash

Σε έργα που προάγουν την ισότητα των φύλων, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών κατανέμεται νέα επιχορήγηση συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ του προγράμματος «Active citizens fund», που διαχειρίζονται το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του προγράμματος, θα υλοποιηθούν συνολικά 22 έργα από 41 φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τα οποία προκρίθηκαν μεταξύ των 163 αιτήσεων που υποβλήθηκαν, στο πλαίσιο των προσκλήσεων «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» και «Ανάπτυξη των δικτύων μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών».

Τα επιχορηγούμενα έργα πρόκειται να ωφελήσουν -μεταξύ άλλων- γυναίκες θύματα έμφυλης βίας, γυναίκες που έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, έφηβες θύματα έμφυλης διαδικτυακής βίας, μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, κρατούμενους σε σωφρονιστικά καταστήματα, πρόσφυγες και μετανάστες, χρόνιους ασθενείς, ομάδες μειονοτήτων, άστεγους, μακροχρόνια άνεργους, άτομα ΛΟΑΤΚΙ, άτομα με αναπηρίες και με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Αφορούν όμως και τις ίδιες τις οργανώσεις αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα χρηματοδοτείται η δημιουργία, η ενίσχυση και η βιωσιμότητα δικτύων συνεργασιών μεταξύ οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού επίκαιρα κοινωνικά προβλήματα.

Τα επιλεγμένα έργα πρόκειται να υλοποιηθούν σε όλη την ελληνική επικράτεια, από τα μεγάλα αστικά κέντρα, μέχρι τις νησιωτικές, αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Το πρόγραμμα «Active citizens fund», συνολικού ύψους δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της Κοινωνίας των Πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα