Αθλητισμός

«Αφεντικό» στο «Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ

Επικράτησε του Άρη με 1-0

Parallaxi
αφεντικό-στο-βικελίδης-ο-παοκ-750954
Parallaxi

Νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με γκολ του Σβαμπ στο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη με 1-0.

Απέναντι στον Άρη του 4-2-3-1, ο ΠΑΟΚ δεν άλλαξε τακτική και κινήθηκε εκ νέου με το αποτελεσματικό 3-4-3 που του έδωσε από νωρίς αυτό που έψαχνε: ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση του Δικεφάλου, ο Σφιντέρσκι έκανε διαγώνια κίνηση, πέρασε πανέξυπνη κάθετη πάσα για τον Σβαμπ που χρειάστηκε απλά να «τσιμπήσει» τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα. Σε μια φάση που βρίσκει υπόλογους Κουέστα και κυρίως Σάκιτς λόγω αιφνιδιασμού και αργής αντίδρασης.

Ο Άρης δεν πτοήθηκε, έδειξε αποθέματα να «κυνηγήσει» την ισοφάριση κυρίως μέσα από στατικές φάσεις αλλά η ομάδα του Άκη Μάντζιου στο μεσοδιάστημα του α΄μέρους που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν κατάφερε να λύσει το «γρίφο» στα μετόπισθεν του Δικεφάλου δεδομένου πως βρήκε απέναντί της ένα σύνολο που κρίθηκε εξαιρετικό στο αμυντικό τρανζίσιον και δεν επέτρεψε στους «κιτρινόμαυρους» να παραβιάσουν την εστία τους.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να βρεθούν με ένα ακόμη τέρμα στην πλάτη τους στο 44′ όταν ο Καντουρί «έφυγε» στην κόντρα, εκθέτοντας την άμυνα του Άρη αλλά στην προσπάθειά του να… κρεμάσει τον αντίπαλο πορτιέρε, βιάστηκε να κάνει κίνηση και ο Κουέστα πρόλαβε να αλλάξει την πορεία της μπάλας με τα ακροδάχτυλά του. Με το γκολ του Σβαμπ να χωρίζει τις δύο ομάδες, ‘Αρης και ΠΑΟΚ αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο πρώτος λόγος μεταφέρθηκε στους πάγκους των δύο ομάδων και κυρίως στον Άκη Μάντζιο, ο οποίος έψαξε τη δημιουργία στο παιχνίδι του Άρη με την είσοδο των Ματίγια – Γκάμα, την ώρα που ο Πάμπλο Γκαρσία έμοιαζε ικανοποιημένος από τη διαχείριση των παικτών του, επεμβαίνοντας μετά το 70′ με διπλή αλλαγή στο σχηματισμό, θέλοντας να «θωρακίσει» μεσοαμυντικά την ομάδα του.

Ο Άρης, όμως, είδε και το δεύτερο 45λεπτο σαν σε επανάληψη καθώς παρά την κατοχή της μπάλας, την καλή κυκλοφορία και την πίεση ψηλά, έμεινε με τις εντυπώσεις και ο ΠΑΟΚ με την ουσία. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν άψογα τους χώρους και ήταν εκείνοι που κατέγραψαν κλασικές ευκαιρίες στο ματς όπως αυτή στο 66′ με υπογραφή Αντρίγια Ζίβκοβιτς που «ανάγκασε» τον Κουέστα να… οριζοντιωθεί για να κρατήσει όρθια την ομάδα του.

Στο 86’ η αποβολή του Ουάρντα και το αριθμητικό μειονέκτημα του ΠΑΟΚ, θεωρητικά θα μπορούσε να δώσει άλλον αέρα στους γηπεδούχους που βρήκαν εκ νέου το κίνητρο για να μπουν στο παιχνίδι αλλά υπολόγισαν χωρίς τον Πασχαλάκη που κατέγραψε στις καθυστερήσεις σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μπερτόγλιο μέσα από την περιοχή, με το γκολ του Σβαμπ να κρίνει εν τέλει την αναμέτρηση και να δίνει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους «ασπρόμαυρους» και ένα διπλό που τον φέρνει στη δεύτερη θέση μαζί με τον Άρη.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα