Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά-Τσιόδρα για δομές υγείας: Οι υπεύθυνοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά

Το μήνυμα που έστειλαν σήμερα.

Parallaxi
αυστηρό-μήνυμα-χαρδαλιά-τσιόδρα-για-δ-582451
Parallaxi

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως την Τετάρτη βρέθηκε ένα κρούσμα σε δομή υγείας -άτομο που μάλιστα και κατέληξε.

Ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή» και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.

«Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους. Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στην δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους. Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε άλλη δομή υγείας στα Δυτικά προάστια και με βάση τα δείγματα είχαμε 28 κρούσματα, 13 σε τροφίμους του κέντρου, 11 σε εργαζόμενους και 4 κρούσματα βάση των οποίων σήμανε συναγερμός. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα. Έχουμε άλλα 45 δείγματα να πάρουμε και όλες οι απαραίτητες κινήσεις είναι σε εξέλιξη. Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά και ποινικά. Εκπτώσεις στην άσκηση καθηκοντων όσων διαχειρίζονται την ανθρώπινη ζωή δεν επιτρέπονται», συνέχισε.

Διαπίστωσε ότι η νόσος, βεβαίως, και βρίσκεται σε υποχώρηση στην Ελλάδα, όπως λένε και οι ειδικοί, αλλά δεν εξαλείφθηκε.

«Δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο, πετύχαμε μικρές νίκες, κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, θωρακίσαμε το σύστημα υγείας μας και σήμερα έχουμε μια μεγάλη εμπειρία πλέον πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε αυστηρό μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Στεναχωριέμαι να λέω πως τυχόν απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας, οδηγούν σε αναζωπυρώσεις” και πρόσθεσε πως εάν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε.

“Σε δύο χώρους που δεν υπήρχε η ανάλογη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε, από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό”, τόνισε αναφερόμενος στα πρόσφατα νέα κρούσματα σε μονάδες υγείας.

“Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε, να χάνουμε την επαγρύπνηση μας και να δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες μετάδοσης”, συνέχισε επισημαίνοντας πως η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικοι για τους πολλούς που προσέχουν.

Ο κος Τσιόδρας, επανέλαβε την ανάγκη επαγρύπνησης της κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη φάση που η επιδημία δείχνει να υποχωρεί στην χώρα μας ενώ διευκρίνισε πως σήμερα τοποθετήθηκε και η επιτροπή αναφορικά με την χρήση υφασμάτινων μασκών σε δημόσιους χώρους, ως μέτρο αυτοπροστασίας για τον νέο κορωνοιό στη φάση της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των μέτρων. (Πηγή: CNN, SKAI)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα