Top

Αυτούς τους αναγνωρίζετε; Είναι οι άνθρωποι που διδάσκουν στα παιδιά μας

Καθηγητές ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ παίρνουν ξεκάθαρα θέση: Η αστυνομία δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμια.

Parallaxi
αυτούς-τους-αναγνωρίζετε-είναι-οι-άνθ-727503
Parallaxi

Καθηγητές πανεπιστημίου του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ παίρνουν ξεκάθαρα θέση: η αστυνομία δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα τοποθετούνται για τα προχθεσινά επεισόδια και την βία των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους φοιτητές.

Όλο αυτό το διάστημα εξέφρασαν γνώμη πάρα πολλοί για το ζήτημα της αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια. Διαβάστε και δείτε στο βίντεο της Parallaxi τι δηλώνουν οι πλέον αρμόδιοι: οι άνθρωποι που διδάσκουν στα νέα παιδιά.

Η καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ, Ιωαννίδου Αλεξάνδρα ανέφερε:

«Διαμαρτυρόμαστε για τις σκηνές που έλαβαν χώρα προχτές στο Πανεπιστήμιο. Θεωρούμε απαράδεκτο νέα παιδιά να σέρνονται κατά αυτόν τον τρόπο και να ξυλοκοπούνται για μία διαμαρτυρία καθόλα νόμιμη. Είναι νόμιμο να διαμαρτύρεσαι για έναν άθλιο νόμο όπως αυτός για τα Πανεπιστήμια. Θα μας βρουν αντίθετους. Είμαστε αγανακτισμένοι και είμαστε κοντά στα παιδιά. Ο κόσμος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι τα παιδιά του θα διώκονται όταν λένε την άποψη τους. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε τι πράγματα θυμίζουν αυτές οι πρακτικές. Να γεμίζεις το 2021 το προαύλιο ενός Πανεπιστημίου με ΜΑΤ που επιτίθενται κατ’αυτόν τρόπο στα παιδιά μας. Γιατί είναι και δικά μας παιδιά».

Από την πλευρά του ο κ. Χασιώτης, καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, σημείωσε:

«Βρίσκομαι εδώ μαζί με άλλους συναδέλφους, ως ένα ελάχιστο μέτρο συμπαράστασης στους φοιτητές και φοιτήτριες που δέχτηκαν την κρατική καταστολή αυτές τις ημέρες. Διαμαρτυρόμαστε και για το νόμο της κυβέρνησης, αλλά και για την επίθεση που έγινε μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του ΑΠΘ στην Εισαγγελία και τις αστυνομικές αρχές για την εκκένωση της συμβολικής κατάληψης της Πρυτανείας».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα