Επικαιρότητα

Σ. Αγγελούδης: Ο Ζέρβας, το μόνο που έχει κάνει είναι ασφαλτοστρώσεις

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε 10 -15 ημέρες θα παρουσιάσει την πρώτη ομάδα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

Φίλιππος Δεργιαδές
σ-αγγελούδης-ο-ζέρβας-το-μόνο-που-έχει-977031
Φίλιππος Δεργιαδές

«Η σημερινή διοίκηση του δήμου είναι ανεπαρκής, κάνει πολιτική  επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και προκηρύσσει μελέτες έργων. Το μόνο που έχει κάνει είναι ασφαλτοστρώσεις», τόνισε το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, υποσχόμενος μία δημοτική διοίκηση διεκδικητή, που θα παλέψει με το κεντρικό κράτος για τα προβλήματα της πόλης.

Σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους σε παραλιακό καφέ – μπαρ, τόνισε πως σε 10-15 ημέρες θα παρουσιάσει την πρώτη ομάδα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, της παράταξης του Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», λέγοντας πως ήδη έχει επιλέξει τους πρώτους 50 από τους 70 που ήδη, 8 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, έχουν δείξει ενδιαφέρον να ενταχθούν στον εκλογικό συνδυασμό.

«Δεν θα κάνω προσωπική αντιπαράθεση. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά, με ενδιαφέρει η πόλη», είπε και βαθμολόγησε την νυν διοίκηση χαμηλά ενώ για τις δημοσκοπήσεις είπε πως όποιος ασχολείται από τώρα «δεν ξέρει από εκλογές και δεν έχει επίγνωση τι ενδιαφέρει τον κόσμου».

Όπως είπε, η διοίκηση Ζέρβα δεν έχει να παρουσιάσει έργο σε κανένα τομέα περιγράφοντας με αρνητικό τρόπο τις επιδόσεις της διοίκησης του δήμου, στην καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, το πράσινο και τα έργα που απαιτούνται για τον δήμο.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει μελέτες και δεν υλοποιεί έργα. Το τεχνικό του πρόγραμμα είναι μόλις 50 εκατομμύρια, όταν του δήμου Σερρών είναι 100 εκατομμύρια. Ανύπαρκτη είναι και η πολιτική για το πράσινο, καθώς από τον συνολικό προϋπολογισμό του δήμου των 400 εκατομμυρίων ευρώ, μόλις το 1% αφορά το πράσινο», τόνισε και ανέφερε ότι ο Ζέρβας ανακοίνωσε ότι θα φυτέψει 3500 δένδρα, όταν άλλοι δήμοι φυτεύουν δεκάδες χιλιάδες δένδρα και ανέφερε πως στην πόλη αντιστοιχεί μόλις 1,5 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, όταν θα έπρεπε να υπάρχει πάνω από 7 τ.μ.

Μίλησε επίσης για την ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου, την αύξηση των παιδικών χαρών και των χώρων στάθμευσης, ενώ για το κυκλοφοριακό είπε πως λύσεις, άμεσες, είναι η καλύτερη αστυνόμευση και η εφαρμογή του συστήματος φορτοεκφόρτωσης που δεν τηρείται.

Κατηγόρησε επίσης την διοίκηση του δήμου για εγκατάλειψη της νέας παραλίας, λέγοντας πως “χρειάστηκαν 3,5 χρόνια να γίνει ο διαγωνισμός για την συντήρηση της” ενώ σχολίασε πως ο δήμος πανηγυρίζει για το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το παρουσιάζει ως δικό του, ενώ η μόνη του εμπλοκή είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Μάλιστα για να τονίζει την ανεπάρκεια της διοίκησης Ζέρβα, ιδίως στο θέμα της καθαριότητας, έφερε ως παράδειγμα τους δρόμους που «μοιράζεται» ο δήμος Θεσσαλονίκης με τους δήμους Νεάπολης – Συκεών και Καλαμαριάς. Όπως είπε από την «άλλη πλευρά» είναι καθαρά και τακτοποιημένα ενώ στο κομμάτι που ανήκει στο δήμο Θεσσαλονίκης, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Όπως είπε, η ζωή στην πόλη πλήττεται καθημερινά και σταδιακά έχει αναπτυχθεί ένας ιδιότυπος «μιθριδατισμός» από τους πολίτες, προκειμένου να αντέξουν τις ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής. «Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση και να ξεφύγει η πόλη από τη στασιμότητα», λέγοντας  ότι «εμείς θα πάμε παντού, θα μιλήσουμε με όλους», τονίζοντας παράλληλα, ότι τα προβλήματα της πόλης είναι διαχρονικά και πολιτικά διακομματικά.

«Απευθυνόμαστε προς όλους του πολίτες, από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι και την αριστερά, αλλά και στους δεξιούς και στους κεντρώους, όλοι μαζί με την Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη, να αλλάξουμε τα πράγματα», τόνισε και είπε πως μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου προτίθεται να επισκεφτεί όλες τις γειτονιές της πόλης.

«Θα πάω σπίτι – σπίτι, γειτονιά – γειτονιά» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα