Top

Αγία Σοφία: Έντονες αντιδράσεις από την ιταλική συντηρητική παράταξη

Αντέδρασε σε υψηλούς τόνους στην απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης και του Τούρκου προέδρου.

Parallaxi
αγία-σοφία-έντονες-αντιδράσεις-από-τη-445320
Parallaxi

Salvini

Η ιταλική συντηρητική παράταξη αντέδρασε με δηλώσεις σε υψηλούς τόνους στην απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί. 

Το κτίριο έκλεισε για τους επισκέπτες χθες,  συμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, περιγράφοντας πως ομάδες από το υπουργείο Τουρισμού επιθεώρησαν τον τρούλο και τέσσερις μιναρέδες, στο πλαίσιο των προετοιμασιών.

Χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για μουσουλμανική λατρεία την 24η Ιουλίου, για πρώτη φορά από το 1934 και το διάταγμα της κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ, με το οποίο το βυζαντινό μνημείο είχε μετατραπεί σε μουσείο.

Ο γραμματέας της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, έγραψε σχετικά στο Twitter: «Η Τουρκία, την οποία κάποιοι θα ήθελαν να εντάξουν στην Ευρώπη, μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Επιβεβαιώνεται ότι η προπέτεια ενός κάποιου Ισλάμ, είναι ασύμβατη με τις αξίες δημοκρατίας, ελευθερίας και ανοχής της Δύσης».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα