Top

Αγωνία αν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα στο σχολείο της Ευκαρπίας

Οι επόμενες μέρες συνολικά κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Parallaxi
αγωνία-αν-υπάρχουν-κι-άλλα-κρούσματα-σ-708925
Parallaxi

«Θα έπρεπε όλοι οι εκπαιδευτικοί με την επιστροφή τους να έχουν κάνει τεστ». Το σχόλιο αυτό στη σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο εντοπισμός την Τρίτη μιας ασυμπτωματικής εκπαιδευτικού θετικής στην COVID 19 έχει προκαλέσει αναστάτωση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας. Το τμήμα έκλεισε για 14 μέρες και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα ζητήθηκε από τους γονείς των παιδιών που έχουν αδελφάκια σε άλλα τμήματα να μην τα στείλουν τις επόμενες μέρες στο σχολείο ενώ αργά το απόγευμα ο Δήμος Παύλου Μελά έκανε απολύμανση των χώρων του σχολείου.

Το ζήτημα είναι τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και συνολικά με τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων. Η λογική, που καταστρατηγήθηκε πάλι, υπαγόρευε τεστ σε όλο το προσωπικό πριν την έναρξη των μαθημάτων κάτι που ξεκαθαρίστηκε ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, εν λειτουργία δηλαδή. Κι αν προκύψουν κι άλλα κρούσματα; Αν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς έχουν ήδη μεταδώσει τον ιό σε συναδέλφους τους και παιδιά;

Οι γονείς είναι λογικό να δηλώνουν αναστατωμένοι και να περιμένουν επίσημες τοποθετήσεις. Οι επόμενες μέρες συνολικά κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών σχολείων καθώς η επιδείνωση που παρατηρείται μετά τις γιορτές, δύσκολα θα αφήσει ανεπηρέαστους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα