Διεθνή

Άγρια επίθεση με μαχαίρι στο Κεμπέκ: Aναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Οι πρώτες πληροφορίες για την αιματηρή επίθεση.

Parallaxi
άγρια-επίθεση-με-μαχαίρι-στο-κεμπέκ-aνα-679040
Parallaxi

Πολλά θύματα υπάρχουν από επίθεση με μαχαίρι στο Κεμπέκ στον Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα η καναδική αστυνομία.

Ένας ύποπτος συνελήφθη, πρόσθεσε.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και τουλάχιστον πέντε τραυματίες, σύμφωνα με το Radio-Canada.


UPDATE- 8.55 

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κεμπέκ, σύμφωνα με τον Radio-Canada, τον οποίο επικαλείται ο ιστότοπος cbc.ca, προσθέτοντας ότι μετά την επίθεση η καναδική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο στην πόλη αυτή του Καναδά.

Σύμφωνα με τον καναδικό ιστότοπο, η αστυνομία ανακοίνωσε αργά χθες Σάββατο το βράδυ ότι αναζητούσε έναν άνδρα που φορούσε μεσαιωνική στολή και ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, ο οποίος προκάλεσε “πολλά θύματα”. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στην Εθνοσυνέλευση και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

“Λίγο μετά τη 01:00 τοπική ώρα, η SPVQ (Αστυνομική Υπηρεσία της Πόλης του Κεμπέκ) συνέλαβε έναν ύποπτο”, αναφέρει η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter, στην οποία ζητεί από τους κατοίκους της πόλης “να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες τους” ενώ “συνεχίζεται η έρευνά της” για το περιστατικό.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι πέντε τραυματίες διακομίσθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά ότι προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

“Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι συνέβη, αλλά αυτές είναι σοβαρές επιθέσεις”, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ετιέν Ντογιόν.

Η αστυνομία ζήτησε από όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το περιστατικό να καλέσει στο 911.

UPDATE- 10.37:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#Quebec A man, allegedly, dressed as a ‘medieval figure’ #stabbed at least 7 people leaving two dead. #stabbing #halloween

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Calvariæ Locus (@theglorxdead) στις

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν από την επίθεση ενός νεαρού, ο οποίος συνελήφθη, με ξίφος κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στο Κεμπέκ, στον ανατολικό Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πόλης.

Η επίθεση αυτή έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην παλιά πόλη του Κεμπέκ και ο ύποπτος “ένας άνδρας ηλικίας γύρω στα 25”, οπλισμένος με ξίφος και ντυμένος με “μεσαιωνική” στολή, συνελήφθη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Πόλης του Κεμπέκ Ετιέν Ντουαγιόν σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τα κίνητρα του δράστη των επιθέσεων αυτών, οι οποίες έγιναν το βράδυ του Halloween.

Ο ύποπτος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε επισήμως, “συνελήφθη λίγο μετά τη 01:00 το πρωί” και “μεταφέρθηκε σε νοσηλευτικό κέντρο για να γίνει εκτίμηση” της κατάστασής του, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ.

“Πρόκειται για έναν άνδρα που φορούσε μεσαιωνική στολή. Είναι ένας άνδρας που είχε επάνω του ξίφος. Τα τραύματα (των θυμάτων) προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο. Αυτό μπορούμε να πούμε μόνον προς το παρόν”, σημείωσε ο Ντουαγιόν.

Το είδος και η σοβαρότητα των τραυμάτων που φέρουν οι πέντε άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την επίθεση “διαφέρουν”, πρόσθεσε.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή, συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης “να παραμείνουν στα σπίτια τους”.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα