Άγρια συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών με πιστόλια και μαχαίρια χθες τη νύχτα

Το περιστατικό ερευνάται για σύνδεσή του με τον θάνατο του Έλληνα ομογενή χθες στην Αλβανία.

Parallaxi
άγρια-συμπλοκή-ελλήνων-και-αλβανών-με-360940
Parallaxi

Ένταση επικράτησε σε διάφορα σημεία της χώρας χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά από την είδηση πως Έλληνας ομογενής έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, άγρια συμπλοκή με πιστόλια και μαχαίρια, με έξι τραυματίες, μεταξύ Ελλήνων Αλβανών, σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Δομοκού και Γέρακα, στον Γέρακα. Τραυματίες είναι τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανοί, οι οποίοι διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Σισμανόγλειο». Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ένας Έλληνας έχει τραυματιστεί στο λαιμό από σφαίρα και δύο Αλβανοί από μαχαίρια. Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκε ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Προανάκριση για τα αίτια της συμπλοκής διενεργείται από την Ασφάλεια.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας τη νύχτα

Χθες τη νύχτα πραγματοποιήθηκαν επίσης, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας στην Λεωφόρο Κηφισίας όπως επίσης παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στα Ιωάννινα έξω από το κτήριο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Αλβανίας.

Διαμαρτυρία υπήρξε από μερίδα πολιτών και στη Θεσσαλονίκη, τη νύχτα, έξω από το αλβανικό προξενείο επί της Τσιμισκή.

Η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας ομογενής είναι συγκεχυμένες, ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πρώτοι πυροβολισμοί από “ένοπλο ντυμένο με στρατιωτική αμφίεση”. Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας πως οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρχικά έλεγχο στην οικία του με τον ίδιο να απουσιάζει και να εντοπίζεται αργότερα σε πλαγιά όπου -πάλι σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία- άνοιξε ξανά πυρ εναντίον των αστυνομικών. Στη συνέχεια της καταδίωξης, συνεχίζει η ανακοίνωση, ζητήθηκε από τον δράστη να αφήσει το όπλο του κάτι που δεν έκανε με αποτέλεσμα να χάσει έπειτα την ζωή του σε ανταλλαγή πυρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή στην Αλβανία

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα