Life

Αίγυπτος: Τον Μίκη θα τιμήσει το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής Καΐρου,

Στις 24 Σεπτεμβρίου, στην Ακρόπολη της Σιταντέλας

Parallaxi
αίγυπτος-τον-μίκη-θα-τιμήσει-το-14ο-διεθ-809990
Parallaxi
μικης 1
Εικόνα: Τwitter

Το έργο του αξέχαστου Μίκη Θεοδωράκη θα τιμήσει στις 24 Σεπτεμβρίου το βράδυ, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής Καΐρου, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Μέσης Ανατολής, που μέσα από το “πάντρεμα” των μουσικών των διαφόρων θρησκειών, ενώνει κράτη, λαούς και πολιτισμούς.

Αποτελεί έτσι μεγάλη τιμή για τον Ελληνισμό, που ο εμπνευστής του φεστιβάλ, ο ιδιαίτερα αγαπητός την Αίγυπτο, καθηγητής Δρ Άμπντελ Φατάχ Ιντασάρ, ενισχύει ακόμη περισσότερο το μήνυμα της ειρήνης που μεταφέρει μέσω της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, τιμώντας τον συνθέτη που αποτελεί σύμβολο για την Ελλάδα. Αυτήν την παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη καταγράφει στην επίσημη έκδοσή του το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής Καΐρου, με τη φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι “ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα”, δίπλα από μια μεγάλη φωτογραφία του αξέχαστου συνθέτη να κρατά μια ελληνική σημαία.

Στο ίδιο κείμενο, η μεγάλη καϊρινή διοργάνωση που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και πρόκειται να αναμεταδοθεί από το 1ο κανάλι της κρατικής αιγυπτιακής τηλεόρασης, τονίζει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν εκείνος που έκανε όλους τους Έλληνες να τραγουδούν ποίηση.

Στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής Καΐρου, την Ελλάδα φέτος εκπροσωπεί η χορωδία του δήμου Σοφάδων Καρδίτσας και μαζί με την Αίγυπτο συμμετέχουν επίσης η Ιορδανία, η Ρουμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ινδονησία, η Σερβία, το Σουδάν, το Μπαγκλαντές, το νότιο Σουδάν, ο Λίβανος, η Υεμένη, η Παλαιστίνη και το Πακιστάν.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε, ότι η υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου Δρ Ινάς Άμπντελ Ντάγιεμ, τονίζει στο μήνυμά της ότι μέσω του φεστιβάλ αυτού, με τις μουσικές των θρησκειών που ανυψώνονται από κοινού στον ουρανό του Καΐρου, η αιγυπτιακή πρωτεύουσα αποδεικνύεται ένα μοντέλο συνύπαρξης ψυχής και σώματος, με τα αναρίθμητα τεμένη και τις πολλές εκκλησίες της, δίνοντας μέσω της μουσικής το μήνυμα της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα