Ελλάδα

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 27χρονου ναυτικού

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Parallaxi
άκαρπες-οι-έρευνες-για-τον-εντοπισμό-τ-349912
Parallaxi

Επιχείρηση διάσωσης οκτώ ατόμων που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος στήθηκε, χθες βράδυ, στη θαλάσσια περιοχή της Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική. Το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο λόγω έλλειψης καυσίμων, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα. Στο περιστατικό κλήθηκε να συνδράμει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το διασωστικο σκάφος Rescue 3. Η επιχείρηση, σύμφωνα με την ΕΟΔ, ολοκληρώθηκε υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες στις 01:30 τα ξημερώματα με τη διάσωση και των 8 ατόμων σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα και το ΕΚΑΒ. Πηγή: https://www.voria.gr/article/epichirisi-diasosis-okto-epivenonton-se-tachiploo-sti-chalkidiki

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 27χρονου αγνοούμενου αλλοδαπού, μέλους πληρώματος δεξαμενόπλοιου, που έπεσε στη θάλασσα κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε χθες για το περιστατικό από τον Πλοίαρχο του M/T ”ATHLOS” σημαίας Μάλτας, για 27χρονο, μέλος του πληρώματος (καμαρότος), ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 15 ν.μ. ανατολικά Αγιόκαμπου Λάρισας.

Κατά την ανακοίνωση του Λιμενικού, το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ελευσίνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, άφορτο.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ ενημέρωση έλαβαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Βόλου, Σκιάθου, Νέων Μουδανιών, Πλαταμώνα, Σκάλας Κατερίνης, Σκοπέλου, Αγιόκαμπου Λάρισας, Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου και Αλοννήσου προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα