Ελλάδα

Αλ. Χαρίτσης: Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των χρηματοδοτήσεων ΜΜΕ

Η βρετανική εφημερίδα Guardian επισημαίνει σήμερα ότι "η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου

Parallaxi
αλ-χαρίτσης-διεθνείς-διαστάσεις-λαμβ-217119
Parallaxi

Σε πολύ υψηλούς τόνους ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον Στέλιο Πέτσα να δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία που αφορούν τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ για τα μηνύματα του κορονοϊού.

«Να δώσει σαφείς απαντήσεις για το σκάνδαλο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, που λαμβάνει πλέον διεθνείς διαστάσεις, αντί να εφευρίσκει αστείες δικαιολογίες», καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε σημερινή τηλεοπτική του δήλωση.

«Ο διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ λαμβάνει πλέον διεθνείς διαστάσεις.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian επισημαίνει σήμερα ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου”», υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «την ίδια στιγμή, ακόμα και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λοιπόν, αντί να εφευρίσκει αστείες δικαιολογίες, οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει σαφείς απαντήσεις» συνεχίζει, διατυπώνοντας τέσσερα ερωτήματα:

«- Τι φοβάται και κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ, εφόσον όλα έχουν γίνει νόμιμα ;

– Λήφθηκε ως κριτήριο για τη χρηματοδότηση ο αριθμός των εργαζόμενων σε κάθε Μέσο;

– Με ποια κριτήρια δόθηκαν χρήματα σε ανύπαρκτες ή μηδενικής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες;

– Εάν αληθεύει ότι τα κανάλια πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από την πρώτη καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ, που έχουν δοθεί αυτά τα χρήματα;».

«Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Οι ένοχες υπεκφυγές δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα